Cancerul, cea mai importanta cauza a deceselor in Europa, dupa bolile cardiovasculare (World Health Organization), este responsabil de 3,7 milioane decese in fiecare an. Conform World Cancer Research Fund International, Romania ocupa locul 45 in topul celor 50 de tari cu cea mai mare incidenta a cancerului, cu o rata de 224.2 la fiecare 100,000 de oameni.
Mai exact, in Romania sunt diagnosticate peste 80,000 de cazuri noi de cancer in fiecare an, ce rezulta in 30,000 de decese, asa cum arata statisticile locale.
Conform datelor MediHelp, pana in 2021, fiecare dintre miile de pacienti va ajunge sa plateasca peste 40,000 de euro pentru tratamentul cancerului, aproape dublu fata de costurile din prezent pentru cele mai intalnite tipuri de cancer: cancerul mamar, pulmonar, colorectal sau de prostata.
Totodata, Societatea Nationala de Oncologie Medicala atrage atentia asupra faptului ca numarul de 250-300 de medici oncologi la nivel national este insuficient pentru a trata toate cazurile.
Mai mult decat atat, Romania se confrunta anual cu lipsa de resurse necesare in procedurile terapeutice, astfel ca optiunile de tratament disponibile nu sunt tot timpul suficiente.
Astfel, existenta unei asigurari medicale care sa sustina costurile pentru diagnosticarea precoce si tratamentul eficient al cancerului chiar si in sistemul medical privat reprezinta o sansa majora in lupta cu boala oncologica.
Costurile unui plan de asigurare medicala internationala, in baza... mai mult
Marti, 26 Septembrie 2017, ora 15:11
Lumea afacerilor este din ce in ce mai aglomerata, iar competitia intre companiile angajatoare creste. Astfel ca cele mai mici detalii pot face diferenta pentru viitorii angajati.
Intotdeauna un angajat experimentat va alege compania care ii ofera fie mai multe beneficii, fie o calitate crescuta a celor uzuale. Tot beneficiile sunt cele care loializeaza un angajat incepator si il motiveaza sa-si insuseasca cultura organizatiei.
Printre avantajele oferite de angajatori, unul dintre cele mai importante sunt beneficiile medicale.
De ce asigurarea de sanatate a devenit un criteriu important pentru pachetele salariale?
In conditiile in care din ce in ce mai multi romani aleg sa isi petreaca vacantele in afara tarii, unde accidentele neprevazute nu sunt excluse, devine important un plan de asigurare medicala de calitate.
Cercetatorii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca 18%-24% dintre decesele din randul calatorilor sunt cauzate de leziuni grave.
De asemenea, este binecunoscut faptul ca, in timpul verii, riscul aparitiei unor afectiuni diverse sau agravarea celor deja existente este amplificat de temperaturile caniculare.
Cum pot companiile sa isi protejeze angajatii chiar si in timpul vacantelor in strainatate?
Metoda este cat se poate de simpla: prin alegerea unui plan de asigurare de sanatate privata, cu acoperire internationala.
Acest tip de asigurare include beneficiile unei asigurari de sanatate, dar le extinde la nivel international.... mai mult
Luni, 18 Iulie 2016, ora 16:43
Pleci in sfarsit in vacanta, peste mari si tari. Te asteapta locuri interesante de explorat, oameni si traditii noi de cunoscut, iar necunoscutul face parte din farmecul calatoriei.
Daca se intampla sa te imbolnavesti ori sa ai un accident cand esti plecat in vacanta, va trebui sa platesti pentru serviciile medicale de care vei avea nevoie, daca nu ai o asigurare de calatorie.
In schimb, daca ai fost prevazator si te-ai gandit inainte de a porni la drum si la o asigurare de calatorie, compania de asigurari va fi cea care va prelua aceasta povara, care de multe ori ne poate depasi posibilitatile.
Citeste si: Ce bunuri din casa poti asigura printr-o polita de asigurare
O asigurare de calatorie in strainatate inseamna o vacanta fara griji. O poti folosi si daca pleci in interes de afaceri, pentru a studia sau pentru a munci.
O astfel de asigurare se poate incheia in functie de destinatia si de scopul calatoriei, pe perioade cuprinse intre doua zile si un an.
Citeste si: ...citeste mai departe despre "Pleci in vacanta? Nu uita de asigurarea de calatorie!" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 03 Iunie 2016, ora 12:01
Conform unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), 8% dintre respondenti fumeaza zilnic mai mult de un pachet de tigari si aproximativ o treime dintre persoanele cu varstele cuprinse intre 18 - 50 de ani fumeaza zilnic aproape un pachet de tigari.
In plus, 4 din 10 fumatori participanti la acest studiu declara ca au incercat sa se lase de fumat in ultimul an de zile.
Ziua Mondiala fara Tutun se sarbatoreste in fiecare an pe 31 mai. In anul 1987, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit aceasta zi pentru a atrage atentia asupra pericolelor pe care consumul de tutun le implica.
Fumatul este principalul factor de risc pentru cancerul la plamani. In Romania, conform unei cercetari GFK, cancerul pulmonar are cea mai mare incidenta, 7 din 10 romani sunt diagnosticati in stadii avansate ale bolii.
Cancerul pulmonar - o boala costisitoare
Costurile tratamentului impotriva cancerului in Europa poate varia intre 20.000 de euro si 500.000 de euro. Astfel de sume necesare tratamentului pot crea foarte multe probleme pacientilor din punct de vedere financiar.
In acest context, MediHelp International, a lansat 5 pachete de asigurari de sanatate internationale (Blue, Azure, Cobalt, Admiral, Royal) care acopera si tratamentele medicale impotriva cancerului, inclusiv spitalizarea, sedintele de radioterapie, chimioterpaie, dar si alte interventii asociate, analize etc.
