Datorită dezvoltării tehnologiilor și a aplicațiilor software, modalitățile de pontare a angajaților au devenit mai eficiente și mai ușor de administrat. În prezent, doar unele companii au rămas la tehnica de pontare prin semnarea unei hârtii cu numele angajatului și cu orele de intrare și ieșire, în timp ce organizațiile mari, precum corporațiile, au ales alternative mai moderne care nu implică utilizarea resurselor de papetărie.
Iată câteva dintre cele mai eficiente sisteme de pontare a angajaților.
Soft-urile pentru pontaj
Soft-urile pentru pontaj reprezintă aplicații web dezvoltate special pentru gestionarea timpului de lucru al angajaților. Acestea sunt, în principal, administrate de departamentul de resurse umane cu scopul de a eficientiza timpul de lucru și de a crește eficiența și performanțele acestuia. În plus, beneficiile pe care le oferă utilizarea aplicațiilor pentru pontarea angajaților sunt:
Eliminarea erorile de pontare sau încercarea angajaților de a manevra timpul de lucru;Gestionarea corectă a orelor de lucru, concediilor și salariilor care trebuie plătite angajaților;Evaluarea eficienței angajaților ținând cont de factori precum: ore suplimentare, absențe, învoiri medicale etc.;Generarea automatizată a fișelor de pontaj pentru fiecare angajat în parte, atât în format Excel editabil, cât și în format PDF;Planificarea rapidă a timpului de lucru pentru fiecare angajat, datorită funcției... mai mult
Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 13:17
Fluctuatia de personal si pastrarea angajatilor talentati si valorosi in cadrul companiei sunt doua dintre cele mai importante probleme pentru care managerii moderni sunt nevoiti sa gaseasca solutii viabile pe termen lung. Aceasta, pentru ca pe o piata concurentiala si dinamica este provocator sa-ti pastrezi angajatii motivati si loiali.
In cele ce urmeaza, aflam impreuna de ce este importanta retentia angajatilor si care sunt patru dintre metodele pentru a construi o strategie eficienta in ceea ce priveste forta de munca ce sta in spatele performantelor unei companii.
1. Transforma recrutarea intr-o prioritate
Primul pas catre o rata de retentie cat mai buna este recrutarea, etapa-cheie in care iti alegi cu cine vei lucra si in ce conditii, astfel incat viitorul angajat sa fie performant si sa ramana in companie cat mai mult timp. Construirea unui profil al angajatului pe care ti-l doresti, cu toate competentele, pregatirea si abilitatile necesare este foarte importanta, dar nu si suficienta, pentru ca nu poti vedea lucrurile doar din perspectiva ta, ci si din cea a viitorului angajat. Cu alte cuvinte, ia in calcul si ce asteptari au, in general, salariatii de valoare, pentru ca pe acestia ii vrei in echipa ta, si, mai ales, ce le poti tu oferi.
Candidatii foarte bine pregatiti si cu experienta nu sunt dispusi sa-si compromita valorile. Ei cauta angajatori care urmaresc aceleasi principii ca si ei. Totodata, accepta provocarile din care pot invata ceva si care... mai mult
Joi, 22 Aprilie 2021, ora 14:03
Premierul Victor Ponta afirma ca facilitatea acordata de Guvern, potrivit careia companiile din IT vor putea angaja sau reincadra angajatii in categoria celor pentru care nu se plateste impozitul pe venit de 16% fara restrictii legate de facultatea absolvita, va permite dezvoltarea in continuare a domeniului intr-un ritm sustinut.
"O masura de sprijin pentru toti cei care vor sa lucreze in domeniul IT, dar nu au absolvit facultati de specialitate! De acum inainte, companiile din domeniu vor putea angaja sau reincadra angajatii in categoria celor pentru care nu se plateste impozitul pe venit de 16% fara restrictii legate de facultatea absolvita.
Facilitatea va permite acoperirea unui procent mai mare din cererea de pe piata muncii, iar IT-ul romanesc va ...citeste mai departe despre "Din concediu, Ponta anunta dezvoltarea domeniului IT "intr-un ritm sustinut"" pe Ziare.com mai mult
Marti, 04 August 2015, ora 17:50
Confom reglementarilor, angajatorii care incadreaza in munca anumite categorii de persoane pot beneficia de stimulente financiare de la stat, calculate in functie de indicatorul social de referinta (ISR), care in 2014 are valoarea de 500 de lei.
Legislatia autohtona ofera unele facilitati angajatorilor care incadreaza in munca tineri absolventi, dupa cum se arata in Legea nr. 76/2002.
Mai precis, cei care angajeaza absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie ce difera in functie de studiile salariatilor.
Citeste mai multe despre Angajatorii pot primi lunar bani de la stat daca incadreaza in munca anumiti salariati pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 17:02
Inca din toamna anului 2013, angajatorii pot primi facilitati si subventii de la stat daca incadreaza in munca un nou tip de salariat. Legislatia in materie a fost clarificata recent, astfel incat au fost stabilite conditiile pe care angajatorii trebuie sa le indeplineasca pentru a primi un ajutor financiar lunar din partea statului.
