Microsoft va numi un nou CEO. Care este cel mai potrivit candidat?

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 07:30
1700 citiri
Microsoft va numi un nou CEO. Care este cel mai potrivit candidat?
Sursa foto: Microsoft

Microsoft urmeaza sa numeasca, curand, noul CEO, iar in piata se vehiculeaza informatii ca principalii candidati la aceasta pozitie sunt Alan Mulally, care ocupa pozitia CEO la Ford, si Satya Nadella, care conduce grupul Cloud and Enterprise al concernului american.

Multi sunt de parere ca Mulally ar fi o alegere foarte buna pentru companie, mai ales ca el a fost in spatele procesului de reorganizare al lui Steve Ballmer din vara trecuta.

La randul sau, Nadella a avansat rapid in cadrul Microsoft, de la divizia Office la cea Bing, ajungand la divizia cloud computing si platforme pentru dezvoltatorii de aplicatii.

Si totusi, Elop?

Totusi, Adam Charleson, vicepresedintele firmei DHR International, care recruteaza directori executivi penru marile corporatii, apreciaza ca Microsoft il va numi in aceasta pozitie pe Steven Elop, fostul CEO al Nokia, a declarat pentru BusinessInsider.

Desi Charlson nu este implicat in recrutarea unui CEO pentru Microsoft, el a fost implicat in recrutarea, acum cativa ani, a unui executiv pentru divizia de vanzari din America a Microsoft, a spus acesta.

Interesant este si faptul ca Microsoft la numit anterior pe Kevin Turner, care ocupa pozitia de Chief Operating Officer, sa-l inlocuiasca pe Ballmer, conform lui Charlson. "Stiu ca, in cazul Microsoft, Turner a fost numit sa-i urmeze lui Ballmer", a declarat acesta pentru BusinessInsider.

Iar Turner inca este considerat candidat la aceasta functie, "insa sunt intrebari daca strategia lui Steve Ballmer va aduce rezultate", a spus Charlson. Fiind "mana dreapta" a lui Ballmer, in cazul in care strategia acestuia nu este de succes, intrebarea este daca Turner este persoana potrivita pentru a conduce compania intr-o noua directie.

Gates si Ballmer cauta un nou CEO

Avand in vedere ca Bill Gates si Steve Ballmer sunt implicati in gasirea unui nou CEO, Charlson este de parere ca cel selectat va trebui sa inteleaga cultura Microsoft si sa cunoasca tehnologia, in special segmentul de software pentru companii.

De asemenea, el trebuie sa aiba experienta in conducerea unei companii cotata la bursa si sa inteleaga tehnologia mobila, sector pe care Microsoft pariaza pentru viitorul sau, dupa ce a cumparat divizia de terminale a Nokia pentru 7 miliarde de dolari..

In acest caz, in opinia Charlson, singura persoana potrivita este Elop.

Inainte sa plece de la Microsoft si sa preia functia de CEO la Nokia, Elop a condus divizia Business a Microsoft, care a adus venituri mari companiei.

"Microsoft are in plan sa devina o companie mobila. Sa renunte la aceastra strategie dupa ce au platit Nokia pentru 7 miliarde de dolari, este putin probabil. Si daca au de gand sa intre pe segmentul mobil, alegerea lui Elop este evidenta", a spus Charlson.

Sursa foto: Microsoft

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#microsoft management, #ballmer CEO, #Elop Microsoft , #Management