Steva Ballmer a plecat din board-ul Microsoft la opt luni dupa ce s-a retras din functia de director general si dupa trei decenii de activitate la cel mai mare producator de software la nivel mondial, transmite Bloomberg.
Ballmer, in varsta de 58 de ani, ramane cel mai mare actionar individual al Microsoft. In luna februarie, Ballmer a renuntat la functia de CEO in favoarea unuia dintre adjunctii sai, Satya Nadella.
Recent, Ballmer a cumparat clubul de baschet Los Angeles Clippers, pentru 2 miliarde de dolari, iar in aceasta saptamana a aparut in fata echipei si a fanilor, angajandu-se sa ridice echipa pe noi varfuri si sa se implice in conducere.
Balmer pleaca de la Microsoft dupa 34 de ani
Plecarea fostului director general pune capat unei cariere de 34 de ani la Microsoft, companie pe care a condus-o din cea mai inalta functie din anul 2000 si pana in februarie 2014.
In mandatul sau veniturile s-au triplat, chiar daca Microsoft a avut dificultati sa concureze cu Apple si Google pe piata telefoanelor mobile, tabletelor PC si serviciilor de cautare pe Internet.
"Vreau sa fiu un actionar foarte bun, vreau sa dau atentia cuvenita actiunilor mele, dar intre activitatea de profesorat, noile responsabilitati de la Clippers si activitatile mele civice, este foarte mult. Iubesc Microsoft", a spus Ballmer.
In acest an au avut loc mai multe schimbari in board-ul Microsoft, inclusiv plecarea lui Bill Gates din functia de presedinte, acesta fiind inlocuit de... mai mult
Joi, 21 August 2014, ora 08:20
Microsoft urmeaza sa numeasca, curand, noul CEO, iar in piata se vehiculeaza informatii ca principalii candidati la aceasta pozitie sunt Alan Mulally, care ocupa pozitia CEO la Ford, si Satya Nadella, care conduce grupul Cloud and Enterprise al concernului american.
Multi sunt de parere ca Mulally ar fi o alegere foarte buna pentru companie, mai ales ca el a fost in spatele procesului de reorganizare al lui Steve Ballmer din vara trecuta.
La randul sau, Nadella a avansat rapid in cadrul Microsoft, de la divizia Office la cea Bing, ajungand la divizia cloud computing si platforme pentru dezvoltatorii de aplicatii.
Si totusi, Elop?
Totusi, Adam Charleson, vicepresedintele firmei DHR International, care recruteaza directori executivi penru marile corporatii, apreciaza ca Microsoft il va numi in aceasta pozitie pe Steven Elop, fostul CEO al Nokia, a declarat pentru BusinessInsider.
Desi Charlson nu este implicat in recrutarea unui CEO pentru Microsoft, el a fost implicat in recrutarea, acum cativa ani, a unui executiv pentru divizia de vanzari din America a Microsoft, a spus acesta.
Interesant este si faptul ca Microsoft la numit anterior pe Kevin Turner, care ocupa pozitia de Chief Operating Officer, sa-l inlocuiasca pe Ballmer, conform lui Charlson. "Stiu ca, in cazul Microsoft, Turner a fost numit sa-i urmeze lui Ballmer", a declarat acesta pentru BusinessInsider.
Iar Turner inca este considerat candidat la aceasta functie, "insa sunt intrebari daca... mai mult
Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 07:30
Odata cu anuntul facut de Microsoft despre preluarea Nokia, pentru care va plati 5,44 miliarde de euro in numerar (7,17 miliarde de dolari), Steve Ballmer, CEO al concernului american, i-a anuntat pe angajati ca Stephen Elop "se va intoarce la Microsoft".
Astfel, Elop va fi liderul diviziei de terminale a Microsoft, si va fi responsabil de SurfacePC, fiind direct subordonat lui Ballmer..
Va avea grija Ballmer ca Elop sa fie numit in functia CEO a Microsoft, cand el se va retrage, in urmatoarele 12 luni?, se intreaba cei de la BusinessInsider.
Microsoft a anuntat marti ca va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia
Elop are experienta necesara pentru ca sa fie numit urmatorul CEO al Microsoft. Cunoaste terminalele, aplicatiile software, mai ales aplicatiile destinate companiilor. Inainte sa plece de la Microsoft si sa fie numit in functia CEO al Nokia, Elop a condus divizia Business Division a grupului american, responsabil pentru afacerile Office, care aduceau bani.
Lulie Larson-Green va continua sa conduca echipa Devices and Studios, iar Elop ii va fi sef direct, a mai spus Ballmer. Larson-Green se va concentra pe lansarile din aceasta toamna, inclusiv pe ce cea a mult-asteptatei Xbox One, dar si a noului Surface.
