Îți place să-ți petreci cât mai mult timp în grădină? Să plantezi flori, pomi fructiferi sau efectiv să ai grijă de răsaduri? Și, desigur, să te bucuri de roade bogate? Atunci trebuie să afli cine este GrădinaMax, furnizorul de material săditor care te ajută să obții o grădină ca-n rai, să ai recolte sănătoase și flori frumoase.
Dacă, în ultimul timp te-ai gândit că în grădina ta nu se regăsesc îndeajuns de multe fructe, legume sau flori, e un semn. E un semn că trebuie să găsești un furnizor de material săditor de încredere, cu ajutorul căruia să-ți completezi grădina.
Și, cu siguranță știi că nu este o treabă ușoară. De fiecare dată când crezi că l-ai găsit, te trezești cu o mulțime de inconveniente. Prețurile nu sunt corecte, timpul de livrare lasă de dorit. Sau ai probleme de comunicare cu cei de la customer service.
Și ție nu-ți plac lucrurile făcute cu jumătăți de măsură. Cel puțin, asta e lecția pe care ai învățat-o de când te-ai apucat de grădinărit: nu poți obține rezultate bune dacă faci lucrurile fără simț de răspundere. Și nu le acorzi grija și atenția cuvenite.
Dacă te afli în aceeași situație și încă nu ai găsit un furnizor de material săditor care să se ridice la nivelul așteptărilor tale, află cine este GrădinaMax.
Cine este GrădinaMax, furnizor de material săditor
Cine este Grădina Max? Unul dintre cei mai mari furnizori din România,... mai mult
Marti, 26 Octombrie 2021, ora 18:22
Vremea le poate da multe batai de cap gradinarilor. De la vanturi puternice, la seceta, canicula si pana la ploi torentiale, grindina si inghet, pericolele pentru gradina sunt multe si pandesc la orice pas. Tocmai de aceea este important sa acorzi o atentie deosebita gradinii si sa iei toate masurile necesare pentru a o feri de vremea schimbatoare.
Care sunt cele mai frecvente pericole pentru gradina
Pericolele cele mai des intalnite pentru gradina sunt vanturile puternice, ploile abundente, grindina, canicula si seceta. Iata cum iti afecteaza acestea gradina si ce poti face pentru a diminua din efectele lor.
Vanturi puternice
Vanturile puternice pot duce la ruperea crengilor copacilor, la punerea la pamant a plantelor si pot provoca daune majore in gradina.
Pentru a diminua cat mai mult efectul devastator pe care vantul il are asupra gradinii trebuie sa iei masuri de proectie inainte ca acesta sa inceapa. Sprijina crengile grele ale copacilor pentru a preveni ruperea acestora, mai ales daca sunt pline de fructe. In cazul arborilor si arbustilor tineri, pana cand radacina devine suficient de puternica pentru a-l sustine, infige in pamant patru araci, astfel incat sa formezi un patrat si leaga-I intre ei cu sfoara. Leaga si pomul de acestia pentru a-l sprijini si infasoara totul cu o panza deasa, rezistenta. Aceasta va actiona ca o bariera in fata vantului.
In plus, este important ca toate instrumentele de gradinarit - del a galeti, la lopeti, cazmale... mai mult
Vineri, 06 August 2021, ora 16:19
Vrei sa transformi radical aspectul gradinii tale? Te-ai saturat de aspectul monoton si iti doresti un decor gradina precum cel realizat de profesionisti? Poti face chiar tu asta, cu un buget restrans. Trebuie doar sa tii cont de cateva trucuri simple!
Primul pas! O curatenie generala
Primul pas pentru a incepe reamenajarea gradinii este o curatenie generala. Aceasta cuprinde indepartarea ierburilor si a plantelor uscate, a celor inestetice sau celor pe care nu vrei sa le mai cresti.
Niveleaza apoi solul foarte bine si verifica atent aleile si gardul. E posibil sa aiba nevoie de reparatii sau chiar de o inlocuire (mai ales in cazul unui gard de lemn, vechi).
Gandeste-te la un decor gradina perfect pentru nevoile tale
Dupa ce ai facut reparatiile necesare, iar gradina ta este curata, uita-te cu atentie la spatiul disponibil si gandeste-te cum vrei sa-l transformi. Iti doresti o gradina cu gazon mult si un loc de relaxare, care sa fie usor de ingrijit, dar sa fie estetica? Sau iti doresti o gradina plina de flori si plante decorative?
Imparte apoi gradina in mai multe zone: zona de relaxare, zona plantelor, zona in care amenajezi un gratar, etc.
