In Romania, incidenta afectiunilor si a bolilor grave continua sa fie semnificativa. De exemplu, conform statisticilor, aproape 15.000 de cazuri noi de cancer au fost identificate doar in primele 3 luni din acest an, precum si aproximativ 17.000 de cazuri noi de diabet zaharat, 6.500 de cazuri de infectii interioare, dar si 3.000 de cazuri noi de tuberculoza.
Aceasta incidenta crescuta a problemelor medicale in randul populatiei, alaturi de problemele grave din sistemul de sanatate public, dar si interesul in crestere pentru asigurarile private de sanatate sunt doar cateva dintre motivele care au determinat APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor sa lanseze, pe 18 noiembrie, "Totul despre asigurarile de sanatate" - o campanie nationala de informare dedicata asigurarilor de sanatate, dar si unui stil de viata sanatos.
Date statistice: aproape 15.000 de cazuri noi de cancer, 6.500 de infectii interioare si 17.000 de cazuri noi de diabet zaharat, in primele 3 luni ale anului
In perioada ianuarie - martie 2019, s-au inregistrat 14.989 de cazuri noi de cancer (incidenta fiind de 312,5 la 100.000 de locuitori), comparativ cu 15.832 cazuri noi de cancer in aceeasi perioada a anului 2018 (cand s-a raportat o incidenta de 328,1 la 100.000 de locuitori), arata datele publicate de Centrul National de Statistica si Informatica in Sanatatea Publica - Institutul National de Sanatate Publica, Ministerul Sanatatii. Numarul bolnavilor de cancer ramasi in evidenta in... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 12:09
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica Asig, inclusiv in ceea ce priveste reflectarea acestora in situatiile financiare ale firmei, si a solicitat informatii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate si lichiditate.
"Prin prisma aspectelor semnalate de catre ancheta Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in cazul Carpatica ASIG, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus o serie de masuri cu aplicabilitate imediata. In privinta societatii Carpatica ASIG SA, autoritatea a hotarat reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica Asig, inclusiv in ceea ce priveste reflectarea acestora in situatiile financiare ale societatii, si a solicitat de informatii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate si lichiditate", se arata intr-un comunicat al institutiei.
Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva a lui Ilie Carabulea
Masurile anuntate de ASF vin la o zi dupa ce Tribunalul Bucuresti a hotarat, miercuri, la propunerea procurorilor DNA, arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mirzac.
Prin aceeasi hotarare a instantei, Radu Mustatea, membru in CA al Carpatica Asig, a primit interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile.
Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.
Ilie... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 08:19
In urma cu doi ani, 15 iulie a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune.
Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa ajunga la 800.000.
Insa modificarile cadrului legislativ specific si confuziile create au facut ca, in urmatorii ani, asigurarea locuintelor sa inregistreze un declin semnificativ.
In plus, ulterior au fost acceptate si asigurarile facultative, astfel ca in 2013 exista aproape 400.000 de case asigurate.
Leonard Munteanu, specialist marketing la Blitz Imobiliare, a facut pentru Ziare.com o analiza a cauzelor care au dus la esecul masurii.
"Asigurarea obligatorie a pornit inca de la inceput cu stangul. Nu poti sa obligi un proprietar sa-si asigure locuinta. Daca acest sistem ar fi functionat pe principiul RCA, ar fi fost cu totul altceva. Era un gest de responsabilitate sociala, iar obligativitatea ar fi fost justificata.
Citeste mai multe despre O masura cruciala pentru romani, sortita esecului inca de la inceput pe Ziare.com. mai mult
Luni, 15 Iulie 2013, ora 09:37
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) analizeaza posibilitatea securizarii Fondului de Garantare a societatilor de asigurare din Romania, deoarece exista un risc ridicat ca asiguratorii sa intre in incapacitate de plata, in cazul unui dezastru natural.
