Rezultatul actiunilor noastre este la fel de important ca reactia noastra la acestea. Confruntati cu esecul, unii oameni se lasa urmariti de nereusita, in timp ce altii il folosesc ca pe un prilej de invatare.
Unii incremenesc intr-o gandire fixa, in timp ce ceilalti vad oportunitatea cresterii.
De altfel se spune ca atunci cand vei invata sa primesti esecul ca pe o oportunitate te afli pe drumul cel bun, cel al cunoasterii si progresului.
Un lider cu mentalitate de crestere a depasit etapa fricilor si primeste esecul ca pe o provocare sau pe ca o experienta menita sa il ajute sa depaseasca orice obstacol.
Efectul pozitiv al mentalitatii de crestere in cadrul companiilor
Aceasta diferenta apare si in cazul companiilor. Unele dezvolta culturi organizationale predispuse la status quo, iar altele la evolutie si schimbare.
Sunt companii pentru care unii angajati sunt resurse iar altii talente, in timp ce pentru alte companii toti angajatii sunt talente.
Primele definesc o mentalitate fixista, care-i privilegiaza pe cei identificati ca talente. Celelalte demonstreaza ca au incredere in potentialul fiecarui angajat de a se dezvolta.
Dupa cum arata o cercetare a Harvard Business Review, incurajati de increderea investita in ei, angajatii din companiile care-i considera pe toti ca avand potential sunt cu 47% mai increzatori in colegii lor, 34% din ei sunt mai responsabili si mai implicati si 49% spun ca inovatia este sustinuta de compania in care lucreaza.... mai mult
Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 16:41
Pentru a creste profitul, cea mai evidenta metoda este sa incerci sa vinzi mai mult, dar unele companii au gasit alte metode pentru a face mai multi bani.
Astfel, de exemplu, materialele sunt schimbate cu unele de o calitate mai proasta sau sediul e mutat intr-o tara care percepe taxe mai mici.
Dar exista si alte metode, implementate chiar sub ochii clientilor, prin care companiile reusesc sa isi creasca profitul, arata Business Insider.
Mai putina hartie
O modalitate prin care poti sa faci mai multi bani este sa le dai clientilor o cantitate mai mica din produs, iar pretul sa ramana neschimbat. Insa companiile care aplica acest plan trebuie sa fie foarte sirete, doarece daca schimbarea e prea evidenta, atunci consumatorii se vor revolta.
Multe firme care vand hartie igienica au adoptat aceasta strategie in ultimul timp, inclusiv Procter & Gamble, care a schimbat dimensiunile pe sest.
Astfel, in loc sa aiba parte de un patrat de 11,4 x 11,4 cm, clientii s-au trezit ca ...citeste mai departe despre "Companiile isi cresc profitul pe seama neatentiei clientilor: 4 metode implementate pe sest" pe Ziare.com mai mult
Luni, 07 Decembrie 2015, ora 10:43
Daca ti-ai propus sa-ti faci o colectie de vinuri in 2015, trebuie sa tii cont de cativa factori, de la conditiile de depozitare, pana la tipologiile de vin sau bugetul necesar unui astfel de hobby.
Oricare ar fi colectia ta, insa, important e s-o faci "dupa gustul tau", nu al musafirilor, te sfatuiesc specialistii.
Fiecare individ are un "palat al gurii" aparte, iar vinurile variaza in intensitatea aromelor, a taninului, a culorii, a aciditatii si chiar a procentului de alcool continut.
Asadar, inainte de a-ti incepe colectia de vinuri, incearca sa afli ce tip de vin se potriveste propriului tau palat. Pana la urma, pivnita ta ar trebui sa reflecte intocmai preferintele tale si trebuie "hranita" intocmai ca o fiinta vie.
Locul potrivit pentru pastrare
Pastrarea este un element critic pentru "sanatatea" si longevitatea vinului. Pivnita ideala este un spatiu cu aer uscat, bine ventilat, cu temperaturi controlate si aflata departe de lumina sau zgomot.
Sumedh Mandla, COO, Grover Zampa Vineyards explica pentru Luxpresso cateva principii absolut necesare cand vrei sa incepi o colectie de vinuri.
