In 45% dintre marile companii, proportia de femei care lucreaza in departamentele de securitate IT este mai mica decat cea din cazul restului de departamente ale companiei.
Cu toate acestea, doar 37% dintre aceste organizatii au pus in aplicare sau au luat in calcul programe care sa aduca mai multe femei in securitatea cibernetica, arata un studiu realizat de 451 Research in randul liderilor din domeniul securitatii.
O forta de munca diversa aduce noi talente intr-o organizatie, precum si rezultate mai bune de business. De exemplu, cele mai diverse intreprinderi la nivel mondial obtin venituri mai mari cu 19 puncte procentuale din inovatie.
Acest lucru face ideea de egalitate de gen nu doar o problema de etica, ci si un factor important pentru eficienta afacerii. Pentru a ajuta femeile sa aiba succes in afaceri si sa progreseze in cariera, exista initiative in diferite domenii, cum ar fi tehnologiile sau antreprenoriatul.
In ciuda unor initiative in domeniul diversitatii, femeile constituie 39% din forta de munca si ocupa doar 25% dintre posturile de conducere din lume, in general. Securitatea cibernetica, precum si IT-ul in general, sunt considerate, de multe ori, un domeniu dominat de barbati.
Aceasta perceptie ar putea fi o bariera care impiedica femeile sa intre in industrie. Potrivit raportului 451 Research, "Securitatea cibernetica, vazuta prin ochii unui CISO (Chief Information Security Officer). Perspective asupra unui rol", comandat de Kaspersky,... mai mult
Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 19:12
De obicei, firmele de securitate cibernetica au ca scop protejarea clientilor de infractorii cibernetici si se asteapta mai putin ca fix ele sa devinta tinta atacurilor lansate de acestia.
S-a intamplat totusi si acest lucru, compania Mandiant raportand saptamana aceasta ca un cont de pe o retea de socializare al unui angajat al sau a fost compromis in cadrul unui atac cibernetic, anunta CNN Money.
Reprezentantii firmei sunt acum ingrijorati ca aceasta bresa ar fi putut permite hackerilor sa se infiltreze si in bazele de date ale Mandiant sau ale companiei-mama, FireEye.
"Vom demara o investigatie urgenta pentru a limita expunerea noastra la acest risc. Pana acum nu avem probe care sa arate ca sistemele Mandiant sau FireEye ar fi fost compromise", au anuntat reprezentantii firmei de securitate cibernetica.
Hackerii au postat un mesaj online in care anunta ca ar fi intrat in baza de date a companiei, dar nu au venit si cu o dovada in acest sens.
"Haideti sa le luam tot ce au, sa le atacam tarile si sa le demolam reputatia in domeniu", se mentioneaza in postarea care indeamna si alti hackeri sa se alature operatiunii intitulate #LeaktheAnalyst.
Dupa ce anuntul a fost facut public, actiunile FireEye au inregistrat o scadere de 5 procente pe bursa.
Rustam Mirkasymov, expert in amenintari cibernetice pentr IB Group, spune ca atacul asupra Mandiant este ca o palma pe obrazul comunitatii din mediul de securitate cibernetica.
"Incidentul ne arata ca unii... mai mult
Marti, 01 August 2017, ora 09:15
Guvernul Statelor Unite a anuntat joi ca a detectat piratarea informatica a datelor personale apartinand unui numar de patru milioane de angajati federali care, potrivit Washington Post, ar fi fost comisa de chinezi.
Aceasta "intruziune cibernetica" a fost detectata in aprilie 2015 de Office of Personnel Management (OPM), care colecteaza informatiile angajatilor federali, gestioneaza personalul guvernului si atribuie acreditarile membrilor sai, relateaza AFP si Reuters.
Ea ar fi fost comisa in decembrie de hackeri chinezi, potrivit Washington Post, care a aflat de la responsabili americani sub acoperirea anonimatului. Aceasta ar fi a doua piraterie informatica majora ...citeste mai departe despre "Criza uriasa de securitate in SUA: Hackeri chinezi au furat datele a 4 milioane de angajati federali" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 05 Iunie 2015, ora 07:56
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca securitatea cibernetica priveste toate aspectele societatii si ca e foarte important sa prevenim atacurile pe Internet, dar si sa le contracaram si sa limitam pagubele provocate de acestea.
