Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft copiaza Apple. Noua strategie a celei mai mari companii de software

Microsoft copiaza Apple. Noua strategie a celei mai mari companii de software


Dezvoltarea serviciilor on-line si a echipamentelor hardware reprezinta noile prioritati ale Microsoft. Prin aceste decizii, CEO-ul Steve Ballmer urmeaza directia care a reusit sa transforme Apple in cea mai mare companie din lume.

"Vor exista momente cand vom construi dispozitive specifice in scopuri anume, precum am facut cu Xbox si recent anuntatul Microsoft Surface", a anuntat Ballmer in scrisoarea sa anuala catre actionari, publicata marti si citata de Reuters.

Noua abordare urmeaza succesul inregistrat de Apple, care a dovedit importanta integrarii software si hardware si a facut ca dispozitivele Windows sa para mai greoaie prin comparatie.

Ballmer, care a preluat functia de CEO de la plecarea lui Bill Gates in 2000, a precizat ca firma isi va continua parteneriatele traditionale cu firme de hardware precum Dell, Samsung sau HTC.

Rolul Microsoft in acest asa-zis "ecosistem" se va schimba. Schimbarea "se va reflecta in modul in care conducem compania, modul in care dezvoltam noi experiente si modalitatea de lansarea pe piata a noilor produse, atat pentru consumatori, cat si pentru companii", a mentionat Steven Ballmer.

Microsoft castiga deja din diverse servicii on-line, precum accesul la servere pentru aplicatiile tip "cloud" sau versiunile on-line ale aplicatiilor Office.

Scrisoarea lui Ballmer sugereaza insa o accelerare a ritmului prin care firma se va indeparta de modelul sau traditional de vanzare a produselor software.

CEO-ul Microsoft a primit o prima de 620.000 de dolari pentru anul fiscal 2012, care s-a finalizat la sfarsitul lui iunie.

Aceasta a fost cu 9% mai mica decat anul trecut, in urma scaderii cu 3% a vanzarilor sistemului de operare Windows, dar si a esecului firmei de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si alege browser-ul folosit.

Salariul anual al lui Ballmer, de 685.000 de dolari, este relativ scazut, conform standardelor americane pentru directorii executivi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1853 ori