Fie că ești un om de afaceri, antreprenor sau o persoană fizică ce deține o locuință, cu toții știm cât de important este să respirăm aer curat și proaspăt. Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil, dacă ne gândim la spațiul în care ne desfășurăm activitățile cotidiene sau lucrăm.
Cu atât mai important este aerul pe care îl respirăm atunci când într-un spațiu mare lucrează mulți oameni care au nevoie să respire aer sănătos, în special dacă nu există nici o sursă naturală de ventilație.
Care sunt beneficiile pe care un sistem de ventilație le are pentru un spațiu?
Sistemul de ventilație asigură aerul proaspăt, nepoluat. Îl înlocuiește pe cel pe care îl respirăm și ne ajută să ne păstrăm sănătatea. Imaginează-ți cât de îmbâcsit și nesănătos poate fi aerul dintr-o încăpere în care nu există nici măcar un geam.
Așadar, rolul unui sistem de ventilație este extrem de important pentru sănătatea noastră.
Ce tipuri de sisteme de ventilație există și care sunt beneficiile fiecăruia dintre ele?
Sistemul de ventilație naturală este caracterizat de acele deschideri din clădire, precum geamuri, coșuri și uși, care permit să intre aerul din exterior și să fie eliminat cel din interior, în acest mod având loc o reîmprospătare atât de necesară pentru noi. Dar acest tip de sistem de ventilație nu este foarte avantajos în zonele în care gradul de poluare este ridicat și... mai mult
Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 19:59
Uniunea Europeana a anuntat lansarea mult asteptatului sistem de scutire de viza, ETIAS, care va debuta in mai 2023.
Desi ETIAS nu este acelasi lucru cu o viza - este mai rapida, se face online si nu necesita informatii biometrice - exista totusi o procedura si un cost pentru obtinerea acesteia, asemanatoare cu schema ESTA a SUA. ETIAS, care inseamna Sistemul european de informatii si autorizatii de calatorie, fusese programat anterior pentru un debut la sfarsitul anului 2022.
Calatorii din UE sunt scutiti si au libertate de miscare in blocul comunitar, permitandu-le sa petreaca atat timp cat doresc in multe tari. Rezidentii UE vor fi, de asemenea, scutiti.
Dar pentru toti ceilalti care intra in bloc dintr-o tara care anterior nu avea nevoie de viza, ETIAS va fi obligatoriu. Miscarea afecteaza aproximativ 60 de tari, inclusiv SUA si Marea Britanie, care si-a pierdut libertatea de miscare in UE, dupa Brexit. Nimic nu se schimba pentru cei care anterior aveau nevoie de viza pentru a intra.
Procesul de aplicare se va desfasura printr-un "sistem IT in mare masura automatizat", cu aprobarea acordata "in cateva minute", pentru aproximativ 95% dintre solicitanti, potrivit unui nou memoriu emis de UE. Timpul maxim necesar pentru aprobare ar putea fi de pana la o luna in "cazuri exceptionale". Orice persoana a carei cerere este respinsa va avea dreptul de a face apel, scrie CNN.
Autorizatia ETIAS va fi valabila pentru un numar nelimitat de intrari in decursul a trei... mai mult
Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 15:01
Pandemia de COVID-19 a schimbat radical felul în care românii se raportează la propria siguranță, punând mai mult accent pe securitate și protecție și fiind dispuși să investească cu mai mare ușurință pentru asta, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri.
Prin faptul că au petrecut mai mult timp acasă, lucrând și, acolo unde a fost cazul, asigurând cele necesare pentru copiii care au făcut școală online etc., românii au conștientizat importanța siguranței personale și implicit utilitatea unui sistem de securitate instalat în interiorul locuinței. Astfel, aproape jumătate (47%) dintre cei care dețin acum un sistem de securitate l-au instalat în ultimii doi ani, iar 20% l-au instalat în ultimul an.
În prezent, un sfert dintre români au deja instalat un sistem de securitate acasă. Mai mult, 4 din 10 români (42%) iau în calcul achiziția și montarea unui sistem de securitate în următoarele 12 luni.
„Interesul pentru siguranța personală este o consecință directă a situației epidemiologice din ultimul an și jumătate, când oamenii au devenit mai preocupați de tot ce le poate asigura un plus de confort în toate aspectele vieții lor. Această nevoie, coroborată cu percepția că a crescut numărul infracțiunilor în ultimul an – 62% dintre respondenții la sondaj sunt de această părere – trasează... mai mult
Luni, 06 Septembrie 2021, ora 15:55
Zilele calduroase de vara te imbie sa petreci cat mai mult timp in aer liber. Cu toate acestea, cand caldura devine insuportabila, timpul petrecut in curte scade vertiginos. Pentru a putea face zilele toride mai suportabile si mai placute.
