PRIAevents organizeaza conferinta PRIA IT&C and Intellectual Property Bucuresti - eveniment complex, dedicat proprietatii intelectuale pentru sectorul IT&C, in 22 mai, incepand cu ora 9:30 la hotel Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomate.
PRIAevents a organizat cu succes in 2017 caravana PRIA IT&C and Intellectual Property in orase precum: Cluj, Iasi si Bucuresti si in 2018 in orase precum: Timisoara, Iasi in luna mai vom organiza la Cluj in 15 mai 2018 si la Bucuresti in 22 mai 2018.
In acest fel, sarbatorim prin intermediul acestor conferinte, in decursul lunilor aprilie si mai, Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale si informam dezvoltatorii de software si aplicatii despre importanta protectiei investitiilor si ideilor lor.
Bucurestiul devine in 22 mai locul ideal pentru a discuta despre inovatie si investitii in IT, proprietate intelectuala pentru software, copyright, licente, drepturi de autor, protectia programelor pe calculator si programe open source, dar si cloud computing.
Conferinta PRIA IT&C Intellectual Property Bucuresti beneficiaza de prezenta celor mai buni lectori si este sprijinita de comunitatea de business din Bucuresti si de mass media.
PRIA IT&C Intellectual Property se desfasoara sub egida ORDA si OSIM, si are partener principal Microsoft si casa de avocatura Popovici Nitu Stoica&Asociatii.
Peste 150 de specialisti, manageri, lideri si reprezentanti ai companiilor IT isi dau intalnire la conferinta PRIA IT&C and Intellectual... mai mult
Sambata, 19 Mai 2018, ora 20:59
Una dintre firmele de distributie IT reprezentative pentru zona Europei Centrale si de Est anunta o crestere surprinzatoare de aproape 80% a pietei de profil din Romania.
Cresterea veniturilor obtinute din distributia componentelor IT din tara noastra este cea mai importanta din regiune si se arata a fi cu atat mai surprinzatoare cu cat in anii trecuti, cifrele au fost mult mai modeste, anunta reprezentantii ABC Data.
Sub lupa furnizorilor
Cresterea dinamica din prima jumatate a anului 2016 a rezultat din investitii si activitati derulate la nivelul pietei romanesti, precum si regiunea CEE, explica reprezentantii firmei.
Incheierea unor contracte locale cu furnizori cheie precum Lenovo, BenQ, TPVision, ASUS Componente si Retelistica, Synology si Eaton 3D Pixelio sau Navitel a dus la impulsionarea pietei din Romania in primele 6 luni ale acestui an.
Astfel, fata de aceeasi perioada anului 2015, vanzarile companiei ABC Data au crescut cu 79%, iar oferta de produse a crescut de la 180.000 la 220.000 in doar cateva luni, semn ca si furnizorii privesc cu incredere potentialul pietei romanesti.
Romanii, ahtiati dupa gadgeturi
"Dezvoltarea rapida a ABC Data poate fi explicata mai bine prin principalele categorii de produse. Cea mai mare crestere a fost generata de notebook-uri, desktop-uri, retelistica, componente PC si gaming.
De asemenea, clientii au fost interesati sa cumpere portabile, acele gadgeturi mici si usor de utilizat care se conecteaza la... mai mult
Joi, 01 Septembrie 2016, ora 13:07
Evolutia companiei INSOFT Development & Consulting este caracterizata de trei elemente cheie: inovatie, dinamism si viziune. In cei 5 ani de activitate, echipa INSOFT a integrat sisteme complete, a dezvoltat produse software inovatoare si a implementat numeroase proiecte de succes.
Anul 2013 a insemnat pentru INSOFT Development & Consulting un pas inainte in implementarea de proiecte majore si consolidarea pozitiei de integrator de sisteme IT complete. Pe parcursul ultimelor 12 luni, gama de proiecte implementate a fost semnificativ diversificata si compania a inceput, de asemenea, derularea mai multor proiecte cu finantare europeana.
Datorita numarului mare de proiecte implementate, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri, INSOFT avand o evolutie constanta, in ciuda provocarilor cu care s-a confruntat pe piata IT&C. Astfel, dupa ce in anul 2012 compania a inregistrat o triplare a cifrei de afaceri, aceasta ajungand la 16,2 milioane de euro, in 2013 compania a continuat pe un trend ascendent obtinand o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro.
