Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce alegi asigurarea de viaţă pentru stabilitate financiară şi situaţii neprevăzute. Investiție pe termen lung pentru tine şi familia ta

De ce alegi asigurarea de viaţă pentru stabilitate financiară şi situaţii neprevăzute. Investiție pe termen lung pentru tine şi familia ta

Românii au ales, mai mult că oricând, protecția oferită de asigurările de viață. Chiar și așa, tara noastră se află la un nivel modest comparativ cu celelalte state analizate ale Uniunii Europene.

Dacă în România asigurările de viață reprezentau la nivelul anului 2020 circa 19% din piață, în țările din Europa Centrală și de Est este de peste 31% iar în alte țări din Europa procentul depășește chiar 50%. Aceasta ne indică, pe lângă potențialul deosebit al pieței locale, și deficitul de protecție al românilor.

Ziare.com iți explica în cadrul rubricii Banii tai de ce este recomandat să iți faci o asigurare de viață şi care sunt beneficiile financiare.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ajungem în momentul în care ne dorim să ne întemeiem o familie sau simțim că a venit momentul ne mutăm la casa noastră. În aceste situații, ar trebui să ne asigurăm că ne vom bucura din plin de momentele petrecute alături de familie și cei dragi, dar și că vom reuși să construim un viitor financiar stabil, indiferent de situațiile neprevăzute (boli grave, accidente, invaliditate sau deces). Aceste situații nu pot fi controlate și creează panica.

Nimeni nu-și dorește să se gândească la cele mai rele scenarii, dar faptul că ai încheiat o poliță de asigurare de viață îți va oferi liniștea și siguranța de care tu sau familia ta aveți nevoie.

Astfel că oricine ar trebui să ia în calcul încheierea unei polițe de asigurare. Aceasta ar trebui considerată, în primul rând, o investiție financiară pentru un viitor stabil.

Iată câteva dintre avantajele pe care le oferă o asigurare de viață:

protecție financiară pentru tine și familia ta;siguranța că vei avea suma de bani necesară pentru cheltuielile care vin odată cu un eveniment neprevăzut;consiliere în identificarea unei soluții financiare optime

E bine de știut că fiecare bancă sau companie de asigurări oferă diferite beneficii odată ce ai încheiat o poliță de asigurare de viață. Pot include consiliere pe toată durata contractului, posibilitate de a economisi separat sume de bani care pot fi folosite ulterior pentru plata unei locuințe, a unei mașini sau pentru studiile copiilor.

CEC Bank te invață să fii responsabil cu banii tăi! ...citeste mai departe despre "De ce alegi asigurarea de viaţă pentru stabilitate financiară şi situaţii neprevăzute. Investiție pe termen lung pentru tine şi familia ta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 512 ori