In momentul in care iti amenajezi gradina pentru vara este foarte important sa iei in calcul zi zilele calduroase de vara pe care le vei petrece in curte. In lipsa unui sistem de racire, terasa ta poate deveni cu usurinta un loc pe care sa-l eviti pana la lasarea serii.
Tocmai de aceea este necesar ca fiecare loc de relaxare din gradina sa beneficieze de un sistem de racire si climatizare (precum cele pe care le gasesti la terase, in timpul verii). Racirea terasei se poate face foarte simplu, cu un sistem racire cu vaporizare.
Alegere sistem racire terasa
Daca iti doresti sa te bucuri de o terasa racoritoare in zilele caniculare de vara, este important sa te orientezi catre un sistem racire terasa. Nu este deloc costisitor si poate fi asamblat foarte usor. In plus, te ajuta sa te bucuri de un aer racoros chiar si la amiaza, cand temperaturile sunt, de multe ori, insuportabile.
Un sistem de racire terasa cu vaporizare este indicat sa se foloseasca in perioadele in care aerul este uscat. Daca umezeala din aer este foarte mare, efectul acestuia va fi diminuat.
Este importanta ca in momentul in care alegi un sistem racire terasa cu vaporizare sa stii care sunt nevoile tale si sa alegi sistemul in functie de capacitatile... mai mult
Luni, 12 Iulie 2021, ora 15:49
Restructurarea sistemului de termoficare a Capitalei, prin preluarea de catre Muncipalitate a activelor ELCEN in cadrul Termoenergetica, a intrat in linie dreapta. Odata cu evaluarea activelor ELCEN, Primaria si Consiliul General al Bucurestiului au unda verde pentru a rezolva cat mai rapid posibil dezvoltarea SACET, sistemul centralizat de productie si furnizare de apa calda si caldura pentru bucuresteni, afirma expertii de la Frames.
Problema apei calde si a caldurii in Bucuresti are nevoie urgenta deo decizie administrativa, menita sa puna pe roate sistemul de termoficare al Capitalei. Asta mai cu seama, ca de la o luna la alta, problemele se acumuleaza, iarTermoenergetica se afla in pragul insolventei.
Compania municipala are de platit catre ELCEN426.131.313,01 lei(suma facturata si scadenta la data de 16.05.2021), reprezentand contravaloare energiei termice livrata de Electrocentrale Bucuresti S.A. in perioada ianuarie-aprilie 2021.
"Pentru recuperarea creantelor restante, ELCEN a formulat impotriva Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti S.A. somatii de plata, precum si cereri de emitere ordonante de plata. La data prezenteisunt indeplinite conditiile de promovare a unei cereri de insolventa impotriva acestui debitor, avand in vedere ca, pentru creanta restanta aferenta lunii ianuarie 2021, in valoare de 17.019.761, 15 lei la 16.05.2021, termenul de scadenta este deja depasit cu 78 de zile de intarziere", arata datele Sierra Quadrant.... mai mult
Vineri, 25 Iunie 2021, ora 12:07
Sistemul nervos uman este unul dintre cele mai complexe rezultate ale evolutiei noastre biologice, iar componentele sale, care sunt intr-o permanenta activitate, reprezinta baza fizica pentru fiecare aspect al comportamentului uman. Sistemul nervos este intens cercetat, cu scopul de a identifica metode eficiente de prevenire si tratament al afectiunilor neurologice. Cu toate acestea, desi avem la dispozitie o cantitate enorma de informatii despre functionarea sistemului nervos si a functiilor sale, mai sunt inca foarte multe lucruri de descoperit.
Sistemul nervos are rolul de a coordona activitatea muschilor, de a primi si prelucra informatiile primite prin organele de simt si de a initia actiuni. Pe scurt, este responsabil pentru mentinerea echilibrului intern al corpului (homeostaziei). Cu cat urcam pe scara de evolutie a organismelor, sistemul nervos devine din ce in ce mai complex, iar capacitatea de a receptiona, interpreta si reactiona corespunzator informatiilor din mediul inconjurator sunt tot mai perfectionate.
