Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Il sustine Steve Ballmer pe Stephen Elop pentru pozitia de CEO al Microsoft?

Il sustine Steve Ballmer pe Stephen Elop pentru pozitia de CEO al Microsoft?


Odata cu anuntul facut de Microsoft despre preluarea Nokia, pentru care va plati 5,44 miliarde de euro in numerar (7,17 miliarde de dolari), Steve Ballmer, CEO al concernului american, i-a anuntat pe angajati ca Stephen Elop "se va intoarce la Microsoft".

Astfel, Elop va fi liderul diviziei de terminale a Microsoft, si va fi responsabil de SurfacePC, fiind direct subordonat lui Ballmer..

Va avea grija Ballmer ca Elop sa fie numit in functia CEO a Microsoft, cand el se va retrage, in urmatoarele 12 luni?, se intreaba cei de la BusinessInsider.

Microsoft a anuntat marti ca va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia

Elop are experienta necesara pentru ca sa fie numit urmatorul CEO al Microsoft. Cunoaste terminalele, aplicatiile software, mai ales aplicatiile destinate companiilor. Inainte sa plece de la Microsoft si sa fie numit in functia CEO al Nokia, Elop a condus divizia Business Division a grupului american, responsabil pentru afacerile Office, care aduceau bani.

Lulie Larson-Green va continua sa conduca echipa Devices and Studios, iar Elop ii va fi sef direct, a mai spus Ballmer. Larson-Green se va concentra pe lansarile din aceasta toamna, inclusiv pe ce cea a mult-asteptatei Xbox One, dar si a noului Surface.

Microsoft a preluat de la Nokia si o echipa valoroasa

Odata cu preluarea Nokia, Microsoft a "intrat in proprietatea" unei echipe importante de ingineri, care vor intra in echipa de "terminale", deci isi vor raporta direct lui Elop, ca si la Nokia.

Astfel, Jo Harlow va continua sa conduca echipa Smart Devices, Timo Tiokkanen, echipa Mobile Phones, Stefan Pannenbecker, Design, iar Juha Putkiranta va conduce procesul de integrare al Nokia in grupul Microsoft.

"In timp ce anuntul de astazi este o veste importanta, trebuie sa ne concentram pe actualele noastre afaceri. Avem inainte o importanta toamna si sarbatorile de iarna, asa ca trebuie sa ne concentram sa ducem pe afacerile inainte. Nu am nicio indoiala, o vom face", a spus Ballmer in e-mail-ul trimis angajatilor Microsoft.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1107 ori