Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ford Craiova, aproape inchisa. Dupa oprirea productiei de masini, urmeaza motoarele

Ford Craiova, aproape inchisa. Dupa oprirea productiei de masini, urmeaza motoarele


Ford va opri in luna noimbrie si productia de motoare la Craiova, pentru o perioada de opt zile lucratoare, iar asamblarea modelului B-Max, in prezent sistata, va fi reluata in jurul datei de 20 noiembrie.

Productia de masini este in prezent oprita, in baza programului de sistare a activitatii de 13 zile stabilit pentru luna octombrie, iar cea de motoare va reincepe pe 18 noiembrie, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Ana-Maria Timis.

"Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele de productie la uzina de la Craiova si in noiembrie. Astfel, putem confirma pentru luna noiembrie oprirea productiei de vehicule timp de 13 zile, respectiv 8 zile in sectia de productie motoare. Suspendarea timp de 8 zile a productiei de motoare este cauzata de cererea redusa pentru vehicule si se suprapune cu perioada de suspendare a productiei de vehicule", a precizat reprezentantul Ford.

Conform Contractului Colectiv de Munca, pe perioada zilelor de intrerupere a productiei angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiind platiti cu 80% din salariul de baza.

Reprezentantii Ford Romania au anuntat la finele lunii septembrie ca vor opri productia de masini pentru 13 zile, in luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piata externa, si ca sunt posibile decizii similare si pentru lunile noiembrie si decembrie, daca piata auto va continua sa scada.

Si pentru septembrie Ford a anuntat o oprire de 7 zile a productiei de autovehicule la Craiova.

Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max si motoarele EcoBoost.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1886 ori