"Ii spuneam lui Bruce (Bruce Andrews, secretarul adjunct al Departamentului Comertului din SUA - n.red.) ca sper sa gaseasca Romania nu doar in cel mai frumos moment, primavara, dar si in unul in care relatiile noastre si parteneriatul strategic sunt la un nivel pe care putini il anticipau in urma cu cativa ani. (...)
Toate depind de capacitatea noastra de a ne asigura ca tehnologiile privind comunicatiile sa fie tehnologii sigure si capacitatea noastra de a rezista la cel mai dificil razboi din acest moment, acela privind protectia datelor si tehnologia de comunicatii", a declarat premierul, cu ocazia deschiderii Summit-ului Regional de Securitate Cibernetica, care are loc la Palatul Parlamentului, potrivit B1 TV.
Ponta crede ca securitatea ...citeste mai departe despre "Ponta: Securitatea cibernetica priveste viata de zi cu zi a fiecarui cetatean - Ce trebuie sa facem" pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Mai 2015, ora 10:22
Luni incepe, la Bucuresti, summit-ul Regional pentru Securitate Cibernetica. Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului de catre Ministerul pentru Societatea Informationala, alaturi de Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti.
Evenimentul dureaza pana miercuri si reuneste reprezentanti din 18 tari din Europa Centrala si de Est. Cei veniti saptamana aceasta la Bucuresti vor cauta cele mai bune solutii prin care tarile sa se poata proteja in fata atacurilor cibernetice si sa poata lua masuri adecvate in situatii limita.
Cu aceasta ocazie va fi inaugurat si proiectul pilot privind centrul de inovare in domeniul securitatii cibernetice, realizat in Bucuresti cu ajutorul USTDA.
In paralel, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti deruleaza la Bucuresti o misiune comerciala pentru a prezenta cele mai noi solutii pe care companiile americane le pot oferi in acest domeniu. America este ...citeste mai departe despre "Incepe summit-ul pentru Securitate Cibernetica - oaspeti importanti din SUA vin la Guvern si Cotroceni" pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Mai 2015, ora 08:32
Guvernul american nu s-a adaptat noilor amenintari cu atentate cibernetice, potential la fel de devastatoare ca atentatele de la 11 septembrie, au afirmat miercuri autorii raportului oficial asupra atentatelor de la 11 septembrie 2001.
In 2004 o comisie independenta a prezentat un raport de aproape 600 de pagini continand numeroase recomandari in vederea reformarii aparatului american de securitate cu scopul de a impiedica o noua catastrofa.
La zece ani de la publicarea raportului, fostii membri ai Comisiei si-au actualizat recomandarile intr-un nou raport, punand degetul pe lacune americane atat in lupta impotriva riscurilor unor atacuri cibernetice asupra infrastructurilor tarii (intre aletele in sectoarele energetic, al transporturilor, bancar), cat si in lupta impotriva piratarii drepturilor de proprietate intelectuala vizand companii.
"Nu facem ceea ce ar trebui sa facem pentru a ne proteja de atacuri cibernetice", a declarat miercuri, intr-o audiere in Camera Reprezentantilor, Thomas Kean, fostul presedinte al Comisiei, potrivit Mediafax.
"Furtul de informatii fiind invizibil, americanii nu-si dau seama de dezastrul pe care acesta il reprezinta", a spus el.
Noul raport citeaza un fost director al unui serviciu de informatii in opinia caruia "este ca si cum am fi pe 10 septmbrie la nivelul pregatirii noastre cibernetice".
"Statul se descurca mult mai bine in protejarea sa si a sistemelor sale decat in a ajuta sectorul privat sa se pregateasca", a... mai mult
Joi, 24 Iulie 2014, ora 10:15
Multe dintre cele mai mari companii din SUA cauta sa angajeze experti in securitatea cibernetica si sa aduca "tehnicii" in consiliile de conducere, semn ca America corporatista este tot mai ingrijorata de amenintarile cibernetice.
JPMorgan Chase & Co, PepsiCo Inc, Cardinal Health Inc, Deere & Co si The United Services Automobile Association (USAA) se numara printre companiile din Fortune 500 care cauta cei mai buni ofiteri de securitate a informatiilor (CISO), dar si personal pentru echipele de securitate cibernetica, conform Reuters
De obicei, CISO este subordonat direct Chief Information Officer al unei companii (CIO), insa acestia urmeaza, in noua abordare, sa raporteze direct CEO-ului si consiliului de conducere, conform informatiilor din piata.
