Compania britanica de telecomunicatii BT Group a ajuns la un acord cu Orange si Deutsche Telekom pentru cumpararea operatorului de telefonie mobila EE, pentru 12,5 miliarde de lire sterline (16,7 miliarde euro), se arata intr-un comunicat al BT.
Orange si Deutsche Telekom vor primi 6,2 miliarde de lire in numerar, restul urmand sa fie platit in actiuni. Deutsche Telekom va detine 12% dintre actiunile BT, pe care nu are voie sa le vanda timp de 18 luni, Orange va avea o participatie de 4%, cu o restrictie de vanzare valabila 12 luni, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.
Suma oferita de grupul britanic reprezinta aproape de opt ori valoarea EBITDA (profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) raportata de EE pentru anul fiscal incheiat la 30 iunie, de 1,58 miliarde de lire sterline.
In urma tranzactiei, care se va incheia in luna martie a anului viitor, BT va deveni cel mai mare operator din Marea Britanie de servicii integrate de telefonie mobila, fixa, televiziune si internet.
EE deserveste 24,5 milioane de clienti directi, potrivit datelor companiei.
Actiunile BT au crescut cu 2,8% pe bursa de la Londra, in urma anuntului privind cumpararea operatorului EE. In schimb, titlurile Deutsche Telekom au scazut cu 0,5% pe bursa de la Frankfurt, iar actiunile Orange au coborat cu 0,9% pe bursa de la Paris.
(Suma tranzactiei a fost calculata in euro la cursul de 1,3398 lire pentru un euro) mai mult
Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:48
Peisajul media evolueaza cu rapiditate, iar accentul se pune din ce in ce mai mult pe televiziunea Ultra HD, care, desi inexistenta in Romania, este marea miza a operatorilor internationali de telecomunicatii, acestia considerand ca tehnologii precum HD si 3D si-au dovedit deja limitele.
In lumea telecomunicatiilor, la nivel mondial, totul se invarte in jurul tehnologiei Ultra HD (sau serviciile 4K), care ofera o calitate a imaginii si mai ridicata decat actualul High Definition (HD). In acelasi timp, HD-ul si 3D-ul par sa nu mai fie suficiente si companii precum SES (care opereaza in prezent 54 de sateliti la nivel international) incearca sa castige teren prin dezvoltarea unei tehnologii superioare: Ultra HD, potrivit Mediafax.
"Ultra HD nu va merge in aceeasi directie ca 3D. Ultra HD este aici si va ramane in continuare pe piata", a declarat Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer al companiei SES, in cadrul unui eveniment organizat la targul de comunicatii IBC, care se desfasoara in perioada 11 - 16 septembrie, la Amsterdam.
Conform lui Ferdinand Kayser, ecranele HD au devenit deja un standard pe piata internationala, iar producatorii de continut trebuie sa se adapteze la evolutia tehnologica. "Exista o dorinta universala a consumatorilor de a se uita la programe TV de o foarte buna calitate", a spus Kayser.
Potrivit unei statistici prezentate de Ferdinand Kayser, pana in anul 2025, jumatate din dispozitivele vandute la nivel mondial vor putea transmite... mai mult
Luni, 15 Septembrie 2014, ora 10:35
Operatorul francez Orange intentioneaza sa faca achizitii in Spania, insa printre insa posibile tinte de preluare ar putea exista fi si Romania, pe langa Belgia si Polonia, a declarat directorul general al operatorului de telecomunicatii, Stephane Richard.
Orange ar putea reanaliza si afacerile telecom ale companiei franceze Bouygues, daca va primi o propunere in acest sens, a spus Richard, citat de Mediafax.
Seful Orange a adaugat ca sunt multe tari, precum Belgia, Polonia si Romania, unde ar putea exista potentiale tinte pentru achizitii.
"Dar daca cineva ar trebui sa numeasca o singura tara pentru noi, aceea ar fi Spania", a spus directorul Orange, prezent la o conferinta pe teme economice in Aix-en-Provence, in sudul Frantei.
Orange a anuntat, miercuri, ca nu va face o oferta pentru rivalul Bouygues Telecom, preluare care ar fi contribuit la consolidarea pietei telecom din Franta.
"Daca ne-ar aborda cineva pentru a forma o oferta care sa multumeasca Bouygues, am analiza, bineinteles", a declarat Richard.
Richard a declarat, in septembrie anul trecut, ca Orange ia in calcul consolidarea pozitiei in tari precum Spania si Polonia si achizitionarea de active in domeniul telefoniei fixe in Belgia si Romania.
Orange ofera in Romania servicii de telefonie mobila, internet si televiziune.