Pietrele, ideale pentru un decor gradina de vis
Pietrele sunt ideale pentru a decora gradina cu usurinta, fara sa fie necesar sa cheltui multi bani. Daca iti doresti un decor gradina cu pietre trebuie doar sa adaugi mai intai o folie de plastic in zona in care urmeaza sa le asezi si apoi sa pui peste aceasta... mai mult
Vineri, 02 Iulie 2021, ora 18:06
Scolile primare si gradinitele, precum si gimnaziile de pe intreg teritoriul Greciei s-au redeschis luni, la patru saptamani dupa redeschiderea liceelor si la sase luni dupa ce toate unitatile de invatamant si-au inchis portile din cauza masurilor de izolare legate de pandemia de coronavirus, informeaza AFP.
Pentru a putea intra in unitatile scolare, atat elevii, cat si corpul profesorat trebuie sa prezinte de doua ori pe saptamana, luni si joi, rezultatele negative ale autotestelor pentru COVID-19 disponibile gratuit in farmacii.
Scolarii si elevii de gimnaziu au revenit la cursuri luni dimineata. Liceele s-au redeschis in conditii similare inca de pe 12 aprilie.
Toate unitatile scolare din Grecia si-au inchis portile pe 7 noiembrie anul trecut odata cu intrarea in vigoare a unor restrictii stricte de izolare, iar cursurile au fost de atunci organizate online. In timpul acestor sase luni, scolile primare si gimnaziile au fost deschise doar cateva zile dupa care au fost nevoite sa-si inchida din nou portile din cauza situatiei sanitare.
Guvernul grec a inceput in aprilie sa relaxeze restrictiile instituite in noiembrie autorizand redeschiderea celor mai multe dintre activitatile comerciale din domeniul comertului cu amanuntul cu exceptia galeriilor comerciale.
Terasele cafenelelor si restaurantelor au primit permisiunea de a se redeschide incepand cu 3 mai.
In acest weekend, plajele private au primit din nou turisti, in timp ce muzeele se vor redeschide... mai mult
Luni, 10 Mai 2021, ora 15:48
Amenajarea gradinii se poate dovedi un demers destul de dificil, daca te apuci de treaba fara un plan bine pus la punct. De aceea, inainte de a trece la amenajarea propriu-zisa, trebuie sa stii exact cum vrei sa arate gradina ta si sa iti organizezi munca pe mai multe etape. Prima etapa este cea de design, in care iti schitezi modul in care vrei sa arate gradina. Treci, apoi, la intocmirea unui plan de lucru. Acesta trebuie sa includa mai multi pasi esentiali, pe care ti-i prezentam in cele ce urmeaza.
Stabileste bugetul si necesarul de materiale
Fa-ti o lista cu tot ce ai nevoie, pentru a estima costurile necesare acestui proiect. Daca se incadreaza in bugetul pe care il ai la dispozitie, este perfect, insa, daca iti depaseste posibilitatile, fa ajustari. Tine cont ca pot aparea si cheltuieli neprevazute, asa ca trebuie sa adaugi 15-20% la suma estimata.
Pregatirea terenului
Dupa ce ti-ai procurat cele necesare, pregateste terenul. In zonele in care urmeaza sa pui gazon sau alte plante de gradina, fertilizeaza solul si niveleaza suprafetele, ca sa eviti acumularea de apa. De asemenea, tot in aceasta etapa, indeparteaza buruienile.
Monteaza un sistem de drenaj
Pentru ca nu vrei ca dupa fiecare ploaie, gradina si curtea ta sa balteasca de apa, pune un sistem de drenaj. Acesta este format din tevi ingropate, care preiau surplusul de apa din gradina si il evacueaza. Pentru ca presupune saparea unor santuri, operatiunea se face inainte sa pui plante in... mai mult
Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 17:16
Masurile necesare in vederea redeschiderii creselor, gradinitelor, after-school-urilor, pentru prevenirea imbolnavirii cu SARS-CoV-2, au fost trimise spre publicare la Monitorul Oficial, informeaza, luni, Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Potrivit unui comunicat de presa, luni a fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial Ordinul comun dintre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, care stabileste masurile necesare in vederea redeschiderii creselor, gradinitelor, after-school-urilor pentru prevenirea imbolnavirii cu SARS-CoV-2.
Incepand de luni, parintii care doresc sa beneficieze de serviciile oferite de gradinitele/unitatile de invatamant prescolar de stat, in perioada vacantei de vara, pot depune cereri la unitatile de invatamant pe care le-au frecventat copiii in acest an scolar, precizeaza sursa citata.
