Noile iPhone-uri au la baza componente care valoreaza sub 50% din preturile acestora, arata un calcul simplu care vorbeste despre marja de profit a Apple.
Inginerii serviciului japonez de reparatii si asamblari, Fomalhaut Techno Solutions, au luat fiecare piesa de pe iPhone 12 si iPhone 12 Pro in parte, au cautat pretul de vanzare al acestora si au calculat cat costa, in total, componentele noilor smartphone-uri Apple.
Componentele lui iPhone 12 costa 373 de dolari, in conditiile in care preturile acestuia incep de la 800 de dolari.
In cazul versiunii Pro, care se comercializeaza la preturi ce incep de la 1.000 de dolari, pretul insumat al componentelor este de 406 dolari.
Diferentele mari intre costul componentelor si pretul cu care Apple isi vinde telefoanele, vorbesc de la sine de marja mare de profit pe care o practica gigantul american.
La fel de adevarat este ca nu toata diferenta dintre pretul de vanzare si costul componentelor reprezinta marja de profit. Exista numeroase alte cheltuieli pe care Apple le face inainte ca iPhone-urile sa ajunga pe piata, de la R&D, la distributie.
Cele mai scumpe componente de pe noile iPhone-uri sunt modem-urile Qualcomm X55 5G, care costa 90 de dolari bucata, si ecranele OLED cumparate de la Samsung cu 70 de dolari bucata.
Chipset-ul A14 Bionic costa 40 de dolari, o unitate de memorie RAM costa 12,8 dolari, memoria flash costa 19,2 dolari, iar preturile camerelor Sony de pe noile iPhone-uri variaza intre 7,4 si... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 08:13
Apple a oferit recent aprecieri si recompensa inginerilor romani care au semnalat in cursul lunii iulie o problema de securitate ce afecta device-urile sale.
Cei doi specialisti IT, parte din comunitatea Digital Nation si activand in prezent in sfera cloud si securitate cibernetica, au descoperit o functie nesecurizata in softul iOS si au raportat-o direct producatorului.
Functia, folosita atunci cand consumatorii utilizau smart watch-ul pe post de walkie-talkie, a fost blocata imediat de Apple la nivel global, si adresata in urma sesizarii.
Ca urmare a mesajelor trimise de catre specialistii romani, Apple a anuntat public modificarea functiei din smart-watch, intr-o stire care a fost preluata de multe publicatii tech internationale in cursul lunii iulie (TechCrunch, TheVerge, Gizmodo, CNET).
Marius Boeru, System Architect si colegul acestuia, Senior Developer, au recreat conditiile si secventialitatea necesare pentru a reproduce vulnerabilitatea si au comunicat-o gigantului american.
Ei lucreaza in sfera IT in Bucuresti de peste 14 ani si in timpul liber isi dedica eforturile proiectelor de digitalizare din comunitatea Digital Nation. Cei doi tehnicieni lucreaza din Romania pentru clienti internationali si au facut parte din echipa care a dezvoltat primul serviciu de cloud din tara.
Acesta este doar unul din multele exemple din ultimii ani in care IT-istii romani se fac remarcati prin abilitati tehnice peste medie. In materie de forta de munca, Romania... mai mult
Luni, 23 Septembrie 2019, ora 11:34
Primul vehicul dezvoltat de Apple, asteptat de mult timp, ar putea fi un model van electric, nu un autoturism.
Mai multe surse citate de revista Manager Magazin au afirmat ca a fost vazut un prototip vopsit in negru si argintiu.
Potrivit articolului publicat de revista germana, care nu ofera alte detalii, inginerii de la sediul central al Apple din Cupertino, California, lucreaza acum la interiorul vehiculului.
Reprezentantii Apple nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii.
Citeste si: Marirea si decaderea companiei care promitea masina electrica a viitorului: A "furat" angajati de la Apple si Tesla, iar acum e in pragul falimentului ...citeste mai departe despre "Primul vehicul dezvoltat de Apple ar fi un model van electric" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 22 Februarie 2019, ora 07:31
Apple a recunoscut ca a incetinit voit functionarea modelelor mai vechi de iPhone, dar sustine ca a facut-o pentru a prelungi durata de viata a respectivelor aparate. Mai multe persoane au dat insa compania in judecata, considerand ca Apple vrea de fapt, in acest fel, sa ii oblige pe utilizatori de iPhone sa cumpere modelele noi.
Intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al companiei, Apple si-a cerut scuze pentru ca a incetinit functionarea telefoanelor sale de generatie mai veche. Totodata, compania a anuntat ca reduce preturile pentru schimbarea unei baterii iesite din garantie de la 79 la 29 de dolari in SUA si de la 79 la 25 de lire in Marea Britanie, potrivit BBC.
Inginerii de la Apple sustin insa ca au modificat iOS pentru a prelungi durata de viata a bateriilor lithiu-ion ale caror perfomante scad de-a lungul timpului si la utilizarea in conditii meteo nefavorabile.
Apple are deja opt procese in Marea Britanie pentru incetinirea functionarii telefoanelor. Din aceeasi cauza, compania a fost data in judecata si de utilizatori de iPhone din Franta si Israel.
G.K.
Citeste si:
Apple incetineste voit iPhone-urile mai vechi. Ce pot face utilizatoriiApple va plati scump pentru ca te-a fortat sa-ti cumperi un nou iPhone ...citeste mai departe despre "Apple isi cere scuze pentru ca a incetinit functionarea iPhone-urilor mai vechi" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 11:59
Steve Wozniak a fondat Apple impreuna cu Steve Jobs si alaturi de-un al treilea om de care a uitat toata lumea. Patru decenii mai tarziu, Wozniak inca este intr-un garaj din Silicon Valley, scrie publicatia de specialitate Playtech.
Steve Wozniak a venit in Romania si a venit ca un zeu. Este o minte de inginer, care a construit primul PC cu adevarat util si chiar personal. Alaturi de el, si in umbra caruia a ajuns, a fost Steve Jobs. "Steve Jobs" reprezinta atat partenerul sau de afacere, inovatie si revolutie, cat si omul pe care planeta il iubeste ca a creat un iPhone in urma cu 10 ani. Jobs n-a ajuns niciodata la noi, dar a venit "celalalt Steve" de la Apple.
Wozniak a venit la Bucuresti pentru o cuvantare la IAA Global Conference despre creativitate si, pana la urma, IT si inovatie. Am stat in aceeasi sala - alaturi de alte cateva zeci de oameni - si in aceeasi camera - alaturi de o mana de jurnalisti - ca sa aud ce are de spus. Si a spus, dar pe bucati.
Afla de la Playtech.ro de ce Wozniak crede ca Jobs nu are niciun merit pentru inceputurile Apple ...citeste mai departe despre "Cofondatorul Apple venit in Romania a lansat o declaratie surprinzatoare despre Steve Jobs" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Octombrie 2017, ora 23:18
Gigantul american Apple a avansat mai mult decat ne asteptam cu proiectul Titan, care presupune constructia unei masini autonome, adica una care se conduce singura.
Documente oficiale obtinute de jurnalistii The Guardian confirma ca Apple se afla acum in cautarea unui loc sigur si departe de ochii curiosilor, unde sa testeze noua sa inovatie.
Pana acum, au existat zvonuri in presa cum ca Apple ar avea in lucru o masina electrica autonoma, cu nume de cod Project Titan, dar aceasta este prima data cand existenta sa a fost confirmata oficial.
Apple isi construieste automobilul special in Silicon Valley si ar vrea sa il testeze in zona San Francisco Bay.
In luna mai, inginerii Apple s-au intalnit cu oficialii de la GoMentum Station, o baza navala din apropiere de San Francisco, ce ar putea fi utilizata ca teren de testare de inalta securitate pentru vehiculele ...citeste mai departe despre "Masina care se conduce singura: Apple vrea sa o testeze intr-o baza militara" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 15 August 2015, ora 10:07
Compania Apple a confirmat compromiterea conturilor iCloud ale unor vedete, dar spune ca nu a descoperit nicio dovada ca accesarea fara drept a acestora a fost efectuata prin utilizarea de catre atacatori a unei brese de securitate din sistemele sale.
