Statul a devenit o concurenta pentru mediul privat ca angajator, a afirmat, miercuri, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, mentionand ca 170.000 de salariati au migrat din mediul privat la stat.
"Stim ca pana la 31 mai se depun bilanturile. Noi am mers totdeauna si ne luam ca reper data de 31 iulie. Deci, mai punem de la noi doua luni, astfel incat sa avem o imagine clara asupra economiei.
Au depus bilantul 688.016 societati comerciale. Va pot spune ca cifra de afaceri a fost de 270 de miliarde de euro, cu 5 miliarde de euro mai putin decat data din anul precedent.
In schimb, observam o crestere a profiturilor, la 24 de miliarde de euro fata de 22 de miliarde de euro. Vorbim de profit brut.
Am facut de asemenea o analiza sa vedem ce spectaculozitati s-au mai intamplat. Lipsesc 170.000 de salariati. Deci, anul acesta avem 3.895.000 de salariati, fata de 4.065.000 anul trecut.
Credeti-ma ca nu as inclina sa spun ca acesti 170.000 au plecat in strainatate. Eu sunt convins ca au migrat catre sectorul de stat, unde statul, intr-adevar, a devenit o concurenta pentru mediul privat ca si angajator", a declarat Mihai Daraban, la a treia editie a Forumului Capitalului Romanesc, organizata de Intact Media Group.
Potrivit lui Daraban, din acest punct de vedere trebuie lucrat foarte mult, pentru ca economia actuala nu mai poate sustine actualul aparat administrativ de stat asa cum este conturat in prezent.
"Nu mai este... mai mult
Miercuri, 12 Decembrie 2018, ora 11:35
Mostenitorul coroanei britanice a sosit, marti, in Romania. Acesta a aterizat pe Aeroportul International "Transilvania", din Targu Mures, cu un avion privat, fiind preluat de SPP.
Potrivit unor surse locale, Printul Charles a ajuns la Miclosoara in jurul orei 20.00 si a innoptat la resedinta contelui Kalnoky Tibor, iar miercuri, cel mai probabil, va vizita si satul Valea Zalanului, din judetul Covasna, unde el detine mai multe proprietati, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata, potrivit Mediafax.
Printul Charles a petrecut, marti, cateva ore in satul brasovean Viscri, mergand la locuinta pe care o are in localitate si discutand cu un arhitect despre lucrari la aceasta, intrucat intentioneaza sa o extinda.
Mostenitorul coroanei britanice a fost intampinat de sateni si de oficialitatile locale, dupa care a mers la locuinta sa, el plecand din Viscri in jurul orei 18.30.
"A fost intampinat asa cum se cuvine, cum este intampinat de fiecare data. Apoi a dorit sa discute cu arhitectul despre lucrarile la locuinta pentru ca are in vedere extinderea acesteia. A petrecut cateva ore la Viscri, apoi a plecat", a declarat Caroline Fernolend, vicepresedinte al Fundatiei "Mihai Eminescu Trust".
Mostenitorul coroanei britanice este unul dintre sustinatorii padurilor din Transilvania, el aparand in cadrul miniseriei "Wild Carpathia", lansata in octombrie 2011 si difuzata la nivel international pe Travel Channel.... mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 09:02
Guvernul a decis ca Palatul Primaverii, resedinta lui Nicolae Ceausescu in perioada in care acesta a fost sef al statului, sa fie inclus pe lista imobilelor RA-APPS aflate in domeniul privat al statului si propuse in vederea vanzarii.
Decizia ca Palatul Primaverii sa fie trecut pe lista imobilelor propuse la vanzare a fost adoptata prin ordonanta de urgenta.
Agentia Mediafax a anuntat joi ca Palatul Primaverii va fi scos din baza de protocol si oferit la vanzare de catre RA-APPS, cu argumentul ca nu mai este folosit decat de 3-4 delegatii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare.
La acel moment, reprezentantii Guvernului au precizat pentru Mediafax ca exista un proiect inca nepublicat in Monitorul Oficial si ca imobilul "nu se vinde", dar trecerea din domeniul public in privat "creeaza aceasta posibilitate".
Conform legii, Guvernul aproba trecerea unui imobil din domeniul public in cel privat al statului, iar RA-APPS decide ulterior, pe baza acestei schimbari juridice, instrainarea imobilului prin vanzare sau inchiriere.
Documentul prezentat, joi, stabilea ca, prin ordonanta de urgenta a Guvernului, Palatul Primaverii va fi trecut din domeniul public in domeniul privat al statului si inclus pe lista imobilelor RA-APPS propuse in vederea vanzarii.
