Seful Ford dezminte candidatura la Microsoft

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 12:46
1388 citiri
Seful Ford dezminte candidatura la Microsoft

Directorul general al Ford, Alan Mulally, considerat unul dintre favoritii pentru preluarea functiei de CEO la Microsoft, a anuntat ca are de gand sa ramana la producatorul de automobile.

"As vrea sa pun capat speculatiilor legate de Microsoft, pentru ca nu am niciun alt plan afara de serviciul in slujba Ford", a declarat Mulally (68 de ani) intr-un interviu acordat Associated Press, preluat de Bloomberg.

Astfel, seful Ford a subliniat ca va ramane la conducerea companiei auto cel putin pentru restul acestui an si ca nu intentioneaza sa plece pentru o functie la Microsoft.

Precizarile lui Mulally subliniaza dificultatea procesului de cautare a unui nou CEO pentru Microsoft, dupa ce actualul director general, Steve Ballmer, a anuntat in luna august a anului trecut ca se va retrage in termen de 12 luni.

Candidatura lui Mulally la conducerea Microsoft risca sa arunce intr-un con de umbra lansarile de noi modele planificate de companie si sa creeze tensiuni interne in conducerea producatorului de automobile.

Ford vrea sa introduca 23 de modele noi in acest an, cel mai incarcat calendar de lansari in istoria de 110 ani a companiei.

Mai multi lideri de la Ford, inclusiv Mulally, presedintele executiv Bill Ford si directorul Edsel Ford au afirmat in repetate randuri ca un plan de afaceri inceput anul trecut de companie presupune ca actualul CEO sa ramana in functie cel putin pana la finalul acestui an. Ford si conducerea executiva a companiei nu au avut pana acum vreo reactie directa la interesul manifestat de Microsoft pentru Mulally.

Succesorul de facto al lui Mulally a fost stabilit la finele anului 2012, cand compania l-a promovat pe Mark Fields (52 de ani) in functia de director de operatiuni.

Candidatura sefului Ford pentru conducerea Microsoft fusese deja pusa sub semnul intrebarii de discutii privind varsta relativ inaintata a sa si lipsa de experienta in sectorul IT, au declarat luna trecuta pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a subliniat in luna noiembrie ca este nevoie de un CEO care sa inteleaga si aspectele tehnice ale afacerii.

Si alti executivi considerati candidati la sefia Microsoft s-au retras din cursa, printre care Steve Mollenkopf, numarul 2 la producatorul de microprocesoare Qualcomm. Mollenkopf va prelua incepand din luna martie functia de CEO la Qualcomm, cel mai mare producator de microprocesoare destinate smartphone-urilor si tabletelor.

Surse apropiate discutiilor au declarat ca directorul general al EBay, John Donahoe, si fostul director general al grupului VMware, Paul Maritz, au refuzat candidatura.

Unul dintre principalii candidati la preluarea functiei lui Ballmer este fostul CEO al Nokia Stephen Elop, care a revenit la Microsoft odata cu preluarea diviziei producatoare de telefoane mobile a grupului finlandez de catre dezvoltatorul american de software. Elop a lucrat la Microsoft pana in 2010, cand a plecat la Nokia din pozitia de director al diviziei de business a grupului american, responsabil printre altele si de suita Microsoft Office.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#seful Ford, #compani auto Ford, #director general Ford , #Management