Compania americana sugereaza ca accesul ilegal la conturile afectate a avut loc prin ghicirea de catre atacatori a parolelor folosite de fiecare utilizator afectat in parte. Declaratia Apple vine dupa publicarea pe internet a fotografiilor private a aproximativ 20 de vedete, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.
Presa americana a speculat, imediat dupa publicarea fotografiilor, ca imaginile ar fi fost obtinute cu ajutorul unei vulnerabilitati din aplicatia care permite stabilirea locului geografic unde se afla un iPhone pierdut sau furat, deoarece aplicatia permite un numar nelimitat de incercari de ghicire a parolei de acces pentru accesarea telefonului.
Apple: Nicio bresa, ci parole prea usor de intuit
Apple a spus insa ca lucrurile nu stau asa. "Dorim sa va aducem la cunostinta mersul investigatiei noastre legate de furtul fotografiilor anumitor celebritati. Cand am aflat de furt, am fost furiosi si imediat am mobilizat inginerii Apple pentru a descoperi sursa. Intimitatea si securitatea clientilor sunt cele mai importante pentru noi. Dupa mai bine de 40 de ore de investigare, am descoperit ca anumite conturi, ale unor vedete, au fost compromise de un atac tintit asupra numelor de utilizator, parolelor si... mai mult
Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 12:44
Dupa ce initial a redus productia de la 50,000 de unitati pe zi la doar 8.000, gigantul american Apple a luat o decizie istorica: sa inchida total productia la un produs abia lansat. Decizia vine ca o confirmare a analistilor din piata care vehiculau de ceva vreme ca vanzarile lui 5c nu sunt stralucite.
Astfel, se pare ca, potrivit informatiilor strecurate prin presa internationala, iPhone 5c nu a avut succesul la care se asteptau producatorii, de aceea acestia au refuzat mereu sa faca publice si cifrele vanzarilor.
Concret, dupa lansarea celor doua noi smartphone-uri, Apple a anuntat doar vanzarile per total, fara sa faca precizari pe categorii, ceea ce a ridicat cateva semne de intrebare in randul analistilor din piata.
Era mai scump decat 4s
In Romania, pretul lui iPhone 5c este de aproximativ 2.500 de lei, fiind apropiat la cel al iPhone 5, dar mai scump decat veteranul 4s.
iPhone 5c era produs de Foxconn, o companie chineza, cu sediul la Shengzhou. Aceasta va produce pe viitor doar modelul 5s. Intre timp, inginerii Apple lucreaza la un nou terminal, care va fi lansat in 2014, si despre care se zvoneste deja ca va revolutiona piata smartphoanelor. Acesta va avea un ecran de safir care va fi produs in Arizona, SUA. mai mult
Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 18:36
Apple este o companie pe care poti s-o iubesti sau poti s-o dispretuiesti, dar nimeni nu poate contesta faptul ca este unul dintre liderii IT si castiga in continuare teren. O parte din acest succes provine din faptul ca Apple a fost la origine un start-up cu o cultura corporatista, concentrata pe dezvoltarea inginerilor, o companie cu minima birocratie, care a pus accentul pe nevoile angajatilor sai. Daca iti doresti sa lucrezi la Apple iata care sunt lectiile pe care trebuie sa le inveti:Apple, condusa de ingineri, nu de manageri
Majoritatea ehipelor de proiect sunt foarte mici si sunt conduse de ingineri, nu de manageri de proiect sau de absolventi MBA.
Avantajul? Oamenii care supravegheaza si conduc proiectele inteleg tehnologia, ceea ce este necesar pentru realizarea unui produs si sunt pe aceeasi lungime de unda cu membrii echipei.
Cultura bazata pe respectul dintre manageri si angajati
Cu toate ca managerii au cunostinte de background solide in inginerie, nu exista diferente intre asa numitii manageri de proiect si echipa efectiva. Exista intelegere si inainte de toate respect.
Respectul intre membrii echipei si prieteniile care se leaga sunt o piesa cheie din puzzle-ul succesului Apple.
Angajatii primesc produsele Apple si le imbunatatesc continuu
Daca ajungi sa lucrezi la Apple fii convins ca vei primi toate produsele pe care compania le-a realizat.
In cazul in care constati o problema, ai libertatea de a o rezolva fara a fi nevoit sa treci printr-un sistem... mai mult
Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 19:06