Ambitiile geopolitice ale presedintelui rus Vladimir Putin se izbesc de realitatile economice si ale globalizarii. Scaderea continua a pretului petrolului, in combinatie cu sanctiunile Occidentului pentru interventia militara in Ucraina, sufoca economia Rusiei.
Cu o rubla tot mai slaba, amenintand Rusia cu un al doilea an de recesiune, criza din aceasta tara este cel putin la fel de severa ca in perioada primului mare declin al preturilor titeiului, la finalul anului 2014, se arata intr-o analiza Financial Times.
Planul anti-criza al Rusiei: Pentru ce a pus deoparte 135 de miliarde de ruble
Predictiile alarmante sunt sustinute si de cifre: economia Rusiei a scazut cu 3,7% in 2015, potrivit datelor preliminare publicate luni de institutul de statistica de la Moscova, citat de BBC.
Dar in spatele preturilor petrolului si sanctiunilor se afla o problema si mai grava. Cresterea economica a Rusiei din primul deceniu al acestui secol este acum epuizata. Atunci, cresterea ...citeste mai departe despre "Ambitiile lui Putin se lovesc de realitate: Singura sansa pentru economia Rusiei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 07:19
Ion Iliescu a declarat ca actiunea Moscovei de incurajare a separatismului din estul Ucrainei a fost "cam aventuroasa", dar a precizat ca rusii au o datorie istorica, deoarece primul stat rus a fost Rusia Kieveana, subliniind, pe de alta parte, ca interesul Rusiei pentru Marea Neagra e normal.
Rugat sa-l caracterizeze pe presedintele rus, Vladimir Putin, Ion Iliescu a spus ca este "un om de actiune si ambitie".
Lista prietenilor Rusiei din Romania, deconspirata de hackeri: Iliescu, Nastase, Dan Puric si multi altii
"Pe mine m-a surprins faptul ca s-au aventurat intr-un asemenea conflict. Ucraina a fost prima zona de formare a statului rus, prima forma de stat rusesc a fost Kievskaya Rus (Rusia Kieveana), adica statul rus cu capitala la Kiev. Apoi Ivan cel Groaznic a mutat-o la Moscova si Petru cel Mare la Petrograd.
Asta a fost istoria, deci Ucraina este parte din istoria Rusiei, probabil de aici sunt anumite sensibilitati, ca Ucraina si-a declarat independenta, s-a ...citeste mai departe despre "Iliescu: Actiunea Rusiei in Ucraina, cam aventuroasa, dar rusii au o datorie istorica" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Martie 2015, ora 21:42
Un studiu realizat in Marea Britanie confirma valabilitatea proverbului romanesc "banii nu aduc fericirea".
Conform acestui studiu, oamenii ambitiosi, aplecati spre cariera sau afaceri, castiga mai multi bani, dar pretul platit pentru aceasta stare materiala implica de multe ori insingurarea fata de prieteni si familie, probleme de sanatate si chiar o moarte timpurie, sustine publicatia britanica Daily Mail.
Un nou studiu realizat pe un numar de 717 carieristi si afaceristi ambitiosi care au fost scoliti la celebrele universitati Oxford, Harvard si Yale, precum si pe unele persoane care s-au imbogatit folosind cunostintele dobandite la "scoala vietii", indica faptul ca desi au multi bani, acestia nu prea au cand si cu cine sa se bucure de ei.
Cercetatorii au pornit de la speculatia ca acesti oameni isi dedica atat de mult timp afacerilor si carierei incat ajung sa neglijeze tocmai acele domenii care dau calitatea vietii si care ii ajuta pe oameni sa traiasca fericiti, asa cum ar fi grupurile unite de prieteni si relatiile stabile.
