Il sustine Steve Ballmer pe Stephen Elop pentru pozitia de CEO al Microsoft?

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 08:54
1367 citiri
Il sustine Steve Ballmer pe Stephen Elop pentru pozitia de CEO al Microsoft?
Stepen Elop (stanga) ar putea prelua functia de CEO al Microsoft, de la Steven Ballmer (dreapta)

Odata cu anuntul facut de Microsoft despre preluarea Nokia, pentru care va plati 5,44 miliarde de euro in numerar (7,17 miliarde de dolari), Steve Ballmer, CEO al concernului american, i-a anuntat pe angajati ca Stephen Elop "se va intoarce la Microsoft".

Astfel, Elop va fi liderul diviziei de terminale a Microsoft, si va fi responsabil de SurfacePC, fiind direct subordonat lui Ballmer..

Va avea grija Ballmer ca Elop sa fie numit in functia CEO a Microsoft, cand el se va retrage, in urmatoarele 12 luni?, se intreaba cei de la BusinessInsider.

Microsoft a anuntat marti ca va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia

Elop are experienta necesara pentru ca sa fie numit urmatorul CEO al Microsoft. Cunoaste terminalele, aplicatiile software, mai ales aplicatiile destinate companiilor. Inainte sa plece de la Microsoft si sa fie numit in functia CEO al Nokia, Elop a condus divizia Business Division a grupului american, responsabil pentru afacerile Office, care aduceau bani.

Lulie Larson-Green va continua sa conduca echipa Devices and Studios, iar Elop ii va fi sef direct, a mai spus Ballmer. Larson-Green se va concentra pe lansarile din aceasta toamna, inclusiv pe ce cea a mult-asteptatei Xbox One, dar si a noului Surface.

Microsoft a preluat de la Nokia si o echipa valoroasa

Odata cu preluarea Nokia, Microsoft a "intrat in proprietatea" unei echipe importante de ingineri, care vor intra in echipa de "terminale", deci isi vor raporta direct lui Elop, ca si la Nokia.

Astfel, Jo Harlow va continua sa conduca echipa Smart Devices, Timo Tiokkanen, echipa Mobile Phones, Stefan Pannenbecker, Design, iar Juha Putkiranta va conduce procesul de integrare al Nokia in grupul Microsoft.

"In timp ce anuntul de astazi este o veste importanta, trebuie sa ne concentram pe actualele noastre afaceri. Avem inainte o importanta toamna si sarbatorile de iarna, asa ca trebuie sa ne concentram sa ducem pe afacerile inainte. Nu am nicio indoiala, o vom face", a spus Ballmer in e-mail-ul trimis angajatilor Microsoft.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Microsoft Nokia, #microsotf mobile, #Ballmer Elop, #CEO Elop , #Angajati