Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Top 5 cele mai scumpe conace din Romania Galerie Foto

Top 5 cele mai scumpe conace din Romania Galerie Foto


In topul celor mai scumpe conace boieresti scoase la vanzare se afla o proprietate in apropiere de Bucuresti, in comuna Balotesti, cu 14 camere. Proprietarul solicita un pret de 2,5 milioane de euro.

Suma impresionanta solicitata de proprietar este insa mai mult decat suficienta pentru achizitionarea unei proprietati cu valoare arhitecturala si istorica precum un conac boieresc.

Imobiliare.ro prezinta un top al conacelor scoase la vanzare in diferite judete ale tarii. Exceptand zona Bucuresti-Ilfov, asemenea "bijuterii" arhitecturale pot fi achizitionate cu mai putin de un milion de euro.

1. Conac de 2,5 milioane de euro, in comuna BalotestiCea mai scumpa proprietate de acest tip este situata in apropierea Capitalei, in comuna Balotesti. Aici, un conac cu 14 camere are un pret cerut de 2,5 milioane de euro. Cladirea are o suprafata utila de 600 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces catre lacul din comuna, iar imobilul necesita renovare totala.

2. Conac vechi de 150 de ani, in Timisoara, la 900.000 de euroPe locul al doilea in clasament se situeaza un conac cu cinci camere din Timisoara. Cu o suprafata utila de 505 metri patrati si un teren de 1.581 de metri patrati, acesta este scos la vanzare pentru suma de 900.000 de euro.

Cladirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construita in stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840. Imobilul a fost consolidat si renovat de catre actualul proprietar, pastrand insa caracteristicile arhitecturale ale cladirii. In afara destinatiei de resedinta, conacul poate gazdui un club, restaurant, consulat, sediu de firma sau o clinica privata.

3. Conac cu 22 de camere, in Caras-Severin, la 800.000 de euroImobilul a fost construit in anul 1850, are o suprafata utila de 900 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 2,75 hectare. Construit in stil neoclasic, conacul a servit ca resedinta pentru consilierii militari ai imperiului austro-ungar.

Proprietatea mai cuprinde inca opt cladiri auxiliare, cu suprafete cuprinse intre 200 si 800 de metri patrati, precum si un parc de 3000 de metri patrati cu arbori seculari, diferite specii de brad, arbori exotici si pomi fructiferi.

4. Conac si crama, in apropiere de Ploiesti, de vanzare pentru 519.000 de euroIn apropiere de Ploiesti (comuna Bucov), proprietarul unui domeniu viticol de 6.500 de metri patrati, compus din conac si crama, solicita un pret de 519.000 de euro. Cladirea a fost construita in anul 1901, iar din 1940 a functionat ca spital de campanie al Crucii Rosii pentru ingrijirea ranitilor de pe front.

Cu o suprafata utila de 980 de metri patrati, imobilul a fost restaurat cu ajutorul unui arhitect specializat in astfel de lucrari. Conacul cuprinde 9 camere, la care se adauga crama amenajata in locul vechilor grajduri, o pivnita si un hangar independent.

5. Conac vanatoresc, in centrul Brasovului, la 480.000 de euro


In centrul Brasovului, o vila tip conac vanatoresc, construita in anul 1924, este scoasa la vanzare pentru 480.000 de euro. Imobilul are sase camere, o suprafata utila de 300 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 1.700 de metri patrati.

Cladirea are trei etaje si combina doua materiale naturale de constructie - lemnul si piatra. La interior, vila este renovata si mobilata modern, pastrand insa si influente specifice secolului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 6777 ori