Google a anuntat numele urmatoarei versiuni de Android. Ce aduce nou si cand va fi disponibila

Marti, 22 August 2017, ora 08:05
1552 citiri

Urmatorul update major al sistemului de operare pentru dispozitive mobile al celor de la Google, cunoscut pana acum sub numele de cod Android O, se va numi Oreo.

Numele celei de-a opta iteratii de Android vine ca urmare a unui acord comercial intre Google si Mondelez International, companie care detine, printre altele, brandul de dulciuri Oreo.

Nu este pentru prima oara cand Google transforma numele celui mai folosit sistem de operare pentru smartphone-uri intr-un purtator de brand care aduce, probabil, venituri importante companiei americane.

In 2013, cand a lansat versiunea 4.4 de Android, Google a ales drept nume pentru aceasta brandul KitKat detinut de Nestle.

Deosebirea este ca Android Oreo va fi un update major, mai important decat a fost Android 4.4 KitKat. Drept urmare, va beneficia de mai multa mediatizare si expunere, ceea ce va aduce, in mod normal, si mai multi bani pentru Google in urma acordului cu Mondelez.

Android 8.0 Oreo va veni cu numeroase noutati, printre care:

Google Play Protect - o suita de securitate care grupeaza sub aceeasi umbrela toate tehnologiile de protectie dezvoltate de Google pentru Android;Suport picture-in-picture - continutul video redat de o aplicatie va fi afisat intr-un chenar in timp ce utilizatorul va folosi alte aplicatii;Notificari sub forma unui punct plasat pe pictograma unei aplicatii (o functie pentru care Google s-a inspirat in mod clar de la Apple); Autofill - managerele de parole precum 1-Password sau Last Pass vor putea completa automat parolele utilizatorilor in formularele web;Functia Instant Apps a fost implementat in mod implicit - utilizatorii for putea folosi unele aplicatii fara sa le instaleze pe telefon;Timpi mai mici de pornire pentru sistemul de operare si autonomie mai mare - pentrua sta Google a restrictionat functionarea aplicatiilor in fundal;Meniul de setari a fost consolidat - unele dintre optiunile principale au fost grupate sub aceeasi umbrela;Un nou set de emoji complet redesenat.

Android 8.0 Oreo va fi adaugat chiar azi de inginerii Google proiectului AOSP (Android Open Source Project), urmand ca dispozitivele din seriile Nexus si Pixel sa fie primele care vor beneficia de noua versiune.

Conform celor de la Google, producatorii de smartphone-uri precum Essential, General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp si Sony vor putea lansa primele dispozitive noi cu Android 8.0 Oreo pana la finele anului.

Cat despre actualizarea smart ...citeste mai departe despre "Google a anuntat numele urmatoarei versiuni de Android. Ce aduce nou si cand va fi disponibila" pe Ziare.com

#Google Android, #google android oreo , #Stiri Internet