Germania le interzice tiristilor sa doarma in cabina. Transportatorii romani protesteaza

Vineri, 26 Mai 2017, ora 16:26
1065 citiri
Germania le interzice tiristilor sa doarma in cabina. Transportatorii romani protesteaza
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile germane au interzis soferilor profesionisti sa-si efectueze odihna saptamanala in cabina camionului, acestia fiind practic obligati sa doarma la hotel, spre nemultumirea transportatorilor romani.

Aceasta masura pune presiune pe transportatorii romani si este o masura care incalca regulile comune europene, sustine Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Asociatia protesteaza fata de legea care a intrat in vigoare saptamana aceasta in Germania si a solicitat autoritatilor germane sa retraga aceasta masura protectionista care "incalca prevederile regulilor comune UE si afecteaza grav activitatea firmelor romanesti de transport rutier".

UNTRR considera ca aceasta este o interpretare abuziva a regulamentului european privind timpii de conducere si de odihna ai soferilor profesionisti, al carui scop ar fi armonizarea anumitor dispozitii ale legislatiei sociale in domeniul transporturilor rutiere.

"Avand in vedere ca masurile similare adoptate anterior de Franta si Germania in 2014 sunt analizate prin proceduri specifice la nivelul Comisiei Europene, consideram inacceptabil ca, in acest timp, Germania sa incalce regulile europene actuale adoptand acelasi tip de masuri protectioniste promovate cu scopul unic de a deveni un instrument folosit impotriva concurentei europene in domeniul transporturilor", se arata in comunicatul transmis.

De aemenea, Germania a impus, din 1 ianuarie 2015, un salariu minim pentru fiecare angajat care lucreaza pe teritoriul tarii, inclusiv pentru transportatori. Legea, denumita MiLoG, este similara cu legea Macron, adoptata in Franta, care impune, de la 1 ianuarie 2017, un salariu minim inclusiv transportatorilor. Legea a fost denumita dupa cel care a promovat-o, actualul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron, pe atunci ministru al Economiei. ...citeste mai departe despre "Germania le interzice tiristilor sa doarma in cabina. Transportatorii romani protesteaza" pe Ziare.com

#Germania soferi profesionisti cabina, #Germania soferi profesionisti odihna, #soferi profesionisti odihna cabina , #Stiri Administratie