Antrenorul lui Richard Branson si Donald Trump: Asta fac oamenii de succes

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 00:00
6641 citiri
Antrenorul lui Richard Branson si Donald Trump: Asta fac oamenii de succes

Asel Sydykova este o doamna "de fier" in lumea afacerilor. Ea este cea care-i invata pe europeni cum sa obtina succesul, intocmai ca sportivii care "dau 100%" pe teren.

Donald Trump, T.Harv Eker, Tony Robbins, Robert Kiyosaki, Sir Richard Branson au cel putin doua lucruri in comun: primul este o avere combinata de peste 9 miliarde de dolari, iar al doilea este Asel Sydykova.

Ea insasi vine cu o experienta de viata extraodinara pe care o impartaseste participantilor din dorinta de a-i motiva sa faca schimbarile dorite. Asel pleaca de la premisa ca orice persoana poate obtine succesul, daca are incredere ca isi poate depasi limitele.

S-a nascut intr-un sat mic din Kirghistan. A plecat la drum fara cunosinte de business sau de limba engleza si, in doar 7 ani, a ajuns director executiv al celui mai important organizator de evenimente din lume. Sistemul de invatamant formal nu a avut niciun rol in proces, subliniaza Asel Sydykova pentru Business24.

V-ati nascut intr-un mic oras din Kirghistan, iar astazi sunteti directorul uneia dintre cele mai mari companii organizatoare de evenimente, Success Resources. Spuneti-ne care este povestea dumneavoastra.

Povestea mea este una foarte lunga si o impartasesc adesea cu oamenii care participa la evenimentele pe care le organizez. Am inceput de foarte jos, intr-o tara din Asia Centrala, numita Kirghistan. Am locuit cu parintii mei intr-un sat prea mic pentru visurile si ambitiile mele si am stiut intotdeauna ca trebuia sa ajung in Londra pentru a-mi crea propriile oportunitati si viata pe care mi-am dorit-o.

Am plecat din tara natala cu foarte putini bani si fara sa cunosc limba engleza. Am muncit mult pentru a-mi crea o viata dupa standardele mele si nu a fost intotdeauna usor. In primii ani a fost dificil: fara bani, fara un loc de munca decent, fara un viitor stralucit in fata.

Dupa ce am transmis CV-ul meu in mii de locuri si am fost refuzata de tot atatea ori, m-am angajat ca dadaca pentru o familie foarte puternica si de succes. Acolo am invatat cat de importante sunt obiceiurile si obiectivele.

Chiar si asa, din acel moment pana am ajuns director executiv la Success Resources a mai trecut mult. Am participat la unul dintre evenimentele lor si, intr-un moment in care translatorul de limba rusa lipsea, am pasit in fata si am tradus pentru un grup de rusi care nu prea stiau limba engleza.

Am fost observata de cineva de la Success Resources si, in semn de multumire pentru gestul meu, am fost invitata la o cina cu T. Harv Eker (autor, om de afaceri si speaker motivational recunoscut in intreaga lume pentru teoriile sale legate de bogatie si motivatie - n.red).

Din acel moment am devenit angajata Success Resources. Am muncit cat de mult si cat de tare am putut, iar rezultatele s-au vazut imediat.

Ati fondat, de asemenea, "Coaching Academy of Success" din Marea Britanie, o idee extrem de interesanta. Spuneti-ne mai multe despre aceasta si despre decizia de a crea o companie dedicata doritorilor de a atinge succesul.

Este o companie creata pentru cei care au nevoie de indrumare in viata lor personala si profesionala. Mi-am pus in joc toata experienta obtinuta prin ani de munca alaturi de oameni precum Tony Robbins sau T. Harv Eker, intr-un program care, iata, ofera rezultate vizibile.

Suntem foarte incantati sa vedem oameni cum aplica aceste formule simple, dar eficiente, si cum isi ating puncte in viata lor personala pe care nu credeau ca o sa le atinga vreodata.

Acestia au reusit sa gaseasca mai mult timp pentru familia lor, petrec timp de calitate cu copiii lor, isi gasesc resurse precum timpul, energia si concentrarea pentru a crea o viata la standardele lor. Fac ce vor, cand vor, cu oameni pe care-i apreciaza. O mare schimbare de la stilul de viata cu un job de la 9 la 5 sau cel in care se streseaza incercand sa tina la suprafata afaceri care nu par sa mearga foarte bine.