Legea nr. 250/2013, in vigoare din 22 octombrie 2013, a adus o serie de modificari legislatiei in sistemul asigurarilor de somaj, una dintre principalele masuri fiind stimularea incadrarii pe piata muncii a tinerilor fara familie sau a celor cu diverse dizabilitati. In acest sens, legea introduce notiunea de tanar cu risc de marginalizare sociala.
Citeste mai multe despre Angajatorii pot primi bani de la stat daca incadreaza in munca anumiti tineri. Care e procedura de urmat? pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 26 Martie 2014, ora 11:17
Confom reglementarilor, angajatorii care incadreaza in munca anumite categorii de persoane pot beneficia de stimulente financiare de la stat, calculate in functie de indicatorul social de referinta (ISR), care in 2014 are valoarea de 500 de lei.
Avand in vedere ca dispozitiile in domeniu au fost modificate la sfarsitul anului trecut, am reunit intr-un material complet si recapitulativ tot ce trebuie sa stiti: care sunt conditiile de indeplinit pentru a primi aceste stimulente, tipurile de facilitati acordate, precum si care sunt obligatiile ce revin angajatorilor.
Absolventi
Facilitati: Cei care incadreaza in munca absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie ce difera in functie de studiile salariatilor.
Citeste mai multe despre Ce salariati poti sa angajezi pentru a primi bani nerambursabili de la stat pe AvocatNet.ro mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 16:15
Sediul central din San Bruno (SUA) al celor de la YouTube este unul dintre cele mai spectaculoase, la nivelul marilor corporatii, avand inclus un bazin cu lungime olimpica, un teren de minigolf, pentru relaxarea angajatilor, acestora adaugandu-se alte facilitati.
In holul de la intrare este un ecran unde sunt rulate cele mai vizionate clipuri video, astfel incat angajatii sa fie la curent cu trendul.
Colaborarea este in centrul tuturor proiectelor YouTube, iar birourile sunt in spatii deschise. Angajatii de la toate nivelurile stau si lucreaza impreuna.
Angajatii, indiferent de functie, lucreaza impreuna
Iluminare naturala si un mediu de lucru confortabil este o prioritate de top pentru toate birourile Google. Sunt camere care au mai multe canapele si fotolii, utilizate pentru intalniri. Peretele de fundal este decorat cu instantanee din cele mai bune videoclipuri.
Intalnirile de afaceri sunt relaxante
Multi angajati isi aduc animalele de companie la birou, in fiecare zi.
BrandLab este locul intalnirilor executivilor si agentiile de publicitate se intalnesc sa se gandeasca in ce fel pot crea legaturi mai bune cu oamenii.
Intalnirile de afaceri, la BrandLab
Sediul central din San Bruno este singura cladire Google care are o piscina cu lungimea olimpica. Pe langa piscina, mai este si un centru de fitness.
Piscina are luncgime olimpica
De ce sa mergi, cand poti calari? Birourile YouTube sunt dotate cu biciclete si trotinete,... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2013, ora 18:00
O companie poate economisi zeci de mii de lei pe an angajand persoane din categorii defavorizate pe piata muncii - fara experienta, trecute de o anumita varsta sau cu handicap.
Astfel, prin Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, sunt prevazute o serie de facilitati pentru firmele care angajeaza, in anumite conditii, oameni care isi gasesc in general mai greu o slujba.
Cu ajutorul consultantului fiscal George Niculescu, va prezentam o exemplificare a impactului acestor facilitati in total costuri salariale in cazul somerilor cu varsta de peste 45 de ani si somerilor unici sustinatori ai familiilor monoparentale.
Citeste mai multe despre Economii in criza: Cum castiga o firma zeci de mii de lei angajand someri de peste 45 de ani pe Ziare.com. mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 12:31
Companiile care angajeaza tineri fara experienta, persoane trecute de o anumita varsta sau cu handicap, in general categorii defavorizate pe piata muncii, primesc din partea statului anumite facilitati care se traduc prin economii importante la sfarsit de an.
"In contextul actual, in care firmele se zbat pentru mentinerea pe linia de plutire, iar principiul general valabil ca succesul este realizat printr-o crestere a veniturilor si nu o diminuare a cheltuielilor nu mai poate fi respectat, orice economie, cat de mica, devine foarte importanta", a afirmat consultantul fiscal George Niculescu, partener al firmei Tax&Business Solutions, pentru Ziare.com.
O firma cu zece angajati, din care doi absolventi de studii superioare, doi absolventi de scoli postliceale si un absolvent al scolii de meserii, cu cheltuieli salariale anuale totale de 246.813 lei, realizeaza o economie anuala de aproximativ 16%, respectiv de 38.784 de lei/pe an.
Citeste mai multe despre Economii in criza: Cat castiga o firma daca angajeaza cinci absolventi pe Ziare.com. mai mult
Marti, 09 Iulie 2013, ora 08:34