Magnatul Warren Buffett a demisionat din Fundatia lui Bill si Melinda Gates

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 18:23
718 citiri
Magnatul Warren Buffett a demisionat din Fundatia lui Bill si Melinda Gates
Miliardarul american Warren Buffet FOTO Barrons.com

Magnatul financiar Warren Buffett, in varsta de 90 de ani, a anunta miercuri ca va demisiona din functia de administrator al Fundatiei Bill si Melinda Gates.

Fundatia este una dintre cele mai mari organizatii de caritate din lume, iar magnatul a fost ani de zile administrator.

" Demisionez acum din aceasta pozitie, la fel cum am facut-o in cazul tuturor celorlalte consilii de administratie, cu exceptia celui al Berkshire Hathaway", a anuntat miliardarul american.

Buffett a anuntat anul trecut ca a donat actiuni ale Berkshire Hathaway Inc in valoare de peste doua miliarde de dolari catre fundatia sotilor Gates ca parte a angajamentului, iar miercuri, cand a facut anuntul demisiei, a precizat ca va dona inca 4,1 miliarde de dolari catre cauze filantropice.

Anuntul vine dupa ce in urma cu o luna Bill si sotia sa, Melinda Gates, co-fondatorii fundatiei care le poarta numele, au anuntat ca divorteaza dupa 27 de ani de mariaj.

Ei a mentionat totusi ca isi vor continua munca filantropica inceputa, inclusiv la fundatia pe care au creat-o in urma cu 21 de ani, una dintre

cele mai influente si puternice din lume in domenii precum sanatatea publica globala.

In ultimele doua decenii, Organizatia a chetuit peste 50 de miliarde de dolari pentru combaterea saraciei si a bolilor. ...citeste mai departe despre "Magnatul Warren Buffett a demisionat din Fundatia lui Bill si Melinda Gates" pe Ziare.com

#miliardar, #Warren Buffett, #Bill Gates, #fundatie , #Stiri International