Care sunt cele mai mari greseli ale lui Steve Ballmer la Microsoft

Sambata, 31 August 2013, ora 10:05
2262 citiri
Care sunt cele mai mari greseli ale lui Steve Ballmer la Microsoft
Steve Ballmer a facut o serie de gresli din pozitia de CEO Microsoft Sursa Foto: AP

Steve Balmer a renuntat de curand la pozitia de CEO al Microsoft, punand capat uneia dintre cele mai agitate perioade din domeniul tehnologiei. In urma lui au ramas erori de management si de strategie, prin care Microsoft a batut pasul pe loc, ratand oportunitati de miliarde de dolari.

Desi a avut multe rezultate pozitive cat timp a fost la Microsoft - cum ar fi triplarea veniturilor si a profitului, infiintarea grupului Server&Tools - Ballmer va fi tinut minte ca fiind presedintele companiei in perioada in care si-a pierdut dominatia din piata, dar si pentru greselile facute, comenteaza BusinessInsider.

Si a facut cateva greseli importante in ultimii 13 ani

A platit 500 milioane dolari pentru Danger. A dezvoltat Kin, care nu a avut succes

Microsoft a dezvoltat Kin, care nu a avut succes

A fost o perioada cand Sidekick a fost o platforma smartphone populara. Asa ca Microsoft a platit 500 de milioane de dolari pentru companie, Danger, in 2008. Doi ani mai tarziu, echipa a prezentat Kin, un terminal ieftin care nu se ridica, insa, la asteptarile din acea vreme. Dupa mai multe luni in piata, Microsoft a renuntat la acest proiect.

A platit 6,3 miliarde de dolari pentru aQuantive

In 2007, Microsoft a platit 6,3 miliarde de dolari pentru compania de digital marketing aQuantive. Cinci ani mai tarziu, Microsoft a trebuit sa contabilizeze acest cost, respectiv 6,2 miliarde de dolari, si a raportat pierderi.

A cheltuit 900 milioane de dolari pentru Surface RT

Microsoft a avut o idee buna cu Surface, insa executia a fost gresita. A cheltuit prea mult pentru Surface, iar reducerea pretului pentru aceasta tableta nu a fost bine resimtit de companie.

A permis Android sa ocupe 80% din piata telefoanelor mobile

Ballmer a incercat sa elimine Google intr-un mod nepotrivit. A fost atat de obsedat de motorul de cautare al Google, incat a omis software-ul pentru mobile dezvoltat de Google - Android. In prezent, Android este acolo unde Windows Phone ar fi trebuit sa fie. Mai exact, instalat pe 80% dintre telefoanele mobile. In schimb, are o cota de infima.

Windows Vista a fost un dezastru, iar Zune, inutil

Sursa Foto: Apple

O alta greseala a fost sistemul de operare Windows Vista, despre care Ballmer a spus ca este regretul sau cel mai mare. Acesteia i se adauga Zune, care s-a vrut sa fie un concurent pentru iPod, lansat de Apple. iPod a fost un hit. Zune nu a fost un hit. La un an si jumatate de la lansare, Apple a facut aceste echipamente inutile cu iPhone

Office pentru iPad sau iPhone, lipsa

Ballmer ar fi putut dezvolta o versiune de Office pentru iPad si iPhone si sa castige bani in acest fel. In schimb, el a ghidat Office gresit, apreciind ca lipsa unei astfel de aplicatie va trage inapoi iOS si va face ca terminalele mobile cu Windows sa castige.

HP Slate in loc de Courier

Sursa Foto: Engadget

Inainte ca Apple sa lanseze iPad, s-au vehiculat cateva informatii despre un produs al Microsoft, Courier. Era o tableta cu dual-screen si cu ecran tactil, care i-a hiperventilat pe cei interesati. Ballmer a "omorat" acest gadget chiar inainte sa devina real. In schimb, cu putin timp inainte ca Apple sa lanseze iPad, el a anuntat HP Slate. Se poate ca si Courier sa fi fost un esec, dar ar fi putut fi captivant, un concurent puternic pentru iPad.

Si, nu in ultimul rand, a ars miliarde si miliarde de dolari in incercarea de a depasi Google, prin serviciile online ale Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#steve ballmer, #Microsoft Ballmer, #greseli ballmer, #demisie ballmer , #stiri Microsoft