Microsoft a preluat de la Nokia si o echipa valoroasa
Odata cu preluarea Nokia, Microsoft a "intrat in proprietatea" unei echipe importante de ingineri, care vor intra in echipa de "terminale", deci isi vor raporta direct lui Elop, ca si... mai mult
Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 08:54
Steve Balmer a renuntat de curand la pozitia de CEO al Microsoft, punand capat uneia dintre cele mai agitate perioade din domeniul tehnologiei. In urma lui au ramas erori de management si de strategie, prin care Microsoft a batut pasul pe loc, ratand oportunitati de miliarde de dolari.
Desi a avut multe rezultate pozitive cat timp a fost la Microsoft - cum ar fi triplarea veniturilor si a profitului, infiintarea grupului Server&Tools - Ballmer va fi tinut minte ca fiind presedintele companiei in perioada in care si-a pierdut dominatia din piata, dar si pentru greselile facute, comenteaza BusinessInsider.
Si a facut cateva greseli importante in ultimii 13 ani
A platit 500 milioane dolari pentru Danger. A dezvoltat Kin, care nu a avut succes
Microsoft a dezvoltat Kin, care nu a avut succes
A fost o perioada cand Sidekick a fost o platforma smartphone populara. Asa ca Microsoft a platit 500 de milioane de dolari pentru companie, Danger, in 2008. Doi ani mai tarziu, echipa a prezentat Kin, un terminal ieftin care nu se ridica, insa, la asteptarile din acea vreme. Dupa mai multe luni in piata, Microsoft a renuntat la acest proiect.
A platit 6,3 miliarde de dolari pentru aQuantive
In 2007, Microsoft a platit 6,3 miliarde de dolari pentru compania de digital marketing aQuantive. Cinci ani mai tarziu, Microsoft a trebuit sa contabilizeze acest cost, respectiv 6,2 miliarde de dolari, si a raportat pierderi.
A cheltuit 900 milioane de dolari pentru... mai mult
Sambata, 31 August 2013, ora 10:05
Directorul general al Nokia, Stephen Elop, este cotat la casele de pariuri cu cele mai bune sanse sa preia conducerea Microsoft, al carui CEO, Steve Ballmer, si-a anuntat recent demisia in termen de 12 luni.
Elop, fost executiv in cadrul Microsoft, are o cota de 5 la 1 sa il inlocuiasca pe Ballmer, potrivit casei de pariuri Ladbrokes, din Marea Britanie, transmite Bloomberg.
Cele mai mici sanse sunt atribuite directorului general al Apple, Tim Cook, cu o cota de 100 la 1.
Sub conducerea lui Elop, Nokia a renuntat la sistemele de operare Symbian si MeeGo in favoarea Windows Phone, dezvoltat de Microsoft, si a lansat gama de smartphone-uri Lumia, pentru a se impune pe o piata dominata autoritar de Apple si cuplul Google - Samsung.
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, un apropiat al lui Bill Gates, a anuntat saptamana trecuta ca se va retrage peste 12 luni, dupa 14 ani in functia de CEO si aproximativ 30 de ani in cadrul companiei.
Microsoft cauta un nou CEO, capabil sa consolideze pozitia companiei pe smartphone-uri, tablete, cautare online, servicii video si cloud, dar si sa perpetueze succesul avut in zona de jocuri video si software pentru buisiness si computere personale.
Inainte de a prelua conducerea Nokia, in 2010, Elop a fost presedinte al diviziei business la Microsoft, fiind responsabil pentru pachetul Microsoft Office.
La cateva luni dupa ce a ajuns la Nokia, grupul finlandez a anuntat un parteneriat strategic cu Microsoft, cele... mai mult
Joi, 29 August 2013, ora 14:00
Microsoft se reinventeaza iar anul acesta va fi cel mai bun an al Microsoft, a declarat Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, in cadrul discursului care a deschis Microsoft Worldwide Partners Conference, in desfasurare zilele acestea in Toronto, Canada.
Conferinta Microsoft dedicata partenerilor a stabilit un nou record de participare: peste 16.000 de parteneri din 156 de tari. Din acestia, 4.391 participa in premiera.
Ecosistemul de parteneri Microsoft a generat anul trecut venituri de 690 de miliarde de dolari, spune Steve Ballmer, citat de TechCover.
Potrivit sefului Microsoft, ecosistemul companiei se mareste in fiecare luna cu 1.000 de noi parteneri, iar numarul celor care ofera solutii de tip cloud creste cu 10%.
"Windows 8 este, pur si simplu, cel mai important lucru pe care compania noastra l-a facut in ultimii 17 ani (de la Windows 95 - n.r.). Este o oportunitate uriasa, uuuriasa pentru parteneri", a spus Ballmer.
Pentru prima oara, Microsoft a facut publica disponibilitatea Windows 8, care va fi comercializat incepand cu prima saptamana din august. Clientii enterprise vor avea acces la sistem inainte de lansarea comerciala.
