Cel mai mare salariu de baza brut inregistrat in 2016 a fost de 172.477 de lei pe luna.
El a fost obtinut de un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri, potrivit datelor de la Inspectia Muncii, obtinute pe baza inregistrarilor transmise de catre angajatori in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor in format electronic.
La un salariu brut de 172.477 de lei, revine un castig net de aproximativ 21.000 de euro.
Pe locul 2 in clasamentul celor mai mari salarii inregistrate in 2016 s-a pozitionat, cu o remuneratie bruta de 166.103 de lei pe luna, un director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare al unei companii care se ocupa cu fabricarea masinilor si utilajelor nespecifice N.C.A. Aceasta clasa cuprinde de la fabricarea de masini de uscat pentru lemn, celuloza, hartie sau carton pana la fabricarea aparaturii de lansare a avioanelor.
Pe locul 3 in topul celor mai mari salarii brute de baza se afla un director general adjunct al unei companii care se ocupa de comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Acesta a obtinut un salariu brut lunar de 149.070 de lei.
Activitatile in consultanta pentru afaceri par a fi destul de banoase, avand in vedere ca pe pozitia 4 in clasamentul celor mai mari salarii brute obtinute in 2016 se afla un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri care a inregistrat o... mai mult
Luni, 24 Aprilie 2017, ora 12:59
Salariul mediu nominal brut a crescut in decembrie 2015 cu 10% in Romania, fata de luna noiembrie a anului trecut, pana la 2.930 de lei, gratie primelor acordate de Craciun, iar cei mai multi bani au primit angajatii din sectorul energetic.
In ultima luna din 2015, castigul salarial mediu nominal net a fost de 2.114 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 196 lei (+10,2%), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica.
Cei mai multi bani au castigat angajatii care lucreaza in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (5.633 de lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.165 de lei).
INS aminteste ca in cursul anului se inregistreaza fluctuatii ale castigului salarial determinate, in principal, de acordarea premiilor anuale si a primelor de sarbatori (decembrie, martie/aprilie). "Acestea influenteaza cresterile sau scaderile in functie de perioada in care sunt acordate, conducand, in cele din urma, ...citeste mai departe despre "Salariul mediu a crescut cu 10% in decembrie: In ce domeniu lucreaza romanii care castiga peste 5.600 de lei" pe Ziare.com mai mult
Luni, 08 Februarie 2016, ora 11:10
Romania ocupa locul sase intre statele UE in ceea ce priveste taxarea salariului de referinta, care reprezinta 67% din cel mediu, pentru o persoana singura si fara copii in ingrijire.
Diferenta de 43,5% intre suma bruta care figureaza in contract si cea neta ("bani in mana"), denumita in limba engleza "tax wedge", este semnificativ mai ridicata decat in majoritatea tarilor Uniunii si peste toate tarile din regiune, cu exceptia Ungariei.
Guvernul a decis: Creste salariul minim pe economie - vezi de cand si cu cat
Diferenta de salarizare pentru un muncitor neinsurat si fara copii care are un castig salarial de 67% din media nationala (%):
Mai mult, din datele oferite recent de Eurostat in lucrarea "Taxation Trend in Europe 2015", rezulta ca nivelul de taxare in Romania a crescut de la 40,9% in anul 2008 spre 43,5% in anul 2013, datele pentru 2014 nefiind disponibile pentru includerea in statistica UE.
Cel mai probabil, pe fondul cresterii sustinute a salariului mediu ...citeste mai departe despre "Impozitul pe salarii in Romania si UE: Diferenta dintre suma bruta si banii in mana" pe Ziare.com mai mult
Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 10:05
Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.871 lei in luna octombrie a acestui an, in crestere fata de luna precedenta cu 38 lei, ceea ce inseamna un avans de 2,1%.
Cele mai mari lefuri s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei, inclusiv activitati de servicii informatice (4.483 lei) si cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.087 lei), potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).
Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.594 lei, cu 2,1% mai mare decat in luna septembrie 2015.
In luna octombrie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare fata de septembrie.
Cresterile s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime pentru realizari deosebite), sume din profitul net si din alte fonduri, dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte/proiecte).
Salariul mediu, mai mic in august - In ce ...citeste mai departe despre "Romanii au castigat mai multi bani in octombrie - Domeniul cu salariu mediu de 4.500 de lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Decembrie 2015, ora 13:04
Salariul mediu in Romania a fost in august mai mic fata de luna precedenta, arata datele Institutului National de Statistica (INS) publicate miercuri.
Astfel, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.515 lei, cu 1,9% mai mic decat in iulie, iar cel net a fost de 1.813 lei, in scadere fatade luna precedentacu 36 de lei
(-1,9%).
Potrivit INS, cel mai bine au castigat muncitorii din extractia petrolului brutsi a gazelor naturale (salariu mediu net de 4.781 lei), iar castigurile cele mai mici au fost obtinute de cei care lucreaza in hotelurisi restaurante (1.069 de lei).
August 2015 comparativ cu august 2014
Comparativ cu luna august a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%.
INS a amintit ca in cursul anului se inregistreaza fluctuatii ale castigului salarial determinate, in principal, de acordarea premiilor anuale si a primelor de sarbatori (decembrie, martie/aprilie).
Acestea influenteaza cresterile sau scaderile in functie de ...citeste mai departe despre "Salariul mediu, mai mic in august - In ce domenii lucreaza romanii care castiga peste 4.700 de lei" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 11:12
Americanul Jim Bagnola, trainer NASA, NATO si Secret Service si cunoscut speaker international, va sustine in Romania sesiuni de training cu tema "Leadership Transformational", o premiera pe piata romaneasca de profil.
Sesiunile de training se vor intinde pe durata unei zile intregi si vor avea loc la Timisoara (2 iunie), Cluj-Napoca (4 iunie) si Bucuresti (11 iunie).
Cu aceasta ocazie, se va vorbi pentru prima data in Romania despre "leadership transformational", un tip de management care se axeaza pe transformarea membrilor unei echipe in indivizi care transced dincolo de propriul lor interes in folosul grupului sau al organizatiei.
"Spre deosebire de alte tipuri de leadership, cum ar fi, de exemplu, cel tranzactional - care se concentreaza pe motivatia extrinseca, salariu, promovare si recompense externe, leadership-ul transformational face apel la o motivatie intrinseca, la valorile inalte ale individului, spre binele societatii", spune Jim Bagnola.
Liderul transformational nu este interesat ca individul sa creasca doar ca un om de afaceri, ci ca OM pur si simplu. El isi ia angajamentul sa faca ce e bine si just pentru comunitate, angajati, actionari.
Liderul si organizatia investesc in calitatea oamenilor: cine sunt oamenii si ce devin ei. Totodata, liderul creste si el ca om.
Abordarea este accentuata de munca cu tine insuti, de contestarea status quo-ului, de intentiile bune si drepte, responsabilitate, de individ care este proactiv, de raspundere... mai mult
Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 14:14
In ianuarie 2015, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.408 lei, cu 6,7% mai mic decat in luna decembrie 2014.
Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.740 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 126 lei (6,8%), arata un comunicat al Institutului National de Statistica.
Cei mai multi bani castiga angajatii care lucreaza in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.594 lei), iar cele mai mici salarii sunt in hoteluri si restaurante (1.005 lei).
Comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,1%.
Ianuarie 2015 comparativ cu decembrie 2014
In luna ianuarie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mic decat in luna precedenta, ca urmare a acordarii in luna decembrie 2014 a primelor ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale sau pentru sarbatori), platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete ...citeste mai departe despre "Salariul mediu a scazut cu 126 de lei - Unde lucreaza romanii care castiga aproape 4.600 de lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Martie 2015, ora 11:48