Cei 717 subiecti ai studiului s-au nascut in prima jumatate a secolului XX, iar destinul lor a fost urmarit de statisticieni pana la sfarsitul vietii. "Si intr-adevar, oamenii mai ambitiosi ajung sa aiba cariere mai bune, venituri mai mari, ceea ce insa nu inseamna ca traiesc mai fericiti sau ca sunt mai sanatosi", conform lui Timothy Judge, profesor la University of Notre Dame's Mendoza College of Business.
"La prima vedere... mai mult
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 21:10
Cand piata muncii iti absoarbe cei mai talentati oameni trebuie sa iti pregatesti un nou plan prin care sa ii "recrutezi" inapoi. Uneori, decizia de a pleca nu este motivata de lipsa unui management de calitate si nici de recompense financiare slabe, ci doar de ambitiile profesionale. Specialistii citati de Fortune CNN te sfatuiesc sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a pastra o relatie avantajoasa pentru compania ta, mai ales daca nu esti tu principalul motiv pentru care incetati colaborarea.Oricat ar fi de socant pentru tine, trebuie sa accepti ca va veni un moment in care pe piata muncii vor aparea joburi tentante pentru oamenii tai cei mai valorosi. Daca nu va fi acesta principalul motiv, atunci rutina i-ar putea determina sa incerce o experienta profesionala noua. Cand primesti vestea plecarii trebuie sa o intelegi si sa speri ca intr-o buna zi angajatul se va intoarce, iar sansele ca acest lucru sa se adeverasca sunt alimentate de atitudinea ta din momentul plecarii, potrivit specialistilor.Primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul este orgoliul, spune consultantul George Butunoiu, care considera ca "daca e un angajator orgolios, nu ii spune niciodata sa revina sau nu intra in discutii cu el, ca sa il convinga".Un alt aspect care influenteaza reactia managerului in fata angajatului bun care isi da demisia este dimensiunea si situatia firmei."E important daca firma isi poate permite sa se lipseasca de un angajat, oricat de bun ar fi. In general firmele... mai mult
Luni, 14 Martie 2011, ora 14:00
Presedintele Basescu a anuntat un program ambitios, iar Romania are nevoie acum de masuri ambitioase, a declarat seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, mentionand ca data la care boardul FMI va discuta eliberarea urmatoarei transe va depinde de rapiditatea realizarii anumitor angajamente asumate, informeaza Mediafax."Pachetul complet asupra caruia vom conveni va fi public dupa acordul final, dar ceea ce a anuntat presedintele Basescu a fost un set foarte ambitios pentru reducerea cheltuielilor.
Romania are nevoie acum de masuri ambitioase", a afirmat oficialul FMI.
El a precizat ca pachetul de masuri negociat va cuprinde si unele actiuni care trebuie realizate inainte ca boardul FMI sa discute despre eliberarea urmatoarei transe.
Franks a afirmat ca au fost inregistrate progrese in cadrul negocierilor si ca discutiile vor continua sambata, cand delegatia FMI se va intalni si cu premierul Emil Boc.
Oficialul FMI a precizat ca deocamdata nu au fost stabilite cifrele finale.
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca transa urmatoare de la FMI ar fi trebuit eliberata in partea a doua a lunii iunie, dar cu certitudine vor fi introduse benchmark-uri care vor face ca transa sa intre "pentru luna iulie", pentru ca Guvernul sa probeze ca este angajat in masurile convenite.
Seful statului a mai anuntat ca pensiile vor scadea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, si vor fi reduse "masiv subventiile", banii urmand sa fie alocati tintit "catre... mai mult
Sambata, 08 Mai 2010, ora 02:20
Iulian Musat, Inginer Constructor Izotex
•Perseverenta si pasiune
•Curajul de a te implica intr-un business nou aparut pe piata
•Ambitia si continuitatea in afaceri
Ca sa reusesti in afaceri trebuie sa devii o persoana serioasa, implicata, punctuala si sa ai dorinta de a merge mai departe, considera Iulian Musat.
mai mult
Vineri, 06 Martie 2009, ora 00:00