Ordonanta de urgenta include si celelalte masuri prezentate joi, si anume ca RA-APPS va atribui contracte de concesiune de lucrari publice si contrate de concesiune de servicii pentru a... mai mult
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 11:46
Un stadion, un complex hotelier si o casa privata se numara printre cele mai costisitoare constructii din lume. Stadionul Yankee din New York, Wynn Resort, din Las Vegas sau Antilla, resedinta privata a magnatului indian Mukesh Ambani, "au inghitit" sume exorbitante pentru a putea fi construite.
Prin definitie, real estate-ul este un domeniu scump, in care preturile solicitate pentru cladiri sunt urmate de multe zerouri. Dar cele mai scumpe cladiri din lume isi merita toti banii si reprezinta adevarate atractii, arata topul realizat de Business Insider
Saptamana aceasta a inceput constructia Turnului Yongsan Landmark, din centrul orasului Seul, in Coreea de Sud. Costul total al investitiei se ridica la 3,43 miliarde de dolari.
Zeci de atractii la Complexul Mandalay Bay din Las Vegas
Complexul Mandalay Bay Resort and Casino din Las Vegas a costat 950 milioane de dolari. Impunator si luxos, complexul isi asteapta turistii cu zeci de facilitati, printre care se numara piscina acoperita, centre SPA si sali de forta.
Bank of China, "sora" piramidei de la Luvru
O alta cladire extrem de scumpa este Bank of China, din centrul orasului Hong Kong.
Pentru a putea fi ridicata a fost folosita suma de 1 miliard de dolari. Cladirea bancii a fost proiectata de Ieoh Ming Pei, acelasi arhitect care a lucrat si la piramida de sticla expusa in fata muzeului Luvru, din Paris.
Centru financiar de 1,2 miliarde de dolari
Putin mai scump decat Bank of China a fost Shanghai... mai mult
Marti, 18 Octombrie 2011, ora 09:01
Printre cele mai impozante case din lume se numara palate locuite de familii instarite, din India, Malaezia si China. Incredibilele resedinte uimesc si astazi pe cei care le admira, prin arhitectura, istorie sau legende. Palatul Marmura, din Kolkata, India
Incredibila resedinta, construita in 1853, este ticsita cu statui, iar toate podelele acoperite de marmura au incrustatii cu modele complicate. Casa, un amestec de stiluri, in care predomina cel neoclasic si cel traditional, are o multime de candelabre, oglinzi si ceasuri.
In multitudinea de obiecte decorative poti vedea un bust din mahon al Reginei Maria, dar si picturi de Rubens si Titian. Exista, de asemenea, un lac si o crescatorie de pasari.
In ciuda opulentei aparente, conacul nu este bine ingrijit, motiv pentru care multe picturi se deterioreaza, iar mobilierul antic se degradeaza pe zi ce trece.
Conacul continua sa fie o resedinta privata si se poate vizita de turisti numai cu ajutorul unui ghid.
Conacul lui Cheong Fatt Tze din Malaezia
Construita in 1880, incredibila cladire are 38 de caremere si 220 de ferestre. Resedinta apartine lui Cheong Fatt Tze, un comerciant local care a parasit China ca un adolescent sarac si a ajuns sa fie supranumit Rockefeller din Est. Conacul imbina elemente tradtionale asiatice cu desgin modern, inspirat de Occident.
O parte din ferestre au vitralii, iar multe camere sunt impodobite cu obiecte din sticla si cu podea din marmura. Casa a fost amplasata pe „Tronul... mai mult
Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 08:04
Casele unor vedete importante sunt scoase la vanzare si isi asteapta, in continuare, cumparatorii. De la vila lui Harrison Ford si luxoasa resedinta a cantaretului Sean "Diddy" Combs, pana la cochetul ansamblu rezidential detinut de Elizabeth Taylor, toate reflecta succesul proprietarilor si au un pret pe masura facilitatilor si confortului oferit.Poti cumpara un ceas Rolex Submariner, modelul 55XX, cu mai putin de 5000 de dolari, dar daca acelasi ceas a fost purtat de actorul Steve McQueen, costul poate depasi un sfert de milion de dolari.
Un alt exemplu oferit de Forbes consta in vanzarea trabucului pe care se presupune ca l-a fumat, partial, fostul presedinte american, JFK. La licitatie, trabucul s-a vandut cu mai mult de jumatate de milion de dolari americani.
Cu alte cuvinte, intr-o lume obsedata de celebritati, casele vedetelor pot avea preturi exorbitante fara ca tariful astronomic sa fie contestat intr-un fel.
Casele vedetelor sunt in continuare scoase la vanzare, iar pretul, format din cate 8 sau 9 cifre pare surprinzator de accesibil pentru cumparatorii premium care isi doresc o locuinta VIP.