Care sunt cele mai bune suplimente pentru sistemul nervos
Un sistem nervos sanatos are grija eficient de buna functionare a intregului organism, pana la o varsta inaintata. De aceea, este important sa ii oferi toate lucrurile de care are nevoie pentru a te bucura zilnic de beneficiile acestuia. Pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos este important sa urmezi cateva reguli care tin de stilul de viata, suplimente si echilibru. Astfel, este... mai mult
Luni, 17 Mai 2021, ora 17:03
Perioada dificila pe care o traversam si stresul la care suntem supusi au un efect extrem de nociv asupra sanatatii noastre fizice, cat si psihice. De foarte multe ori ne simtim nemotivati si avem tendinta sa nu mai ducem la bun sfarsit planurile si obiectivele pe care ni le-am setat, atat in viata personala, cat si profesionala.
Chiar daca pare complicat, este esential sa gasesti o varianta prin care sa ramai conectat si implicat in proiecte, iar o modalitate excelenta de a face acest lucru este sa apelezi la un sistem de recompensa. Implementarea unei astfel de strategii te va incuraja sa depui si mai mult efort in finalizarea sarcinilor si va reprezenta o motivare extraordinara.
In functie de obiectivele pe care iti doresti sa le atingi si complexitatea lor, recompensele pot fi diferite, de la o iesire la restaurantul preferat pana la o scurta escapada alaturi de persoana iubita.
Ofera-ti o vacanta
Chiar daca exista anumite restrictii privind calatoriile in aceasta perioada, multe tari, mai ales cele exotice, se afla pe lista celor care primesc turisti. Nu iti face griji privind costurile. Daca bugetul nu iti este suficient, gandeste-te la posibilitatea accesarii unor credite online. Acestea reprezinta o solutie buna daca nu vrei sa-ti cheltui toate economiile, mai ales ca multe dintre ele practica o dobanda foarte mica. Cu siguranta ideea unei vacante in Maldive te va motiva sa termini proiectele mai repede.
Cumpara-ti electrocasnice utile
Nu de... mai mult
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 19:04
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, joi, ca a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificata pentru luna iulie 2021.
"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificata pentru luna iulie 2021. In perioada ianuarie-februarie, vor avea loc consultari intre Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu reprezentanti ai mediului de afaceri, dezvoltatorii de software de contabilitate si CECCAR, pentru asigurarea unei intelegeri comune a modului de implementare a sistemului. De asemenea, consultarile vor viza si analiza elementelor critice ale sistemului: capabilitatile SAF-T, impactul schimbarilor asupra sistemelor interne ale companiilor, fluxul procesului de control fiscal, standardul SAF-T, tipul de date etc.", a informat ANAF.
Termenul de raportare a fisierului SAF-T de catre companii va fi definit avand la baza analizele efectuate in cadrul consultarilor, experienta altor administratii fiscale europene, dar si posibilitatile reale de ajustare a sistemelor informatice de catre companii.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in calitate de beneficiar, implementeaza cu sprijinul Ministerului Finantelor proiectul intitulat "Consolidarea capacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a sustine initiativele de modernizare" - cod SIPOCA 604.... mai mult
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 19:29
Romania a inregistrat cifre record miercuri, 28 octombrie 2020. Sunt peste 5.000 de cazuri noi, la 24 de ore, iar medicii spun ca se asteapta ca numarul sa ajunga la 6.000 in zilele urmatoare.
De asemenea, numarul deceselor a depasit, pentru a doua zi consecutiv, 100 de cazuri. La ATI sunt 861 de pacienti internati.
Citeste si: CORONAVIRUS Romania. Recorduri pe linie: 107 morti si 5.343 de cazuri noi in ultimele 24 de ore. 861 de pacienti sunt internati la terapie intensiva
Sunt cifre incredibil de mari, expertii spun ca toti indicatorii vor creste, iar in acest context apare inevitabil intrebarea daca sistemul medical din Romania ne va mai putea salva sau umreaza sa se prabuseasca.
Dr. Beatrice Mahler: Medicii sunt epuizati. Nici acasa nu se mai pot odihni
Beatrice Mahler, managerul Institutul National de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti, spune ca sistemul medical nu s-a prabusit, insa medicii sunt tot mai obositi. Cu toate acestea vor lupta in continuare sa salveze vieti.
"Putem primi in continuare pacienti si vom salva oameni, indiferent de situatia care va fi, insa efortul pe care il vom face va fi inzecit. Avem un record de cazuri si suntem abia in ziua de miercuri. Stim bine ca joi, vineri, sambata, numarul va fi mai mare pentru ca se fac mai multe teste.
Daca trendul este cel pe care l-am avut saptamana trecuta, putem ajunge la 6.000 de cazuri. Cu toate acestea, inca sunt oameni care circula fara masca pe strada, in Bucuresti,... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 00:04