Google TV: intalnirea dintre televiziune si Internet

Sambata, 22 Mai 2010, ora 02:41
4927 citiri
Google TV: intalnirea dintre televiziune si Internet

Cel mai indragit device din toate timpurile ramane televizorul. Potrivit Institutului Nielsen, 4 miliarde de oameni pornesc televizorul zilnic.

In ultimul timp, sursa divertismentului este strans legata de smartphone-uri si calculatoare.

Principalul motiv este ca acestea au ceva ce televizorului ii lipseste: Internetul.

Pe Web, gasirea si accesarea continutului interesant este rapida si sta de multe ori sub clickul unui singur buton.

Internetul este la randul lui departe de a fi complet, fiind lipsit de posibilitatea de vizualizare a clipurilor de inalta calitate. Aceasta experienta este prezenta la televizoarele de ultima generatie.

Pornind de la cele doua premise, inginerii Google au venit cu o solutie care sa imbine ce are de oferit mai bun fiecare mediu.

Imaginati-va cum ar fi sa deschideti televizorul si sa va puteti uita la canalele TV preferate, plus posibilitatea de a accesa site-urile preferate, direct din telecomanda.

Google TV, platforma prezentata in cadrul conferintei Google I/O, mareste accesul de la cateva zeci de posturi TV ( cate sunt transmise prin cablu) pana la cateva mii de canale din toate lumea, potrivit blogului oficial al Google.

Folosind optiunea de cautare, veti putea naviga cu usurinta printre canale de televiziune, website-uri si aplicatii.

Daca doriti sa vizionati un serial si nu stiti pe ce post va fi difuzat, veti putea cauta pe browserul integrat, Google Chrome, si acesta va va gasi canalul sau website-ul pe care poate fi vazut serialul respectiv.

In cadrul conferintei Google I/O, dezvoltatorii au fost invitati sa vina cu idei de aplicatii pentru a spori experienta Google TV.

Acestea ar urma sa fie distribuite prin Android Market, un magazin de aplicatii pentru sistemul de operare al Google, care va functiona pe aceleasi principii ca App Store al celor de la Apple.

Google a incheiat deja parteneriate cu Intel, Sony si Logitech, care vor folosi platforma pe noua generatie de televizoare si playere Blu-ray, programate sa iasa pe piata in toamna.

Conceptul prezentat de Google nu este unul nou. Companii precum TiVo si Boxee au atacat segmentul Internetului pe televizor, de cativa ani, informeaza Mashable.com.

Diferenta este ca gigantul Google are brandul si capitalul necesare pentru a atinge un numar mult mai mare de utilizatori.

Ce trebuie sa stiti despre Google TV:

- hardware-ul necesar pentru Google TV va fi integrat in televizoarele Sony, insa la televizoarele produse de alte companii va fi nevoie de hardware extern

- Google TV va fi integrat si in consola Sony Playstation

- odata cumparat hardware-ul, serviciul va fi gratuit

- Google TV va permite controlul vocal al televizorului prin aplicatiile instalate pe telefoanele Android

- Google TV va avea la baza noua versiune a sistemului de operare Android (2.1) si cea mai recenta versiune a browserului Chrome

- cei de la Google au pus toate informatiile la dispozitie pentru ca dezvoltatorii sa poata lucra deja la aplicatii pentru Google TV

- lansarea pe plan international va avea loc in 2011

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#aplicatii, #google, #internet, #pc, #smartphone, #televizor, #tv , #stiri Google