Strategia companiei s-a axat pe consolidarea capacitatii de a furniza continuu produse software si servicii IT de calitate bazate pe cele mai moderne tehnologii. Activitatile de cercetare si dezvoltare au avut un rol esential in identificarea si dezvoltarea de noi solutii, contribuind si la imbunatatirea produselor deja existente in portofoliul companiei.
In prezent, INSOFT implementeaza proiecte in... mai mult
Marti, 18 Februarie 2014, ora 14:03
Sectorul IT&C a avut cea mai mare contributie la evolutia pietei birourilor in primul semestru al anului, cand suprafetele inchiriate de companiile din acest domeniu a crescut de peste doua ori, comparativ cu aceeasi perioada din 2012, la 20.900 de metri patrati, reprezentand aproape o treime din totalul inchriat in aceasta perioada.
Domeniul IT&C a fost urmat, in functie de ponderea din totalul suprafetei, de Profesional Services, cu 14% si de Financial Services si Construction&Real Estate, fiecare cu 7% din totalul suprafetei inchiriate in primele sase luni ale acestui an, conform unui raport al ESOP Consulting/CORFAC International.
"Domeniul IT&C aduce si in acest an cel mai mare numar de chiriasi pe piata spatiilor de birouri din Bucuresti. Majoritatea companiilor din acest domeniu se orienteaza catre cladiri noi de birouri si aleg spatii deschise, cu o modularitate crescuta, cu facilitati specifice pentru angajati, care provin din randul tinerilor, studentilor chiar. De aceea, atunci cand se alege zona se opteaza fie pentru apropierea de campusurile studentesti - in Centru-Vest si Vest, fie pentru apropierea de firmele mama sau partenerii strategici de business - in Centru-Nord, Nord, acolo unde s-a creat un pol pentru aceasta industrie", declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting/CORFAC International.
Ca numar de companii, IT&C a crescut de aproape trei ori
Ca numar de companii, domeniul IT&C a inregistrat o crestere de aproape trei... mai mult
Luni, 26 August 2013, ora 17:38
Criza a afectat toate sectoarele IT&C din Romania in ultimii doi ani, dar contractia nu a fost uniform distribuita geografic, unele zone reusind, prin investitii straine sau exporturi, sa inregistreze reduceri mai mici sau chiar sa evolueze ascendent, potrivit Institutului pentru Tehnica de Calcul. "Mixul de activitati, specificul local, orientarea spre serviciile si productia destinate exportului, precum si capacitatea de a atrage investitiile marilor companii IT straine au facut ca unele zone sa inregistreze reduceri mai mici sau chiar sa evolueze ascendent", a declarat, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, coordonatorul studiului, Mircea Vuici.
Potrivit studiului, Bucurestiul pastreza rolul de pol absolut al industriei IT&C, cu 67% din totalul cifrei de afaceri la nivel national, 56% din efectivul de angajati si peste 60% din contributia la Produsul Intern Brut (PIB) a celor trei sectoare IT&C.
"Ponderea Capitalei are insa tendinta de a se diminua (scadere cu zece puncte procentuale in decurs de doi ani) in favoarea regiunii Nord-Vest datorita, in principal, productiei de la Nokia", se spune in comunicat.
In sectorul software si servicii IT, recesiunea nu a adus schimbari majore in configuratia geografica, dar studiul arata ca multe locatii din provincie, cu aglomerari de firme de software, au avut o evolutie ceva mai buna decat Capitala.
"In Bucuresti, reducerea in primul an de criza a fost de -9%, apropiata de media sectorului, in timp ce la Timisoara... mai mult
Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 23:28
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, s-a intalnit, la sediul ministerului, cu noul Ambasador al Austriei in Romania, dr. Michael Schwarzinger, iar ambasadorul a declarat ca tara sa va promova, din 2011, potentialul Romaniei in IT&C, printr-o serie de evenimente, potrivit Newsin. "Ambasadorul a subliniat faptul ca vor urma, incepand cu anul 2011, o serie de evenimente prin care potentialul Romaniei pe domeniul IT&C va fi promovat in tara sa.