"Vinul imbuteliat se depoziteaza orizontal la o temperatura ideala de 10-16 grade Celsius. Vinurile care sunt pastrate pentru o perioada mai lunga ar trebui pastrate intr-un loc intunecos, nicidecum in frigiderul din bucatarie.
Aici temperaturile sunt prea joase, dopul de pluta risca sa se usuce, iar asta va permite aerului sa intre in sticla. In plus, din... mai mult
Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 00:00
Daca ai o afacere care este la inceput si ai probleme cu cresterea vanzarilor, atunci trebuie sa tii minte 5 sfaturi simple.
Conform Entrepreneur.com, succesul tau va depinde atat de abilitatea de a aduce profit, cat si de modalitatea in care prezinti oferta in fata clientului.
Aminteste-ti ca lucrezi cu oameni
Multe persoane care muncesc in domeniul vanzarilor uita ca, de fapt, ei lucreaza cu alti oameni, in conditiile in care captarea atentiei si mentinerea interesului clientilor sunt cu adevarat o problema in zilele noastre.
Inainte sa mergi la orice intalnire trebuie sa iti amintesti ca fiecare client trebuie tratat intr-un mod individual.
Axeaza-te pe rezultate, nu pe munca in sine
Cheia succesului in vanzari nu consta in organizare, planuri si intalniri, ci in rezultatele obtinute. Multi angajati in acest domeniu se pacalesc singuri si prefera sa faca o munca inutila, in loc sa mearga in fata clientului si sa-i vanda efectiv un produs sau un serviciu.
Citeste mai multe despre 5 secrete despre cum sa iti cresti vanzarile rapid pe Ziare.com. mai mult
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 08:26
Asemanarile dintre Marea Depresiune, din anii '20, si economia globala extrem de volatila din prezent sunt extrem de clare. Ratele mari ale somajului si datoriile guvernamentale uriase sunt doar doua dintre similitudini. Cei care au trait la limita saraciei in urma cu 80 de ani au invatat o serie de lectii care ne-ar putea ajuta sa facem fata crizei prin care trecem.Din fericire, vremurile grele de la sfarsitul anilor '20 si in anii '30 par inca un vis urat pentru generatiile actuale.
Generatiile care au trecut prin aceasta perioada sunt dovada vie ca orice dificultati pot fi depasite.
Unii dintre cei care erau tineri in timpul Marii Depresiuni mai sunt in viata inca, asa ca poate ar fi timpul sa ne inspiram din experienta lor.
BusinessInsider a realizat o lista de idei formate in acea era, care ar putea sa ne fereasca de saracie. Dar care ne si amintesc ca ar putea fi mai rau.
Foloseste tot ce ai
Wanda Bridgeforth era copil in timpul Marii Depresiuni, iar situatia familiei sale era atat de rea incat ajunsesera sa locuiasca 19 persoane intr-o casa cu doar cateva incaperi.
In acea perioada a invatat sa pastreze, sa foloseasca si sa refoloseasca orice obiect.
Aceasta filosofie ar putea fi utila atat la nivel individual cat si pentru companii.
Analizeaza situatia economica
Unii raporteaza cifre ale somajului si inflatiei la fel de mari ca cele din anii '20. Insa sentimentul de disperare, numarul de oameni care sufereau de infometare si saracia erau mult mai... mai mult
Miercuri, 31 August 2011, ora 11:54
Mihai Stanescu, Executive Coach RoCoaching
Rocoach este promotorul coaching-ului in romania, oferind exclusiv servicii integrate de coaching.
Utilizand coacheri inalt calificati si cu experienta profesionala aprofundata, RoCoach si-a construit un renume in livrarea de servicii pe piata de business, in special catre populatia de manageri din Romania (locali si expati).
Business coaching-ul, ca denumire generica pentru coaching-ul oferit in directia companiilor, este principala nisa.
•Cum sa cresti productivitatea in companie?
•Cum sa creezi sinergia unei echipe?
•Amenintarile nu sunt un mijloc de motivare
"Ca manager trebuie sa-ti dai seama ce ii motiveaza pe oameni. Daca ii motiveaza frica de a nu fi dati afara, e posibil sa fie nevoie sa discuti la un alt nivel. Amenintarile nu sunt un mijloc de mtivare. Regula cu morcovul si parul este invechita", a declarat Mihai Stanescu, executive coach RoCoaching.
mai mult
Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 07:14