"Suntem in faza in care am aprobat de principiu in Consiliul CSA demararea acestei actiuni. A doua faza consta in contactarea mai multor reasiguratori importanti astfel incat sa fie acoperite toate aceste riscuri. La final vom alege reasigurator cu oferta cea mai buna pentru securizarea Fondului de Garantare, cu scopul de a functiona ca o plasa de siguranta in eventualele situatii de dezechilibru din piata asigurarilor, mai ales pe segmentul asigurarilor de incendiu, care includ si politele pentru locuinte", a spus vicepresedintele CSA, Cornel-Coca Constantinescu, in cadrul unei conferinte pe teme de specialitate.
Constantinescu nu spus care va fi modalitatea de "securizare" a Fondului de Garantare si nici de cand va intra in vigoare aceasta.
Oficialul a spus ca in 2011 a crescut volumul primelor subscrise aferente asigurarilor de locuinte, iar societatile de asigurare nu au fonduri suficiente pentru asigurarea riscurilor de catastrofa.
Fondul de Garantare are rolul de a plati din propriile disponibilitati creantele societatilor de asigurare aflate in procedura de faliment, obligatii care decurg direct din contractele de asigurari facultative si obligatorii incheiate de acestea in conditiile legii.... mai mult
Luni, 15 Octombrie 2012, ora 14:43
Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat anul trecut venituri din prime de asigurari generale si de viata de 906,3 milioane de lei, in scadere cu 12% fata de anul anterior, in timp ce profitul operational a sporit cu 5,4%, la 7,8 milioane lei, potrivit strandardelor internationale de contabilitate.
Volumul afacerilor derulate de companie a avansat progresiv in trimestrele trei si patru din 2011. Primele brute subscrise in ultimele trei luni ale anului s-au situat la 235 milioane de lei, comparativ cu 211, respectiv 204 milioane lei in precedentele doua trimestre (T3, respectiv T2). Fata de aceeasi perioada din 2010, in cel de-al patrulea trimestru al anului 2011 subscrierile au consemnat o crestere de aproape doua procente.
In 2011, Allianz-Tiriac a obtinut venituri din prime brute subscrise de 811,7 milioane de lei pe segmentul asigurarilor generale, in scadere cu 13,5 procente fata de subscrierile de 938,8 milioane lei inregistrate in 2010.
Vanzarile de polite RCA,pe locul al treilea in structura portofoliului Allianz-Tiriac Asigurari
Ponderea afacerilor auto in portofoliul de asigurari generale continua sa se diminueze, persistand tendinta de echilibrare a structurii afacerilor Allianz-Tiriac.
Vanzarile de polite RCA au generat prime brute subscrise de 151 milioane de lei, plasand aceasta clasa de asigurari pe locul al treilea in structura portofoliului Allianz-Tiriac Asigurari, cu o pondere de 18,6%. Asigurarile obligatorii RCA detineau, cu un an... mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 16:28
EximBank a implementat pe site-ul propriu - www.eximbank.ro - o noua platforma de vanzare on-line a politelor de asigurare si a rapoartelor de informatii comerciale care faciliteaza accesul societatilor comerciale la produsele menite sa reduca riscuri in afaceri.
Noua platforma de vanzare on-line permite accesul la documentele necesare pentru accesarea produselor de asigurare si de informatii comerciale; utilizarea unui calculator on-line pentru determinarea primelor de asigurare preliminare; transmiterea on-line a cererilor pentru produsul ales; accesul la clasificarea tarilor din punctul de vedere al riscurilor (clasament intocmit de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD); plata on-line a primelor.
EximBank acopera prin produsele de asigurare riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzatiilor comerciale internationale ale companiilor romanesti, asigurandu-le confortul ca isi vor recupera creantele.
Banca pune la dispozitia exportatorilor asigurarea cursului de schimb valutar
Astfel, banca pune la dispozitia exportatorilor asigurarea riscului de neplata la extern pentru riscuri non-piata (care ofera siguranta incasarii a 85% din valoarea exportului) sau asigurarea cursului de schimb valutar care protejeaza incasarile din export impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb.