Totodata, companiile austriece de IT&C care isi vor indrepta atentia catre piata romaneasca vor putea prezenta solutiile de informatizare implementate cu succes in Austria", potrivit unui comunicat emis marti de ministerul roman.
Ambasadorul Austriei in Romania a oferit detalii si despre portalul help.gv.at, lansat in 1997, prin intermediul caruia cetatenii utilizeaza online procedurile administrative.
Michael Schwarzinger a adaugat ca au fost amenajate birouri unde cetatenilor li se explica pasii de utilizare si unde se pot familiariza cu acest portal, mai informeaza comunicatul.
Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) spun ca aceasta vizita de prezentare a fost solicitata de catre partea austriaca, in urma bunelor relatii dintre cele doua tari, precum si datorita Acordului de cooperare semnat anul acesta intre Romania si Austria.
"Speram intr-o buna colaborare in ceea ce priveste promovarea firmelor romanesti de software in Austria. La ora... mai mult
Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 00:55
Investiile companiilor in domeniul industriei tehnologiei si telecom vor creste anul viitor cu aproximativ 3,3%, dupa ce 2009 a fost cel mai slab an din istoria recenta, spun analistii Gartner, care vad mai optimist anul 2010.Valoarea investitiilor ar urma sa creasca anul viitor la 3.300 miliarde de dolari pe an, spun specialistii reuniti la Gartner Symposium, eveniment anual al companiei de analiza care reuneste manageri din industria de profil.
Pentru a ajunge la nivelul din 2008 vor mai trece inca trei ani, abia in 2012 se vor atinge cifrele de anul trecut, spun analistii industriei. Conform studiilor Gartner, anul acesta incasarile totale ale industriei vor scadea cu peste 5,2% comparat cu 2008. Multe din bugetele IT vor fi reduse si in 2010, dar vor fi si unele in stagnare sau chiar usoara crestere.
Cel mai grav afectat ramane domeniul hardware, unde scaredea veniturilor este de circa 16,5% comparat cu anul anterior, iar anul viitor nu pare ca va creste. Industria telecom scade cu 4 procente in medie, dar are sanse sa creasca circa 3,2% anul viitor. Serviciile IT scad anul acesta cu 2,1 procente, dar anul viitor cresc cu aproape 4,8%, spune compania americana de analiza.
Ca indicatie, industria hardware totalizeaza anul acesta vanzari de 317 miliarde de dolari, telecom aduna 1.900 de miliarde de dolari, iar serviciile ajung la 781 miliarde de dolari.
Pe unele segmente din industria IT lucrurile par ca s-au stabilizat, dar exista zone pe care managerii IT trebuie... mai mult
Marti, 20 Octombrie 2009, ora 17:59
"Stagii pe bune" deschide sesiunea de aplicatii la stagii de practica pentru studentii din IT&C si ofera peste 300 de stagii de practica, in domenii precum software development, junior software engineering, web-development, PHP development, junior C/C++ game development, DB administration, quality engineering si multe altele. Stagiile sunt oferite de cele mai mari companii din IT&C, iar studentii din toata tara pot aplica pe site-ul proiectului (www.stagiipebune.ro) pana pe data de 24 mai. "Studentii acumuleaza cunostinte practice intr-un mediu competitiv, fara a-si neglija studiile, invata sa lucreze in echipa si isi dezvolta abilitatile de comunicare, se familiarizeaza cu rigorile si cerintele unui mediu de lucru profesionist", spune Bogdan Iordache, director de program.
Programul "Stagii pe Bune", care se afla la a 5-a editie, reuneste stagii din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca si Brasov. Proiectul ofera studentilor din IT&C, posibilitatea de a-si gasi un program de stagiatura in cadrul companiilor: Adobe, IBM, Oracle, Bitdefender, Alvarion, GeCad, Ixia, Microsoft, Mobility Games, S&T Romania, UberVu, Ninth Prime Technologies si altele.
Editia 2009 a proiectului a luat startul pe 30 martie. "Stagii pe Bune" este un proiect organizat de catre Asociatia "Studenti si Profesionisti IT&C" (ASPI), formata din tineri profesionisti din IT&C-ul romanesc, si sustinut de catre Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).... mai mult
Vineri, 22 Mai 2009, ora 16:19
Reportaj realizat de Bloombiz la targul CERF.
mai mult
Marti, 24 Martie 2009, ora 19:48