Trei din patru tineri antreprenori considera ca motivul principal pentru care nu reusesc sa-si puna ideile de afaceri in practica este lipsa fondurilor necesare investitiei initiale, arata un sondaj efectuat de platforma Startarium in randul celor inscrisi in Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finantarii prin crowdfunding din Romania, care se desfasoara pana pe 15 decembrie.
Perceptia lor in acest sens vine in contextul in care jumatate dintre respondenti afirma ca suma de care ar avea nevoie pentru a-si transforma ideea intr-o afacere este de cel mult 20.000 euro. Alti 21% estimeaza investitia intre 20.000 si 50.000 de euro, iar restul spun ca ar depasi acest nivel.
Trei din cinci antreprenori inscrisi in proiectul Startarium Crowdfunding Makeathon care au raspuns la sondaj spun ca au ideea de business pentru care cauta acum finantare printr-o campanie de crowdfunding de cel putin un an.
Pe langa lipsa fondurilor pentru demararea investitiei, lansarea afacerii a fost impiedicata si de lipsa lor de cunostinte care sa-i ajute sa-si puna ideile in practica (28%), de increderea scazuta in fortele proprii (25%), dar si de lipsa de sustinere (23%), de timp (21%) sau a unui partener de afaceri cu care sa imparta responsabilitatile si grijile (7%).
Totodata, cei mai multi respondenti considera ca sunt intr-un stadiu prea incipient al afacerii pentru a cauta finantare de la banca, neavand inca un istoric de activitate.
Iar fara un cadru... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2019, ora 11:50
Putini sunt oamenii care lasa ceva memorabil in urma lor, iar Ovidiu Joita vrea sa fie unul dintre ei. Desi are afaceri ce tind spre jumatate de milion de euro in 2018, el isi doreste ceva mai mult: si-a propus sa creeze prima scoala de SEO din Romania.
Ideea s-a nascut, in primul rand, din lipsa acuta de personal calificat in online.
"Imi doresc sa cresc aceasta industrie. Imi doresc ca peste cativa ani sa las iAgency.ro pe mana unor oameni tineri cu viziune. Pentru a-mi atinge acest obiectiv am considerat ca cel mai bine este sa-i formez chiar eu", spune Ovidiu Joita, fondatorul iAgency.ro, intr-un interviu acordat Business24.
Spune-ne mai multe despre tine.
Am terminat Academia de Sudii Economice, Managementul firmei, in 1999. Am facut si un Master in cadrul Universitatii Bucuresti, in domeniul IT. Din anul al doilea de facultate am inceput sa lucrez.
Sunt foarte multe de spus despre povestea mea profesionala. Primul job l-am avut in domeniul vanzarilor. Am petrecut cativa ani in aceasta zona. Punctul culminat a fost pozitia de Country Manager pentru Kappa si Wampum, branduri italiene de haine casual si sport.
Ulterior am cunoscut lumea publicitatii, fiind 4 ani managerul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Industria de Publicitate. Apoi, am devenit actionar intr-o firma de publicitate clasica.
In 2008 am ajuns la concluzia ca a sosit momentul sa schimb "macazul" si sa trec din publicitatea clasica in cea digitala. Atunci am infiintat... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 11:00
Daca te-ai saturat sa ai un sef pe cap si iti doresti sa devii propriul tau sef, desi nu este usor, sa stii ca este cat se poate de posibil!
Responsabilitatile nu vor scadea, cu siguranta, dar macar vei putea sa faci lucrurile in felul tau, fara a mai primi critici si fara a sta mereu cu teama ca iti vei pierde locul de munca din cauza capriciilor si subiectivitatii unui om care nu te cunoaste.
In plus, o activitate intr-un domeniu la care te pricepi si care iti aduce satisfactii, poate fi pasul catre un succes garantat si o adevarata eliberare.
Devino antreprenor si propriul tau sef, incepe acum sa faci doar ceea ce iti place!
Cu siguranta te vei implica din toate punctele de vedere si, daca vei face si alegerile corecte, ai toate sansele sa reusesti!
Iata cateva idei de afaceri pe care le poti incepe cu bani putini.
1.Vinde ce produci tu insati
Esti creativa si ai talent, pictezi sau realizezi obiecte de decoratiuni de toate felurile, de la bijuterii pana la obiecte de uz casnic, sa stii ca poti transforma aceasta pasiune, fara prea multe cheltuieli, intr-o activitate productiva din care sa te si poti intretine curand si careia sa i te decici in totalitate.
Cu siguranta deja ai mai multe creatii personale! Urmatorul pas este sa iti faci un site de prezentare si sa il promovezi pe toate canalele de socializare.
Apoi asigura-te ca poti face livrarile solicitate in timp cat mai scurt si ca poti onora comenzile primite!
Acest gen de activitate o... mai mult
Marti, 17 Aprilie 2018, ora 16:24
2015 este un an cu mare potential pentru cei care isi doresc sa devina antreprenori sau sa obtina profituri serioase din afaceri agricole.
Ca urmare, nu iti lasa terenul arabil in paragina, valorifica orice petic de pamant!
Agricultura a devenit in ultimul timp unul dintre cele mai interesante si profitabile sectoare, asa ca este timpul sa alegi dintre numeroasele oportunitati de investitii in 2015.
In plus, poti profita si de fondurile europene care se acorda pentru aceste investitii. Cu ajutorul unui plan de afaceri bine realizat poti obtine mai usor finantari si chiar fonduri europene nerambursabile. Planul de afaceri este de mare ajutor oricarui intreprinzator, de la demararea activitatii si pana la planificarile de vanzare a produselor.
Iata cateva idei de afaceri agricole, propuse de redactia Manager.ro pentru 2015!
