Cum a reusit Microsoft sa creasca profitul net cu o treime in 2013

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 13:55
1280 citiri
Cum a reusit Microsoft sa creasca profitul net cu o treime in 2013

Microsoft a anuntat vanzari record si profit in crestere pentru ultimele trei luni ale anului trecut, depasind asteptarile analistilor de pe Wall Street datorita cererii pentru consola de jocuri Xbox si servicii cloud, insa compania nu a facut nicio precizare privind recrutarea unui nou CEO.

Veniturile Microsoft au urcat cu 14% in ultimele trei luni din 2013, al doilea trimestru fiscal, la 24,5 miliarde de dolari, in timp ce profitul net a avansat cu aproape 3%, la 6,56 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Directorul general al companiei, Steve Ballmer, a anuntat in luna august a anului trecut ca se va retrage in termen de 12 luni.

O luna mai tarziu, Microsoft a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro (7 miliarde de dolari), un pariu urias pe sistemul de operare Windows Phone, care incearca sa se impuna ca cea de-a treia platforma majora in zona smartphone-urilor si tabletelor.

Cel mai mare producator de software din lume traverseaza un plan de reorganizare si finalizeaza totodata procedura de preluare a Nokia.

Microsoft a lansat inainte de perioada sarbatorilor de iarna consola de jocuri Xbox One, care s-a bucurat de cerere solida pe piata. De asemenea, compania a inregistrat vanzari in crestere de software si servicii cloud, precum Azure si Office 365.

Platformele traditionale Windows si Office continua sa fie afectate de declinul pietei PC-urilor, care a consemnat anul trecut cea mai abrupta contractie inregistrata vreodata.

Directorul financiar al Microsoft, Amy Hood, anticipeaza ca piata PC-urilor se stabilizeaza, chiar creste in zona corporate, insa cererea pe segmentul retail avanseaza timid, multi clienti preferand alte tipuri de dispozitive.

Actiunile Microsoft au crescut puternic dupa prezentarea raportului, insa investitorii asteapta in primul rand noi informatii despre procesul de cautare a unui nou CEO.

Surse apropiate situatiei au afirmat ca pe lista scurta a companiei s-ar afla directorul diviziei de cloud-computing a Microsoft, Satya Nadella, CEO-ul grupului suedez Ericsson, Hans Vestberg, si fostul director general al Nokia, Stephen Elop.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#vanzari record Microsoft, #profit microsoft, #actiuni microsoft , #Profit