Principalii concurenti ai Orange in Romania sunt Vodafone (Marea Britanie) si Cosmote, parte a grupului elen OTE, controlat de Deutsche Telekom si care mai detine in... mai mult
Duminica, 06 Iulie 2014, ora 13:04
Topul primelor 10 companii din industria telecomunicatiilor a suferit unele schimbari in 2013 fata de 2012, insa primele doua clasate au ramas Orange Romania si Vodafone Romania.
In economia actuala, domeniul telecomunicatiilor este unul dintre cele mai importante la nivel mondial. Si in Romania, liderii din acest sector se afla in topul firmelor prezente in tara noastra, atat ca cifra de afaceri, cat si ca profitabilitate.
Mai mult, piata este in continua expansiune, domeniul comunicatiilor ingloband nu doar "clasicele" servicii de telefonie fixa ca in trecut, ci tot mai mult telefonia mobila, transmisia de date, internet, televiziune etc. Majoritatea jucatorilor importanti incearca sa isi extinda operatiunile si in domenii "conexe" celor in care au traditie, ori s-au lansat initial, asa ca piata va continua sa evolueze in 2014, iar principalii actori vor ajunge sa ofere servicii integrate, complete.
Este posibila si schimbarea locurilor in clasament in cursul anului 2014, in special pe fondul implicarii directe a actionarului german in Romtelecom si fuzionarea acestuia cu Cosmote. Schimbari de actionariat pot aparea si la alte companii dintre cele majore.
"Piata este organizata ca un oligopol, cu patru mari companii detinand o cota de piata de peste 85%, in timp ce restul jucatorilor isi impart celelalte 15 procente. O astfel de structura a pietei cere si reglementarea clara a activitatii, printr-o agentie nationala specializata, pentru a asigura atat... mai mult
Marti, 17 Iunie 2014, ora 12:15
Operatorul de telefonie mobila, Orange, a castigat un nou client important in portofoliul corporate. Este vorba de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Operatorul de telefonie va derula patru contracte subsecvente consecutive de prestari de servicii, fiecare pe cate 12 luni, fiind inclus un pachet complet de servicii, lunar, ce se va presta in mod regulat, pentru un termen de patru ani.
Valoarea totala este de aproape 1,137 milioane de lei (peste 253.000 milioane euro) fara TVA.
Orange a fost singurul operator care a depus o oferta.
Orange, aproape 10,4 milioane de clienti, la finele trimestrului trei
Orange Romania a avut in trimestrul al treilea venituri de 241 milioane euro, in crestere cu 3,2% fata de perioada corespunzatoare a lui 2012, iar numarul clientilor a ajuns la 10,383 milioane.
Veniturile au urcat cu 0,7%, la 690 milioane euro in primele noua luni ale anului.
In acelasi timp, numarul clientilor companiei a s-a majorat cu 183.000 fata de finele lunii iunie. Comparativ cu anul trecut, compania are cu 100.000 mai multi clienti.
Traficul de internet mobil in reteaua Orange a crescut cu 85% in trimestrul al treilea fata de acelasi interval din 2012, si datorita vanzarilor de smartphone-uri, care s-au dublat.
Operatorul a lansat serviciu Orange TV care a contribuit, de asemenea, la cresterea numarului de clienti si la traficul mai intens de date, 62% dintre utilizatorii serviciului mobil Orange TV Go utilizand smartphone-ul pentru a urmari... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 08:29
Orange Romania a inregistrat in trimestrul al treilea venituri de 241 milioane euro, in urcare cu 3,2% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a lui 2012, in baza comparabila, in contextul cresterii numarului clientilor la 10,383 milioane, a anuntat miercuri compania.
In primele noua luni ale anului, veniturile operatorului au urcat cu 0,7%, la 690 milioane euro, se arata intr-un comunicat transmis de Orange Romania.
Numarul clientilor companiei a urcat cu 183.000 fata de finele lunii iunie. Raportat la finalul anului trecut, compania are cu 100.000 mai multi clienti, reiese din datele financiare prezentate miercuri de grupul francez Orange.
Traficul de internet mobil in reteaua Orange a crescut cu 85% in trimestrul al treilea fata de perioada similara a anului trecut, evolutie sustinuta si de vanzarile de smartphone-uri, care s-au dublat in acelasi interval.
Lansarea Orange TV a contribuit de asemenea la cresterea numarului de clienti si la traficul mai intens de date, 62% dintre utilizatorii serviciului mobil Orange TV Go utilizand smartphone-ul pentru a urmari canale de televiziune, precizeaza compania.
Totodata, numarul tabletelor vandute de companie in trimestrul al doilea a crescut de 7 ori fata de perioada corspunzatoare a anului trecut, se spune in comunicatul Orange Romania.