In ceea ce priveste viata lor profesionala, majoritatea absolventilor si-a dublat veniturile in doar cateva luni.

Cati cursanti v-au trecut pragul pana acum?

N-am tinut niciodata o evidenta a numarului de cursanti. Multi oameni au participat la seminariile noastre, unele dintre programe fiind chiar rezervate in totalitate cu doi ani si jumatate inainte.

Chiar daca ai vrea sa te inscrii acum in aceasta scoala, ar trebui sa astepti doi ani si jumatate inainte de a putea incepe cursurile.

Una dintre cele mai mari personalitati cu care ati lucrat este chiar Donald Trump. Cum este sa lucrezi cu Donald Trump? Cat de inalte sunt, de obicei, standardele sale?

Sa lucrezi cu oameni precum Donald Trump este intotdeauna o provocare, dar nu e imposibil. Este o cursa in care trebuie sa tii pasul. Cand alearga ei, trebuie sa alergi si tu, cand merg la pas, mergi si tu la pas. Munca intr-un mediu competitiv scoate ce e mai bun din oameni.

De obicei tii pasul indiferent cat de greu este, daca este in totalitate dedicat unei cauze.

Un alt om cu care ati lucrat este Richard Brandon. Care sunt nevoile de business ale unui astfel de om? Cum poate fi el ajutat sa duca succesul la un alt nivel?

Richard Brandon este un alt exemplu. Succesul vine la cei care muncesc mult pentru un lucru in care cred. Asta fac oamenii de succes.

Nu exista o formula magica sau secrete pentru a atinge succesul. Exista o strategie, un plan si actiune in masa. Trebuie sa te angajezi ca vei face tot ce e necesar pentru a ajunge acolo.

Inconjoara-te cu oamenii potriviti, creeaza-ti propriul mediu "provocator" si concentreaza-te pe acelasi obiectiv: sa obtii orice-ti doresti in viata.

Exista ceva anume de care acesti oameni de succes se tem?

Frica este ceea ce-i impiedica pe majoritatea oamenilor sa-si atinga obiectivele. Dar cum ar fi daca nu ar exista frica? O minte incarcata de temeri nu mai are loc si pentru visuri.

Cum ar fi sa stii ca poti incerca orice si ca-ti va reusi 100%? Cum ai reactiona? In acest caz ai folosi doar 10% din potentialul de 100%?

Oamenii de succes isi controleaza frica si o folosesc in avantajul lor. Ei stiu ca anumite lucruri pot sa nu mearga bine, insa se concentreaza pe solutii de a face fata in loc sa se streseze.

De ce avem, totusi, nevoie de ajutor in momentul in care incercam sa atingem succesul?

Succesul este o calatorie. Trebuie sa-ti organizezi resursele cu mare atentie. Este greu sa ajungi undeva daca nu cunosti destinatia, drumul, timpul necesar si, astfel, pot aparea usor si alte probleme.

Imagineaza-ti ca ar trebui sa ajungi undeva in centrul Londrei maine. Primul lucru pe care trebuie sa-l afli este chiar locul concret in care trebuie sa ajungi. Acesta poarta numele de "obiectiv clar".

Dupa ce-ti stabilesti un obiectiv clar, trebuie sa cladesti detaliile din jurul sau. Vei merge cu masina? Cu trenul? Cu avionul?

Te-ai urca in primul avion de pe tabela cu orarul zborurilor sau ai sta mai mult sa te gandesti la cel mai potrivit zbor in conformitate cu nevoile tale?

Asta facem noi. Te ghidam pas cu pas catre destinatia ta, asigurandu-ne ca treci peste orice provocare ar putea aparea intre timp.

Revenind la activitatea dumneavoastra de coaching. In acest moment ii "antrenati" pe oameni in vanzari, productivitate, public speaking, dezvoltare personala si profesionala. Tineti astfel de cursuri in intreaga Europa. Asta include si conferinta "Unleash the Power Within". Spuneti-ne mai multe despre aceasta putere din interiorul nostru. Exista ea cu adevarat?

Exista, desigur!

Ai toate resursele de care ai nevoie. Nu banii sunt cei care-ti vor aduce mai multi bani, ci tu insuti. Fericirea nu-ti va aduce mai multa fericire, tu o vei face.

