Munca romanilor e taxata la fel ca-n tarile bogate ale UE - Statul, cel mai mare angajator in regiunile sarace

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 09:28
1035 citiri
Munca romanilor e taxata la fel ca-n tarile bogate ale UE - Statul, cel mai mare angajator in regiunile sarace
Foto: Arhiva Ziare.com

Taxele pe munca in Romania se afla la un nivel similar cu cel inregistrat in tarile dezvoltate din Uniunea Europeana. In plus, in regiunile sarace de la noi, statul e cel mai mare angajator.

Castigul salarial mediu net in Romania pe 2015 a fost de 1.859 lei (echivalentul a 418 euro) pe luna, in crestere cu 9,5% fata de anul precedent.

Datele prezentate de INS arata si costul salarial aferent pentru plata acestui salariu, respectiv 3.189 lei (717,5 euro) pe salariat, indicator care a crescut cu doar 6,7% in urma reducerii fiscalitatii la angajator.

Astfel, pentru fiecare 100 de lei achitati cu acte in regula, un angajator a trebuit sa aloce 171,50 lei pe costurile salariale, ceea ce inseamna ca statul roman a taxat munca depusa cu o cota de 41,70%.

Este o valoare situata peste media de circa 35% a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, care grupeaza cele mai dezvoltate economii din lume, putin sub nivelul din marile economii europene precum Germania sau ...citeste mai departe despre "Munca romanilor e taxata la fel ca-n tarile bogate ale UE - Statul, cel mai mare angajator in regiunile sarace" pe Ziare.com

#taxe munca Romania, #taxe munca Romania comparatie UE , #Stiri Taxe si impozite