Dupa atacurile puternice din ultimul timp, cum ar fi cel de anul trecut asupra retailerului american Target, se asteapta ca noul CISO sa aiba cunostinte nu doar despre tehnologie, ci si despre conducerea si riscurile afacerilor.
"Tendinta pe care o vedem arata ca organizatiile vor sa ridice pozitia CISO pana la nivelul CIO, cu acelasi drepturi cand este vorba de prioritatile resurselor si deciziile de risc", a spus Barry Hensley, director executiv la SecureWorks' Counter Threat Unit a Dell.
Asa cum multe companii cauta directori de securitate cu experienta militara, cei care se incadreaza in cerintele companiilor pot cere salarii din ce in ce mai mari.
Marile corporatii au angajat recent CISO cu salarii anuale... mai mult
Sambata, 31 Mai 2014, ora 11:34
China a acuzat joi Statele Unite de "standarde duble" si ipocrizie in domeniul securitatii cibernetice in contextul amplificarii tensiunilor intre Beijing si Washington in legatura cu zborul fostului informatician american acuzat de spionaj de Washington, Edward Snowden.
Aceasta noua reactie a Chinei survine la doua zile dupa ce Beijingul a respins acuzatiile SUA potrivit carora l-ar fi ajutat pe Snowden, acuzat de spionaj in SUA, sa scape de inculpare permitandu-i sa paraseasca Hong Kong-ul, relateaza Reuters.
Securitatea cibernetica este o tema sensibila in relatia dintre China si SUA si a fost unul din principalele subiecte pe agenda primului summit intre presedintii Xi Jinping si Barack Obama din aceasta luna.
Dezvaluirile lui Snowden privind intruziunea Agentiei Nationale de Securitate a SUA in China si Hong Kong au oferit Beijingului munitie considerabila in schimbul de tipul "ochi pentru ochi si dinte pentru dintre" dintre cele doua tari, noteaza Reuters.
Ministerul Apararii din China a spus ca programul PRISM "a dezvaluit adevarata fata si comportamentul ipocrit ale tarii vizate", fara a preciza numele tarii.
Documentele sustrase de Snowden au aratat ca Agentia Nationala de Securitate are acces la numeroase date online precum e-mail-uri, chat-room-uri si inregistrari video de la companii mari, inclusiv Facebook si Google, in cadrul programului guvernamental cunoscut sub denumirea de PRISM.
"Pe de o parte, cauta avantajele folosirii incorecte si... mai mult
Joi, 27 Iunie 2013, ora 17:31
Compania rusa Kaspersky Lab, lider in domeniul software antivirus, si-a anuntat intentia de a deschide un birou la Washington (SUA) in ideea ca guvernul american sa devina unul din clientii sai permanenti, dupa cum a declarat miercuri fondatorul si directorul-executiv al acestei companii de software, Evgheni Kaspersky, vorbind la o conferinta internationala privind securitatea cibernetica in Statele Unite ale Americii.
In prezent, produsele Kaspersky Lab pentru calculatoarele personale sunt larg reprezentate pe piata americana, dar societatea ar dori sa se extinda cu programe pentru departamentele si agentiile federale, arata Rbc tv.
Guvernul Statelor Unite este considerat drept unul dintre cel mai mari utilizatori mondiali de sisteme de protectie impotriva virusilor, spamului si impotriva atacurilor cibernetice.
Cu toate acestea, executivul de la Washington manifesta neincredere fata de programele software din alte tari, inclusiv din Rusia, suspectand ca acestea ar putea fi utilizate de serviciile secrete in scopuri de spionaj si atacuri cibernetice.
Kaspersky a dat asigurari guvernului SUA ca produsele companiei sale nu vor fi in niciun caz utilizate in astfel de scopuri ascunse, afirmand ca intelege ca va trebui sa probeze prin fapte si nu doar prin vorbe acest lucru.
"Daca increderea fata de companiile americane din acest domeniu este de 100%, noi va trebui sa actionam in asa fel incat increderea fata de noi sa fie de 200%", a afirmat Kaspersky,... mai mult
Joi, 16 Mai 2013, ora 10:59