Orange este cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania dupa numarul de clienti. Principalii concurenti ai companiei pe piata romaneasca sunt Vodafone si Cosmote. mai mult
Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 10:29
Compania de telecomunicatii Orange si operatorul de sateliti SES planuiesc sa "exporte" si in alte tari modelul serviciului de televiziune prin satelit Orange TV, care a fost lansat in luna iunie in Romania.
Norbert Hölzle, Senior Vice President Comercial Europe al SES, a declarat pentru Mediafax, la targul de comunicatii IBC, care se desfasoara in perioada 12 - 17 septembrie, la Amsterdam, ca lansarea platformei Direct-to-Home (DTH) Orange TV in Romania a fost un model "de succes", care va fi implementat si pe alte piete.
Hölzle a refuzat sa precizeze care sunt tarile in care Orange si SES planuiesc sa lanseze un serviciu de televiziune prin satelit similar Orange TV din Romania.
Totusi, Hölzle a precizat ca, dupa incheierea targului IBC, urmeaza sa aiba o intalnire cu conducerea Orange Romania pentru a discuta despre parteneriatul celor doua companii in domeniul televiziunii prin satelit, precum si despre numarul de abonati pe care platforma Orange TV i-a atras in Romania, in cele patru luni de la lansare.
Pe de alta parte, intr-o conferinta de presa organizata la targul IBC, Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer al SES - companie ce opereaza 53 de sateliti la nivel international -, a declarat ca piata de televiziune din Romania este foarte competitiva: "Penetrarea serviciilor de televiziune pay TV (cu plata, n.r.) este de 85% in Romania".
Totodata, Kayser a subliniat interesul SES de a sustine procesul de tranzitie la televiziunea digitala din... mai mult
Luni, 16 Septembrie 2013, ora 14:10
Orange ia in calcul consolidarea pozitiei in tari precum Spania si Polonia si achizitionarea de active in domeniul telefoniei fixe in Belgia si Romania, daca autoritatile vor aproba fuziunea diviziilor din Germania ale Telefonica (Spania) si KPN (Olanda).
"Daca Germania va accepta sa mearga de la patru operatori la trei, decizia va crea un cutremur in Europa. Va forta alte tari sa-si reevalueze pozitia privind consolidarea pietei", a declarat directorul general al Orange, Stephane Richard, citat de Bloomberg.
Grupul francez anticipeaza un "cutremur" pe piata europeana a telecomunicatiilor daca autoritatile germane vor aproba fuziunea diviziilor locale ale Telefonica si KPN, acceptand astfel reducerea numarului de concurenti de pe piata de la patru la trei, transmite Bloomberg.
Comisia Europeana va evalua de asemenea preluarea operatorului german E-Plus, detinut de compania olandeza Royal KPN, de catre Telefonica Deutschland Holding, divizie a grupului spaniol Telefonica, acesta fiind cunoscut in Germania prin marca O2.
Cum arata piata europeana de telefonie
Piata europeana a telecomunicatiilor este fragmentata, cu peste 100 de operatori, majoritatea cu probleme de profitabilitate.
Fuziunea E-Plus cu O2 va crea cel mai mare operator din Germania dupa numarul de clienti, daca va fi aprobata, si va incuraja alte fuziuni si achizitii pe continent.
Orange va cauta sa-si consolideze pozitia in mai multe tari, printre care Spania si Polonia, si va lua in... mai mult
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 10:55
Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, incepe sa se transforme intr-un furnizor total de servicii, atacand piete care nu fac obiectul afacerii sale principale.
Orange Romania va intra si pe piata de retransmisie TV, unde activeaza deja mari jucatori precum RCS&RDS, UPC sau Romtelecom.
"Asteptarile clientilor se indreapta, in mod natural, catre o noua experienta de utilizare a serviciilor multimedia. (...) Vom dezvolta in continuare servicii, aplicatii si parteneriate inovatoare", declara Jean-François Fallacher, directorul general al Orange Romania, cu ocazia publicarii rezultatelor financiare valabile pentru primul trimestru al acestui an.
Pana acum, RCS&RDS era singurul furnizor complet de servicii, telefonie mobila si fixa, servicii de Intenet si retransmisie TV.
"Operatorii de telefonie mobila au posibilitatea sa ofere clientilor cat mai multe servicii. Pentru Orange lansarea serviciilor de retransmisie TV ar fi un plus, pentru ca au in spate un brand, care le garanteaza seriozitatea pe care o cauta romanul. Utilizatorii romani s-au saturat de problemele tehnice cu care se confrunta in retelele operatorilor clasici", a declarat pentru Business24 un specialist din industrie apropiat companiei.
"cred ca aparitia Orange Romania pe piata de retransmisie TV ii va consolida pozitia pe piata locala. Probabil vor oferi aceste servicii la pachet cu altele deja disponibile", a spus analistul.
Umbrela convergentei media
"Daca... mai mult
Luni, 13 Mai 2013, ora 13:43