O asigurare de sanatate de la MediHelp ofera acces la o retea de... mai mult
Marti, 31 Mai 2016, ora 15:43
Pacientii care au nevoie de tratament in strainatate vor fi transferati indiferent daca sunt asigurati sau nu, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului vor fi suportate de catre stat.
"Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu", a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Banicioiu.
Ministrul Sanatatii a precizat si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.
Costurile de spitalizare in strainatate, decontate si pentru neasigurati - surseStarea basistului Goodbye to Gravity s-a inrautatit. Tobosarul nu este asigurat
Ranitii in incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din strainatate vor fi transportati si cu un avion al NATO, aeronava putand efectua deplasari ...citeste mai departe despre "Incendiu in Colectiv: Banicioiu confirma - Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 13:56
Costurile pentru spitalizarea pacientilor care vor fi transferati in strainatate, chiar si pentru cei neasigurati, vor fi decontate integral de Guvern, au precizat, duminica, surse din Ministerul Sanatatii.
Bilantul mortilor creste dramaticStarea basistului Goodbye to Gravity s-a inrautatit. Tobosarul nu este asiguratBarmanita din club, printre cei trei care au murit duminicaRanitii de la Militar nu ar vrea sa fie transferati in strainatate, familiile insista
In aceasta situatie se afla si tobosarul trupei "Goodbye to Gravity", Bogdan Enache, care nu este asigurat medical. Familia tobosarului vrea sa il mute in Franta, insa nu o poate face la acest moment, fiind informata ca tanarul nu este asigurat si astfel nu i se pot deconta integral transportul si tratamenul, in baza formularului E112.
Se incearca tranferul in strainatate si pentru basistul Alexandru Pascu, a carui starea s-a inrautatit. Familia sa cere ajutorul oamenilor, pentru ...citeste mai departe despre "Incendiu in Colectiv: Costurile de spitalizare in strainatate, decontate si pentru neasigurati - surse" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 12:56
Doar 5% dintre romanii care cumpara online bilete de avion pentru plecari in strainatate isi fac si asigurare de calatorie, masura ce elimina riscul ca pentru o singura zi de spitalizare, sa plateasca cel putin cateva sute de euro.
Procentul celor care cumpara bilete de avion online si achizitioneaza si o asigurare de calatorie (asigurare de sanatate sau pentru pierderea bagajului) s-a mentinut constant in ultimii ani. In schimb, numarul persoanelor care cumpara biletul de avion offline (apeland la un agent de turism) si se decid si pentru o asigurare de calatorie este in crestere, aproximativ 35% dintre acestia alegand asigurarea, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.
"Daca in anul 2012, procentul mediu al celor care alegeau o asigurare de calatorie era de aproximativ 16%, in 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, asigurarile au fost cumparate de aproximativ 35% dintre cei care au achizitionat biletul din agentie. In luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru asigurarile offline fiind de peste 40%", a declarat luni intr-un comunicat Alina Dumitrescu, Directorul Agentiei Vola.ro.
Aproximativ 58% din asigurarile vandute de Vola.ro sunt asigurari medicale, aproximativ 34% sunt polite medicale care asigura si bagajul si doar 8% sunt polite de calatorie care acopera riscul de pierdere a conexiunii si a plecarii. mai mult
Luni, 14 Aprilie 2014, ora 15:52
Coplata pentru serviciile medicale a fost stabilita la o suma fixa care nu poate sa depaseasca 1/12 din venitul anual al pacientului, a declarat secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Irimie.
"Trebuie sa tinem seama de faptul ca sunt persoane care au venit sub cel minim pe economie. Va fi o suma care sa nu creeze inechitati" a subliniat secretarul de stat.
Coplata se face atunci cand pacientul merge la medic, nu inainte.
Irimie a facut referire si la faptul ca sunt categorii care sunt scutite de coplata, respectiv pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, copiii, studentii bolnavii cu boli cronice pentru afectiunea de baza.
Coplata este pentru cei care sunt in relatii cu casa de asigurari nu pentru cei privati a precizat secretarul de stat, adaugand ca pentru norme sunt la dispozitie 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Acestea vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfarsitul lunii ianuarie mai mult
Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 23:00
In ghidul de asistenta medicala al MAE este prevazut faptul ca romanii care pleaca in strainatate trebuie sa se spele pe maine cu apa si sapun, sa nu umble desculti, sa nu bea apa de la robinet sau din lacuri si sa nu manance de la vanzatorii ambulanti, potrivit Mediafax.
Ministerul Afacerilor Externe pune la dispozitia cetatenilor romani care se deplaseaza peste hotare in perioada urmatoare "Ghidul de asistenta medicala pentru cetatenii romani care calatoresc in strainatate", in scopul informarii adecvate a acestora privind reglementarile specifice diferitelor state referitoare la asistenta medicala.
Ghidul a fost realizat de catre Departamentul Consular, cu sprijinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si in colaborare cu misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate.
Ghidul ofera informatii privind incheierea unei asigurari medicale pentru cetatenii care calatoresc in diferite state, principalele norme de igiena care trebuie respectate si recomandari pentru cetatenii care decid sa se deplaseze in strainatate pentru a urma un tratament medical.
MAE atrage atentia ca fiecare cetatean roman care se deplaseaza in strainatate are obligatia de a detine o asigurare medicala.
In cazul deplasarilor turistice in strainatate, asigurarea trebuie incheiata in prealabil in Romania. De asemenea, romanii care calatoresc in strainatate sunt indemnati sa se intereseze in prealabil asupra situatiei medicale din tara respectiva si sa se asigure ca in zona in... mai mult
Vineri, 05 August 2011, ora 11:57