Microsoft vrea sa unifice experienta de utilizare a PC-ului, tabletelor si smartphone-urilor, printr-o singura interfata a trei sisteme de operare: Windows 8 Pro (versiunea de PC), Windows RT - dedicata tabletelor cu procesoare pe arhitectura ARM, care impartasesete destul de multe linii de cod comune cu 8 Pro, si Windows Phone 8,... mai mult
Marti, 10 Iulie 2012, ora 09:01
Steve Ballmer, CEO al Microsoft inca din anul 2000 a declarat recent ca slujba lui a devenit cu totul alta odata ce Bill Gates a renuntat la functia executiva din cadrul propriei companii.
Retragerea lui Bill Gates din 2008 de la conducerea Microsoft a insemnat un transfer de responsabilitate in "curtea" lui Ballmer. Iata cateva lucruri care s-au schimbat in companie de cand la conducere se afla Steve Ballmer, listate de Business Insider.
Inginerii, la conducere
Pana la plecarea lui Gates, Ballmer ii cerea sfaturi atunci cand era vorba de lucruri de natura tehnica. Odata ce a ramas singur, el a desemnat cate un tehnician pentru fiecare grupa de produse. Spre exemplu, Qi Lu, fost angajat al Yahoo, se ocupa de Online, Steven Sinofsky de Windows, Kurt DelBene de Office, Satya Nadella de servere si serviciul cloud, iar Don Mattrick de Xbox.
Mai multa cooperare
Microsoft este o companie cunoscuta pentru competitivitatea dintre angajati si pentru neintelegerile care izbucneau la tot pasul. Ballmer a incurajat o mai stransa colaborare si coordonare intre diversele departamente ale companiei.
Spre exemplu, interfata Windows Metro, creata initial pentru Windows Phone, este acum integrata in Windows, Office si Xbox Live.
Proiectele proaste, oprite din fasa
Una din calitatile lui Ballmer este identificarea produselor care nu functioneaza cum trebuie si eliminarea acestora inainte ca ele sa fie prea costisitoare si sa ocupe prea mult timp.
Un bun exemplu... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 18:29
Dintre toate marile companii tech, Microsoft este cea mai diversificata. Are doua surse sigure de venituri, sistemul de operare Windows si suita Office, insa pe langa acestea, a dezvoltat afaceri de 8 miliarde de dolari, numai in ultimii zece ani. Iata cateva motive pentru care cel mai mare producator de software din lume merita admirat.Divizia de serverePotrivit celor mai recente rapoarte fiscale, divizia de servere a Microsoft a generat vanzari de 15 miliarde de dolari, cu doar 3 miliarde mai putin decat vanzarile generate de Windows. Micro-afaceri de 11 miliarde de dolariFiecare produs al Microsoft s-a dezvoltat intr-o afacere, in sine. Cele mai importante sunt: Windows, Office, Servers, Xbox, SQL Server, System Center, Exchange, Sharepoint si Visual Studio.Xbox, o consola de succesSpre deosebire de Apple si Google, Microsoft si-a croit o cale catre sufrageria consumatorilor. Xbox Live, sistemul care permite detinatorilor de Xbox sa se joace via Internet, a generat venituri de aproape 1 miliard de dolari.Bing, piedica in calea GoogleMotorul de cautare al Microsoft nu are sanse foarte mari sa ajunga Google, dar ii poate pune in dificultate pe Larry Page si Sergey Brin.Asa s-a intamplat atunci cand Google a implementat optiunea de personalizare a background-ului pe pagina principala, inspirati fiind de designul Bing.Microsoft, fabrica de talenteUna din prioritatile Microsoft este trainingul angajatilor. Spre deosebire de Google, unde accentul se pune pe ingieri, la... mai mult
Vineri, 30 Iulie 2010, ora 10:46
11 000 de angajati Microsoft au dat o giganta petrecere-surpriza in cinstea lui Steve Ballmer, in cadrul conferintelor "Microsoft Global Experience", din Atlanta. Ballmer a implinit 30 de ani de cand este angajat al Microsoft. Orice s-ar spune despre seful Microsoft, acesta iubeste cu adevarat compania pe care o conduce, reusind sa atraga profituri din ce in ce mai mari, purtand in acelasi timp razboaie atat cu guvernul american cat si cu competitorii din ce in ce mai acerbi. Apple este pe val, dupa succesul de vanzari inregistrat de iPad si iPhone 4, iar Google da tonul pe piata de advertising online si pe cea a motoarelor de cautare.Iata cateva date referitoare la cei 10 ani de conducere ai lui Steve Ballmer:- veniturile anuale au crescut de 23 de miliarde de dolari la 54 de miliarde, in ultimii 10 ani- a prevazut ascensiunea Facebook, pe care a incercat sa-l cumpere de cateva ori; Mark Zuckerberg, CEO-ul de 26 de ani al Facebook, a refuzat de ficare data- nu a reusit sa cumpere Yahoo!, o achiziti ce s-ar fi dovedit prea scumpa- a lansat Vista, un esec, dar si Windows 7, un sistem de operare deja foarte apreciat- a fost lansat smartphone-ul Kin, un esec rasunator- a intrat pe piata consolelor, cu Xbox mai mult
Joi, 22 Iulie 2010, ora 08:20