Bill Gates recunoaste: Ctrl-Alt-Delete a fost o greseala

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 15:57
2311 citiri
Bill Gates recunoaste: Ctrl-Alt-Delete a fost o greseala

Combinatia de taste Ctrl-Alt-Delete pentru repornirea PC-ului a fost o eroare, a recunoscut cofondatorul Microsoft, Bill Gates, la o intalnire cu studenti de la Harvard, in cadrul unei campanii de strangere de fonduri in scopuri de caritate, potrivit publicatiei The Verge.

Dezvoltatorii au dorit sa creeze o functie a Windows care sa nu permita unor terti sa sustraga parolele utilizatorilor, si-a amintit Bill Gates, recunoscand:"A fost o greseala".

"Am fi putut avea o singura tasta, dar persoana care se ocupa de designul tastaturii IBM nu voia una singura", a dezvaluit Gates.

Combinatia Ctrl-Alt-Delete exista si in ziua de azi, chiar si la Windows 8, permitand utilizatorilor acceseze Task Manager.

David Bradley, inginerul care a inventat combinatia respectiva, conceputa initial pentru a reporni PC-ul, a declarat intr-un recent interviu: 'Poate ca eu am inventat-o, dar Bill a facut-o celebra'.

Aceasta combinatie nu este singura greseala a companiei, a mai spus Gates, admitand ca producatorul de software nu a intrat pe piata de telefonie mobila cand a avut ocazia.

"Regret ca a fost o perioada la inceputul anilor 2000 cand ne-am concentrat pe Windows (Vista) si ca nu am putut sa ne orientam talentul la noul dispozitiv numit telefon", a recunoscut la randul sau actualul CEO Microsoft, Steve Ballmer, care intentioneaza in curand sa se retraga din functie, la o intalnire cu analisti financiari.

Microsoft este acum in cautarea unui nou CEO, care sa vina cu o viziune noua asupra politicii IBM, pentru ca renumita companie sa recastige o parte din piata telefoniei mobile, lasand in urma mostenirea PC-ului si Ctrl-Alt-Delete, noteaza The Verge.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bill Gates greseli, #erori Microsoft, #management microsoft, #Ctrl Alt Del greseala , #Microsoft