Microsoft copiaza Apple. Noua strategie a celei mai mari companii de software

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 07:08
1941 citiri
Microsoft copiaza Apple. Noua strategie a celei mai mari companii de software

Dezvoltarea serviciilor on-line si a echipamentelor hardware reprezinta noile prioritati ale Microsoft. Prin aceste decizii, CEO-ul Steve Ballmer urmeaza directia care a reusit sa transforme Apple in cea mai mare companie din lume.

"Vor exista momente cand vom construi dispozitive specifice in scopuri anume, precum am facut cu Xbox si recent anuntatul Microsoft Surface", a anuntat Ballmer in scrisoarea sa anuala catre actionari, publicata marti si citata de Reuters.

Noua abordare urmeaza succesul inregistrat de Apple, care a dovedit importanta integrarii software si hardware si a facut ca dispozitivele Windows sa para mai greoaie prin comparatie.

Ballmer, care a preluat functia de CEO de la plecarea lui Bill Gates in 2000, a precizat ca firma isi va continua parteneriatele traditionale cu firme de hardware precum Dell, Samsung sau HTC.

Rolul Microsoft in acest asa-zis "ecosistem" se va schimba. Schimbarea "se va reflecta in modul in care conducem compania, modul in care dezvoltam noi experiente si modalitatea de lansarea pe piata a noilor produse, atat pentru consumatori, cat si pentru companii", a mentionat Steven Ballmer.

Microsoft castiga deja din diverse servicii on-line, precum accesul la servere pentru aplicatiile tip "cloud" sau versiunile on-line ale aplicatiilor Office.

Scrisoarea lui Ballmer sugereaza insa o accelerare a ritmului prin care firma se va indeparta de modelul sau traditional de vanzare a produselor software.

CEO-ul Microsoft a primit o prima de 620.000 de dolari pentru anul fiscal 2012, care s-a finalizat la sfarsitul lui iunie.

Aceasta a fost cu 9% mai mica decat anul trecut, in urma scaderii cu 3% a vanzarilor sistemului de operare Windows, dar si a esecului firmei de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si alege browser-ul folosit.

Salariul anual al lui Ballmer, de 685.000 de dolari, este relativ scazut, conform standardelor americane pentru directorii executivi.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#vanzari Microsoft, #strategie Microsoft, #Microsoft servicii online, #dispozitive Microsoft, #salariu CEO Microsoft , #Management