Energia regenerabilă – o reorientare ireversibilă a companiilor către sustenabilitate și eficiență energetică

Joi, 26 Octombrie 2023, ora 16:25
0 citiri
Energia regenerabilă – o reorientare ireversibilă a companiilor către sustenabilitate și eficiență energetică
FOTO: allview.ro

Investițiile în sistemele de panouri fotovoltaice rămân în continuare o prioritate pentru companiile din România. Interesul crescut pentru asigurarea propriei surse de energie electrică, cu accent pe durabilitate și reducerea impactului asupra mediului, determină companiile să investească în centrale fotovoltaice, utilizând resurse proprii sau fonduri nerambursabile. Allview Industry-IMM, divizia companiei Visual Fan specializată în dezvoltarea și implementarea sistemelor fotovoltaice pentru mediul industrial și de afaceri, anunță finalizarea unui nou proiect fotovoltaic. Centrala fotovoltaică a fost implementată la Amberger Werkzeugbau Cluj SRL, în Cluj-Napoca.

Proiectul a beneficiat de experiența și competența diviziei Allview Industry-IMM, oferind clientului consultanță specializată, proiectare, execuție și întreținere. Colaborarea eficientă dintre echipa Allview și cea a beneficiarului a asigurat implementarea optimă a proiectului în numai o lună și jumătate de la semnarea contractului.

"În fața provocărilor legate de schimbările climatice și a necesității de a dezvolta surse de energie sustenabilă pentru a crește reziliența și a asigura independența energetică, suntem dedicați să oferim soluții inovatoare și durabile clienților noștri și să contribuim la viitorul energiei regenerabile. Cei peste 20 de megawați (MW), din proiectele finalizate și în curs de desfășurare, reprezintă un pas semnificativ în direcția atingerii obiectivelor de sustenabilitate stabilite. Acestea vor genera aproximativ 500 de gigawați (GW) de energie în următoarele două decenii, având un impact pozitiv asupra mediului și contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.", a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A.

Centrala fotovoltaică de la Amberger Werkzeugbau Cluj, cu o capacitate de 345 kW, include 606 panouri fotovoltaice Tier 1 de 575W și două invertoare Growatt de 125 kW fiecare. Pe parcursul următoarelor două decenii, se estimează că acest sistem va produce aproximativ 7.800 MWh, aducând economii estimate la 1.200.000 euro și reducând amprenta de carbon cu aproximativ 3.700 de tone de CO2.

Cu o experiență de peste 21 de ani în domeniul tehnologiei, Visual Fan S.A. furnizează soluții fotovoltaice integrate, adaptate necesităților variate ale clienților în ceea ce privește optimizarea costurilor energetice, fie că este vorba de proiecte rezidențiale, industriale sau de parcuri fotovoltaice. Aceasta oferă o gamă variată de opțiuni de montaj, fie pe acoperișuri, fie direct pe sol, beneficiind de cele mai noi tehnologii din industrie pentru sistemele de fixare. Aceste soluții includ sisteme avansate de urmărire a soarelui sau variante care nu implică perforarea suprafețelor. Compania continuă să se dezvolte în domeniul soluțiilor fotovoltaice industriale, încurajând proprietarii de afaceri să adopte tehnologii regenerabile pentru a-și îmbunătăți eficiența și sustenabilitatea operațiunilor. Investițiile în cercetarea și dezvoltarea produselor reprezintă o prioritate pentru a garanta durabilitate și stabilitate în producția de energie electrică.

Pentru mai multe informații despre soluțiile oferite de Allview Industry - IMM, puteți contacta Visual Fan prin intermediul website-ului companiei, disponibil la adresa www.allview.ro/solarenergy/industry-imm.

Despre Visual Fan SA

Visual Fan, deținătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc, care și-a confirmat statutul de vizionar și pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI - singurul asistent vocal în limba română (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). În anul 2022, compania a adăugat în portofoliu sistemul Era Health, a cărui prioritate este de a crea produse și aplicații ce susțin o alimentație sănătoasă și a lansat divizia Allview Industry, care integrează produse destinate pieței energiei verzi. Este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări. Allview investește constant în R&D (cercetare și dezvoltare) și își propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent - asistent personal.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#tehnologie, #sustenabilitate, #energie verde, #allview romania, #centrale fotovoltaice , #Stiri Companii