Bing Crosby este unul dintre artistii cu cele mai mari incasari din lume, in conditiile in care a reusit sa vanda mai mult de jumatate de miliard de albume. De asemenea, a jucat in multe filme si a primit, pentru performanta sa, Oscarul pentru cel mai bun actor, premiul Grammy pentru „Global Achivement” si este fericitul posesor a trei stele pe... mai mult
Marti, 02 August 2011, ora 16:49
O resedinta de lux de pe litoralul Marii Negre, care ar fi fost construita pentrul uzul privat al premierului rus Vladimir Putin, a fost vanduta unui investitor bogat pentru aproximativ 350 de milioane de dolari, a anuntat joi cotidianul economic Kommersant, anunta Mediafax. Aleksandr Ponomarenko, fost proprietar al portului Novorosiisk, de la Marea Neagra, a declarat pentru cotidian ca a achizitionat complexul in schimbul sumei de 350 de milioane de dolari, printr-o firma cu sediul in Cipru.
Acest complex care are mai multe cladiri, intre care un palat in stil italian, a fost construit in apropiere de satul Praskoveievka in regiunea Krasnodar, din care face parte si orasul Soci, unde se vor desfasura Jocurile Olimpice de iarna din 2014.
In decembrie, omul de afaceri Serghei Kolesnikov, care afirma ca a fost invitat sa participe la proiect, i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Dmitri Medvedev, afirmand ca palatul a fost construit "pentru uzul personal al lui Vladimir Putin", fost presedinte si actual premier.
Aceasta informatie a fost imediat dezmintita de autoritatile ruse.In interviul sau pentru Kommersant, Ponomarenko a calificat aceste informatii drept "zvonuri" si "inventii ale jurnalistilor".
El a declarat ca a cumparat resedinta de la trei persoane, intre care Nikolai Samalov, un apropiat al lui Putin. Potrivit lui Ponomarenko, cei trei barbati i-ar fi vandut proprietatea deoarece nu aveau bani pentru a termina constructia.
Contactat de cotidian,... mai mult
Joi, 03 Martie 2011, ora 18:30
Te-ai intrebat vreodata cum arata casele marilor celebritati americane? Cele mai extravagante si scumpe locuinte din piata imobiliara americane sunt scoase la vanzare. Forbes.com a realizat un top al celor mai spectaculoase vile in care au locuit staruri ca Nicholas Cage, Mihael Jackson sau Mel Gibson. Criza si-a spus cuvantul chiar si pentru miliardarii care asteapta mai bine de jumatate de an pentru a-si vinde casa. Vezi cat costa o casa de lux, cu amprenta unei celebritati.Nicholas Cage
Resedinta actorului din Newport Beach, amplasata langa proprietatea lui John Wayne a fost vanduta in 2008, iar acum este din nou scoasa la vanzare la pretul de 31,75 mil dolari.
Fosta resedinta a actorului american, de circa 1.100 metri patrati dispune de un turn central, o pivnita pentru vinuri, o sala de spectacole cu 36 de locuri, sase dormitoare, noua bai si o piscina.
Michael Jackson
Casa, situata in Los Angeles a fost scoasa la vanzare cu pretul de 23,5 mil dolari.
Acest adevarat palat francez (5.234 mp, sapte dormitoare, 13 bai si 12 seminee) este locul unde a murit starul anul trecut.
Vila include o sala de spectacole, o pivnita de vinuri, o sala de forta, un spa, o casa de oaspeti, o piscina si o gradina imensa.
Cu toate acestea, pretul vilei a scazut cu 5,5 mil $ fata de anul trecut.
Ricky Martin
Locuinta, situata in Golden Beach in Florida, a fost estimata la pretul de 18,9 mil dolari.
Cu o arhitectura mediteraneana, 33 m de plaja privata, peste 8.000 mp de teren, cinci... mai mult
Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 23:57
Functionarii publici pot exercita functii si in domenii de activitate din sectorul privat, care nu au legatura "directa sau indirecta cu atributiile exercitate", prevede "Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice" ce urmeaza a fi trimisa luni in Parlament. "Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului", se arata in forma finala a proiectului Legii unitare de salarizare, rezultat in urma analizei facute sambata si duminica de reprezentantii guvernului cu cei ai FMI si ai Comisiei Europene.Ultima forma a Legii unitare prevede un coeficient maxim de salarizare pentru functia de prefect de 7,4, iar pentru un secretar general de 7,2. Documentul mai prevede ca salariul minim de incadrare pentru de angajatii cu studii superioare care lucreaza in sectorul public este de 1,75 salarii minime, iar cel mai mic venit este echivalentul a 1,2 salarii minime.
Un secretar de judet, treapta I, respectiv al municipiului Bucuresti, are un coeficient in grila de 6,5, in timp ce un secretar de municipiu resedinta de judet cu peste 320.000 de locuitori si un secretar de sector echivalentul a 6,35 salarii minime. Totodata, un secretar de primarie, treapta I de salarizare, al unui municipiu cu peste... mai mult
Luni, 07 Septembrie 2009, ora 10:13