De asemenea, firmele care intentioneaza sa investeasca in strainatate pot beneficia de polita de asigurare a investitiilor... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 15:13
Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 21,8 milioane lei in primele sase luni, in crestere cu 9,6% fata de acelasi interval din 2010, rezultatul fiind sustinut de avansul inregistrat pe segmentul asigurarilor de sanatate, informeaza NewsIn."O tendinta observata in intervalul analizat este reducerea usoara a ratei de anulare a politelor, in ciuda mediului economic dur, ce a continuat sa puna presiune asupra pietei de asigurari per ansamblu.
Numarul total de contracte semnate ne-a aratat ca nevoia de siguranta si profit a crescut, evolutie fireasca avand in vedere conditiile economice actuale", a declarat directorul general al Eureko Asigurari, Frans van der Ent.Potrivit companiei, rezultatul a fost sustinut de primele brute subscrise aferente asigurarilor de sanatate, care au inregistrat un avans anual de 34%, la 6,13 milioane lei, cota de piata pe acest segment fiind estimata la 40%.
De asemenea, primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata au ajuns la 15,35 milioane lei, in crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut."La baza rezultatului inregistrat in primele sase luni pe segmentul de asigurari de sanatate stau contractele semnate cu diferite companii din sectorul corporate.
Piata de retail este inca afectata de mediul economic dur, totusi am inceput sa observam semne de revenire si cred ca vom inregistra rezultate mai bune in a doua parte a anului", a declarat directorul general adjunct al Eureko Asigurari, Carmen Radu. mai mult
Luni, 22 August 2011, ora 12:23
PAID a anuntat ca gradul de acoperire al asigurarii obligatorie va fi de 20% in iulie 2012 din cele 8,38 de milioane de proprietati cu destinatia de locuinte, informeaza NewsIn."Incercam sa ne pastram portofoliul acumulat si sa incheiem noi polite, astfel ca in iulie 2012 sa avem un grad de cuprindere cel putin dublu fata de acest an.
Estimam o crestere a numarului de polite si in urma protocolului care va fi semnat cu primariile, care prevede inchierea de polite de asigurare obligatorii a locuintelor direct in sediile primariilor", a mentionat presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea.
Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor este de numai 8,63% in primul an de la startul programului, rezultat sub asteptarile initiale, in conditiile in care au fost incheiate aproape 724. 000 de polite. Pe 15 iulie, vineri, s-a implinit un an de la startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor, care a fost dat oficial la 15 iulie 2010.
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, a declarat vineri ca proprietarii care nu au incheiat o asigurare obligatorie a locuintei vor putea fi amendati incepand cu 5 august 2011.
mai mult
Luni, 18 Iulie 2011, ora 14:25
Companiile care practica asigurari de viata vor fi obligate, din luna septembrie 2011, sa analizeze situatia si nevoile financiare ale viitorilor clienti pe baza unui chestionar si sa le recomande acestora solutii in concordanta cu acestea, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), citat de MediafaxAnaliza se va efectua prin intermediului unui "formular de analiza a nevoilor clientilor", care va fi prezentat la primele intalniri cu potentialul client.
"Formularul va fi intocmit in doua exemplare si va fi semnat de ambele parti, iar un exemplar va fi inmanat clientului, celalalt ramanand la asigurator.
Daca clientul nu doreste sa furnizeze anumite informatii, el va trebui sa certifice acest lucru sub semnatura", se arata in Ordinul CSA 11/2010 pentru completarea normelor privind informatiile pe care asiguratorii si intermediarii in asigurari trebuie sa le furnizeze clientilor.
Pe baza rezultatului analizei, asiguratorii vor prezenta o recomandare scrisa clientilor, iar solutia propusa trebuie sa fie in concordanta cu acesta.
Formularul va contine datele personale ale clientilor si despre situatia familiala, relevante pentru identificarea nevoilor (nume, prenume, adresa de corespondenta, e-mail, telefon, profesie, stare civila, date despre sot/sotie si copii), informatii despre situatia financiara prezenta (venituri, cheltuieli, venit disponibil) si obiectivele financiare pe termen lung ale clientilor si prioritizarea acestora.
In cazul in care polita este una... mai mult
Marti, 21 Septembrie 2010, ora 15:36