Cineasta poloneza Agnieszka Holland va regiza cateva episoade ale serialului "House of Cards"

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 10:30
1538 citiri
Cineasta poloneza Agnieszka Holland va regiza cateva episoade ale serialului "House of Cards"

Cateva episoade ale sezonului al treilea al serialului "House of Cards", cu Kevin Spacey si Robin Wright in rolurile principale, vor fi regizate de cineasta poloneza Agnieszka Holland, care a fost nominalizata la Oscar pentru pelicula "In bezna/ In Darkness".

Potrivit sursei citate, Agnieszka Holland a anuntat ca va regiza doua episoade din sezonjul al treilea al dramei politice "House of Cards" in timpul editiei din acest an a targului de televiziune Natpe Europe, care s-a desfasurat recent la Praga, informeaza hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

Cineasta poloneza nu a dorit sa ofere detalii despre episoadele pe care le va filma, precizand totusi ca acestea vor fi la mijlocul sezonului al treilea. "Netflix a inceput filmarile in aceasta vara, dar eu nu am putut sa filmez acum, asa ca o voi face mai tarziu", a spus Agnieszka Holland.

Agnieszka Holland, in varsta de 65 de ani, este o regizoare de filme si seriale de televiziune originara din Polonia. A studiat regie de film la Academia de Fim (FAMU) din Praga. Cariera in film si-a inceput-o alaturi de Krzysztof Zanussi ca asistent de regie, iar Andrzej Wajda i-a fost mentor.

Holland are trei filme nominalizate pentru Oscar

Holland este cunoscuta in SUA pentru cele trei filme ale sale nominalizate la premiile Oscar: "Europa, Europa" (1990), care a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun scenariu, "Angry Harvest" (1985) si "In bezna/ In Darkness" (2011), nominalizate la premiul pentru cel mai bun film strain.

Recent, Agnieszka Holland a regizat pentru televiziunea americana NBC miniseria "Rosemary's Baby". De asemenea, ea a colaborat cu HBO pentru miniseria "Rugul aprins/ Burning Bush".

"House of Cards" a intrat in istoria televiziunii americane, anul trecut, dupa ce a castigat trei premii Primetime Emmy, inclusiv unul pentru regizorul David Fincher la categoria "cel mai bun regizor pentru un serial-drama".

Netflix a devenit prima companie exclusiv online care castiga aceste premii prestigioase. Kevin Spacey si Robin Wright au fost si ei nominalizati la Primetime Emmy pentru rolurile din acest serial.

Patrunderea platformei Netflix in domeniul continuturilor originale si popularitatea de care se bucura serialele sale, precum "House of Cards" si "Orange is the New Black", au remodelat industria televiziunii si felul in care consumatorii privesc productii de divertisment.

#fim regizor, #house card , #Regizori