Noi avem toate resursele necesare. Se afla in interiorul nostru blocate de credinte si idei descurajatoare. In momentul in care schimbi asta, iti schimbi intreaga viata.

Daca tu crezi ca poti face ceva si te concentrezi pe acel obiectiv, daca lucrezi intens, iti canalizezi toate puterile catre acel obiectiv, il vei atinge.

Insa daca tu incerci crezand in sinea ta ca nu-l poti atinge, deja vorbim de angrenajul a doar 10% din intregul tau potential pentru acest obiectiv. In acest mod iti asiguri esecul.

Permite-mi sa-ti adresez o intrebare: I-ati vazut pe sportivii de la Olimpiade castigand o cursa dand doar 10% din potentialul lor? Nu, ei se dedica in totalitate competitie, dau 100%.

Ce-l face pe un atlet atat de rapid? Resursele din interiorul sau. In acel moment in care aude semnalul de start, tot ce are la dispozitie sunt mintea si corpul sau.

Prin antrenamente solide, atletul reuseste sa atinga un apogeu al starii mentale, si tot prin antrenamente solide reuseste sa-si puna corpul intr-o forma maxima. Si astfel castiga.

De ce sa nu facem acelasi lucru cand incercam sa atingem succesul in viata de zi cu zi?

Sunteti pentru a doua oara in Romania. Cum ati defini experienta anterioara pe meleagurile noastre?

Workshop-ul din Romania a fost extraordinar. Am lucrat cu oameni din intreaga lume, insa a fost prima data cand am ajuns in Romania. Toata lumea era plina de energie si extrem de implicata, ceea ce a facut ca intalnirea sa decurga foarte bine.

Am vazut ceva diferit in public. Toata lumea avea aceeasi dorinta de a atinge succesul, de a invata, de a-si atinge obiectivele. Aveau nevoie doar de putina indrumare si sunt sigura ca rezultatele au aparut imediat. Erau foarte doritori sa-si imbunatateasca stilul de viata.

Veti veni din nou in Romania pe 21 februarie. Ce ne veti invata acum?

Succesul este un subiect extrem de vast, asa ca ma voi concentra pe trei lucruri principale. Toata viata ta poate fi divizata in trei categorii: Avere, Sanatate si Relatii. Cand reusesti sa controlezi aceste trei "aptitudini", nu doar ca vei fi un om de succes, ci vei fi si fericit.

In prima parte a intalnirii mele cu romanii voi vorbi despre avere si ii voi invata pe cei prezenti cum sa aplice strategii de sporire a veniturilor, pas cu pas.

In cea de-a doua parte ma voi concentra pe sanatate, care este probabil cea mai importanta parte din viata noastra.

In final vom vorbi despre relatii, cum sa cream relatii extraordinare si de ce este atat de important sa atragi oameni de calitate in jurul tau.

Va veti mai intoarce in Romania? Va place aici?

Da, cu siguranta ma voi intoarce in Romania. In mod normal nu-mi ramane prea mult timp de vizite, insa am avut ocazia sa vad Palatul Parlamentului anul trecut si am ramas uimita. Am calatorit in intreaga lume, insa n-am vazut ceva atat de impunator pana acum.

De asemenea, vad Romania ca o tara a oportunitatilor, un loc bun in care sa investesti si un loc in care oamenii sunt dornici sa invete. Vad un potential urias de business in Romania.

Ce alte proiecte mai aveti in plan?

Ma concentrez momentan pe afacerile si proiectele pe care le am in desfasurare acum. Lucrez si in Marea Britanie si in Rusia, timp in care sustin si acest workshop in intreaga Europa.

Acum ca ati atins succesul, ce faceti totusi pentru a va relaxa?

Fac acelasi lucruri ca intotdeauna. Imi petrec mereu vacantele in locuri aflate aproape de inima mea si imi aloc timp pentru relaxare in fiecare zi.

Relaxarea a facut parte din viata mea intotdeauna si am transformat-o intr-un obicei. Imi place sa ma plimb in parc, sa meditez si, in special, imi plac plimbarile lungi in natura.

Asel Sydykova va veni in Romania pentru a sustine un seminar de dezvoltare personala. Evenimentul va avea loc Sambata, 21 Februarie 2015 in cadrul Rin Grand Hotel Bucuresti - Soseaua Vitan-Barzesti, nr. 7D.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Asel Sydykova succes, #cursuri succes, #coachinf succes, #Unleash the Power Within , #Lideri