5 modalitati simple de a reduce costul asigurarii auto in UK

Miercuri, 26 Mai 2021, ora 17:47
530 citiri
5 modalitati simple de a reduce costul asigurarii auto in UK
asigurare auto FOTO: freepik.com

Desi emigrarea in UK reprezinta pentru multi dintre noi o sansa la o viata mai buna, dificultatile financiare nu sunt excluse si, chiar si in absenta lor, cativa bani economisiti nu strica niciodata. Astazi vom analiza cateva modalitati simple de a reduce costul asigurarii auto.

Achizitionarea unei polite de asigurari in UK constituie adesea una dintre cele mai mari cheltuieli anuale, dar exista solutii pentru a plati mai putin. Iata 5 sfaturi care va pot ajuta.

1. Solicitati in avans o oferta de pret si nu auto-reinnoiti

Nu se poate spune cu exactitate care este momentul oportun pentru solicitarea unei oferte de pret astfel incat asigurarea sa fie cat mai ieftina, dar, ca obicei - cu cat mai repede, cu atat mai bine. Cele mai scumpe polite sunt cele pe care le cumparati in ultimul moment, deci e bine sa aruncati o privire asupra preturilor cu cel putin 2-4 saptamani inainte de data expirarii asigurarii in vigoare.

Evident, comparati ofertele diverselor companii. Sunt o multime de site-uri de comparare a preturilor care va vor lista diverse oferte. Totusi, cea mai ieftina optiune nu este intotdeauna si cea mai buna, deci cantariti cu atentie avantajele oferite de fiecare oferta in parte astfel incat sa puteti economisi bani fara a renunta la siguranta.

Inca ceva: in urma achizitionarii unei polite, compania de asigurari se va oferi sa o reinnoiasca dupa 12 luni. Nu acceptati, deoarece in asa fel nu veti putea obtine un pret mai bun anul urmator.

Daca aceasta optiune este inclusa automat, contactati compania de asigurari in vederea renuntarii la ea.

2. Faceti asigurarea pe un an intreg

Cand banii sunt putini, poate parea tentant sa va faceti asigurare lunara, amanand astfel un efort financiar semnificativ. Dar, cand incepem sa calculam, politele lunare sunt aproape tot timpul mai scumpe in cele din urma.

Cu cateva luni inainte de expirarea asigurarii, incepeti sa economisiti bani pentru a putea cumpara o polita anuala. Este un fapt bine cunoscut ca asiguratorii percep cu 25-30% mai mult pentru asigurarile lunare, in comparatie cu pretul unei asigurari anuale impartit la 12.

Sa presupunem ca o asigurare anuala costa Lire 800. Aceeasi asigurare, dar impartita in 12 rate (asigurari lunare), va costa in total Lire 1,040. Exista asigurari si mai scumpe de atat, prin urmare diferentele pot fi enorme.

3. Alegeti o asigurare cu acoperire completa

Asigurarile auto din UK ofera niveluri de protectie diferite. Soferii aleg de obicei "Third Party, fire and theft" (Terti, incendiu si furt) sau "Comprehensive" (Completa).

Cea din urma ofera o protectie mai buna, daunele suferite de vehicul fiind acoperite chiar si in situatia in care soferul este vinovat pentru accident - motiv pentru care multi o percep ca fiind mai scumpa si aleg automat TPFT.

Aceasta abordare este gresita, caci unele companii de asigurari ofera preturi mai mici persoanelor care au grija de autoturismele lor selectand optiunea Comprehensive.

Atunci cand comparati ofertele, consultati pretul pentru ambele niveluri de protectie si veti ramane surprinsi sa aflati ca, de multe ori, polita mai buna este de fapt mai ieftina.

4. Tineti cont de No Claims Bonus

Daca timp de un an de condus nu ati fost implicati in niciun accident, veti beneficia de asa-numitul No Claim Bonus - dupa cum sugereaza numele, un bonus primit pentru nefolosirea asigurarii, echivalent sistemului bonus-malus din Romania. Acesta influenteaza semnificativ pretul urmatoarei asigurari. Chiar si un an de NBC poate aduce o scadere de 15%.

Insa, multi conducatori auto ignora acest aspect. Poate ca nu isi cunosc NBC-ul sau au intervale de pauza prea mari intre asigurari, pierzand acest beneficiu.

Bonusul se pastreaza doar cu conditia ca acest interval de pauza sa nu depaseasca 2 ani. De asemenea, exista posibilitatea de a-l pastra contra cost.

Daca nu sunteti siguri care este NCB-ul vostru, puteti solicita aceasta informatie de la asiguratorul curent sau sa va verificati corespondenta. In mod normal, acest detaliu este inclus si in scrisoarea trimisa in vederea reinnoirii politei.

Dupa cum deja bine stim, multi soferi depasesc limita de viteza, conduc agresiv sau sub influenta alcoolului, cauzand accidente. Prin urmare, daca vreti sa platiti mai putin pe asigurare, cea mai simpla solutie este sa conduceti prudent inainte de toate.

5. Imbunatatiti securitatea masinii

Companiilor de asigurari le plac masinile cu securitate sporita, caci prin ele economisesc bani, iar proprietarilor le plac pentru ca o securitate avansata scade probabilitatea ca ei sa devina din soferi, pietoni.

In orice caz, cu cat o masina este mai bine protejata, cu atat riscul atribuit de compania de asigurari va fi mai mic. Deci, daca masina este mai veche si vulnerabila furtului, includeti o alarma aprobata de Thatcham, un dispozitiv de urmarire (tracker) sau imobilizator.

Daca masina este moderna, cu acces fara cheie, fiti foarte atenti la 'relay attacks' - atacuri organizate in care doi infractori, lucrand impreuna, distrug sistemul electronic de aparare al masinii. Cum anume? Unul dintre ei ramane langa vehicul, iar celalalt se apropie de el cu un dispozitiv care preia semnalul cheii voastre automate, retransmitandu-l catre masina, care se deschide si sfarseste astfel prin a fi furata.

Vestea buna este ca, pentru nu mai mult de 5 lire, puteti cumpara un portofel de tip Faraday care sa blocheze aceste semnale electronice.

Si nu in ultimul rand, merita sa investiti intr-o camera de bord despre care sa-i vorbiti asiguratorului inainte de a primi oferta de pret. Unii dintre ei ar putea oferi anumite reduceri.

Asta este tot pentru azi. Sper ca acest articol vi s-a parut interesant si ca va va ajuta sa economisiti niste bani.

Cateva dintre informatiile cuprinse aici se regasesc si in Asigurare auto ieftina in UK.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#asigurare auto, #asigurare, #costuri asigurare , #Stiri Auto