1. Plan de afaceri - Cultivarea de arbusti fructiferi profitabili: goji, catina, merisoare, coacaze, afine
Csaba Konrad Kolbaszer, un tanar de doar 25 de ani, a pornit in urma cu cca doi ani o afacere prea putin cunoscuta la noi - cultura de goji. Astazi, el detine in Romania cea mai mare plantatie bio de goji din Europa.
De asemenea, cu fonduri europene pentru infiintarea de ferme, cativa fermieri vranceni s-au gandit sa profite de pe urma acestora. Chiar reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea ii incurajeaza pe fermieri sa treaca la cultivarea unor plante mai putin traditionale in zona. Este... mai mult
Vineri, 20 Februarie 2015, ora 14:47
Nu de putine ori, ideile geniale care iti trec prin minte sunt puse la pastrare pentru o perioada mai propice din punct de vedere financiar, astfel incat sa iti poti permite sa demarezi o afacere. Inceputul nu se rezuma insa doar la bani.
Sunt mii de idei expuse care isi gasesc o finantare rapida si cunosc succesul, asa cum alte mii de afaceri incipiente inghit bani cu nemiluita fara a da rezultatul scontat.
Primii pasi in dezvoltarea unei afaceri se pot dovedi istovitori, insa cu indarjire si calcule atente poti surmonta lipsa unei investitii majore in viitoarea ta afacere. Iata care sunt atuurile unui viitor antrepenor de succes, descrise in publicatia Entrepreneur.com.
Alege un domeniu in care ai experienta
Construieste o afacere bazata pe cunostintele si abilitatele tale. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa apelezi la consultanti si experti, iar acesta este un atu care te poate aduce in randul antreprenorilor de succes.
Raspandeste vestea
Nu lucra in secret! Da de veste ca ti-ai deschis o afacere. Rudele si prietenii tai vor trebui sa fie primii informati, pentru a-ti deschide usile catre cercul lor de cunostinte. O astfel de promovare bazata pe relatiile personale poate oferi o baza de potentiali clienti intr-un timp relativ scurt.
Limiteaza cheltuielile
Tine bugetul sub un control strict pentru inceput. Chiar daca ai impresia ca unele cheltuieli pe elemente extravagante precum cartile de vizita laminate sau metalice iti vor oferi o imagine mai... mai mult
Joi, 04 Septembrie 2014, ora 16:44
Matei Pavel este un tanar antreprenor care, la doar 25 de ani, are deja un exit de succes in spate prin cautareduceri.ro si construieste neincetat noi si noi afaceri in online.
Cea mai "de succes" afacere a sa s-a nascut dintr-un tip de lene "care te face sa muncesti mult si cu placere ca in viitorul apropiat sa muncesti mai putin sau deloc pentru acelasi rezultat", spune acesta.
Cea mai recenta afacere este o colaborare cu Android, un proiect care pune la dispozitia utilizatorilor sistemului de operare diverse teme, cu care isi pot personaliza gadgeturile.
"In viata mea nu exista conceptul de 'timp liber' pentru ca asta ar implica un alt fel de timp, pe care mi l-as petrece constrans fiind de ceva sau cineva", sustine antreprenorul.
"Ma simt vinovat cand nu lucrez si de multe ori imi este greu sa accept ca oamenii privesc timpul liber ca un prilej de a sta degeaba, a bea cat mai multe cafele sau a merge la shopping. Timpul e timp si curge foarte repede. Eu prefer sa-l fructific, in loc sa-l pierd", completeaza Matei Pavel.
Despre fiecare afacere pe care a conturat-o, despre conceptia sa asupra timpului liber si pasiunea de a munci transformata in business de succes, dar si despre singura sa pasiune intre 1 si 31 decembrie - Craciunul, vorbeste antrprenorul Matei Pavel, intr-un interviu acordat Business24.
Ati dezvoltat site-uri precum cautareduceri.ro, Konkurs.ro, tragerilasorti.ro si acum androidmakeup.com. Toate s-au transformat in afaceri sau in... mai mult
Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 00:00
BCR, Garanti, ING, CEC si Banca Transilvania se numara printre bancile care acorda cel mult 15.000 de euro pentru
creditele de nevoi personale fara ipoteca.
Daca ieri v-am prezentat care sunt avantajele si dezavantajele acestor credite, azi va spunem ce afacere puteti incepe folosind acest capital.
Antreprenorii cu viziune si curaj pot imprumuta intre 10.000 si 15.000 de euro, pe o perioada de maxim cinci ani, fara ipoteca. Banii poti fi folositi pentru deschiderea unor afaceri mici, cu potential pe timp de criza.
"Chiar daca bugetul este relativ redus, cu asemenea suma pot fi pornite mai multe afaceri, printre care se numara minimarketurile alimentare, un magazin online, o covrigarie ori o patiserie, un studio foto, o firma de consultanta, un salon de cosmetica, un atelier de tamplarie (lemn sau PVC) ori un magazin second hand", spune Lucian Pop, consultant business.
Evident, lucrurile nu se vor intampla peste noapte si nu se poate pune problema unui profit imediat, atrage atentia consultantul, dar, cu mici strategii de marketing, antreprenorul care intra intr-o asemenea afacere poate avea succes intr-un interval redus de timp. "Intr-un an sau cel mult in 18 luni poate intra pe profit, daca gestioneaza foarte bine afacerea", puncteaza Pop.
Realizarea unui studiu de piata, chiar si empiric, este estentiala inainte de inceperea unei afaceri, mai mentioneaza consultantul. "Internetul ofera informatii foarte vaste, viitorii antreprenori pot realiza pe cont... mai mult
Vineri, 08 Martie 2013, ora 11:00
8