Cererile vor fi centralizate de catre inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti si, ulterior, transmise autoritatilor publice locale pentru a decide, in acord cu acestea, asupra listei de unitati de invatamant in care se vor desfasura doar activitati recreative.
Lista cu unitatile de invatamant prescolar va fi afisata la avizierul inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti si/sau pe site-urile acestora.
Unitatea de invatamant va asigura adoptarea masurilor necesare in vederea pregatirii deschiderii unitatilor de invatamant prescolar, conform prevederilor... mai mult
Luni, 15 Iunie 2020, ora 15:42
Din acest sfarsit de saptamana se deschid toate parcurile, gradinile publice, inclusiv Gradina zoologica, precum si cimitirele din Capitala, anunta primarul general, Gabriela Firea.
"Din acest weekend se deschid toate parcurile, gradinile publice - inclusiv Gradina zoologica - si cimitirele din Capitala.
Primaria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost si votat, in cadrul sedintei de azi (n.r. - marti) a Comitetului municipal pentru situatii speciale de urgenta.
Le multumim tuturor colegilor din prefectura, primarii de sector, politie, jandarmerie, ambulanta si celelalte institutii deconcentrate, membre ale acestui for", a scris edilul general pe Facebook.
Gabriela Firea i-a rugat pe cetateni sa evite zonele aglomerate, sa pastreze distanta sociala, sa se spele des pe maini si sa se dezinfecteze.
...citeste mai departe despre "Firea anunta ca de vineri se deschid toate parcurile si gradinile publice din Capitala" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Mai 2020, ora 15:37
Danemarca a inceput sa relaxeze deja restrictiile si urmatorul punct pe lista e redeschiderea unor gradini zoologice, respectand, totusi, reguli de distantare sociala.
Gradina zoologica din Copenhaga, care va putea fi din nou vizitata incepand cu 1 mai, s-a organizat in asa fel incat restaurantele sale vor vinde meniuri la pachet.
Personalul se va asigura ca vizitatorii pastreaza o distanta sigura unul fata de celalalt in timpul vizitei, in conformitate cu regulile emise de autoritatile sanitare.
Totusi, unele expozitii interioare vor ramane inchise, pentru a se evita aglomeratia.
Danemarca si-a prelungit recent interdictia privind intrunirile publice a mai mult de 10 persoane pana pe 10 mai, ceea ce inseamna ca nu va fi permisa prezenta unor grupuri mai mari la gradinile zoologice, conform recomandarilor.
Pe langa gradina zoologica din Copenhaga, gradini zoologice din Aalborg, Odense si Givskud sunt pregatite sa primeasca din nou vizitatori incepand cu 1 mai.
Saptamana trecuta, cresele, gradinitele si scolile de pana la clasa a 5-a au fost redeschise dupa patru saptamani.
De asemenea, Ministerul Sanatatii a anuntat marti intr-un comunicat ca Danemarca nu va permite organizarea de intruniri publice la care sa participe mai mult de 500 de persoane pana cel putin la data de 1 septembrie.
Pana marti in Danemarca au fost inregistrate 364 de decese provocate de COVID-19.
Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de... mai mult
Marti, 21 Aprilie 2020, ora 16:25
Reprezentantii institutiilor private cer Guvernului sa se faca unele modificari legistative, printre care amanarea platii contributiilor CAS si CASS si finantarea institutiilor acreditate, cat si a celor autorizate.
Daca nu se intampla acest lucru, aproximativ 400 de gradinite pot fi in pericol de a se inchide, fiind vorba despre 500 de scoli si gradinite in total.
"Asociatia Scolilor Private a solicitat in aceste zile atentie din partea institutiilor statului mentionand ca o mare parte din colegii nostri, din institutiile mici de invatamant, sunt in pericol sa-si inchida portile.
Noi la gradinita lucram in aceste zile de acasa, facem demersuri, ne conectam cu parintii nostri, cu copiii nostri, cu colegii nostri si incercam sa asiguram un mediu care sa dea siguranta si stabilitate. Eu filmez acasa pentru ca nu mergem la gradinita, mesajul meu pentru voi este, de asemenea, sa stati acasa", a declarat Madalina Gidiuta, proprietar gradinita privata.
Pentru majoritatea scolilor salariile reprezinta aproximativ 60-70% din venituri, iar 10 - 15% din bani se duc pe chirii. Daca parintii nu platesc pentru ca cei mici stau acasa, proprietarii nu mai pot suporta costurile. Daca dispar unitatile de invatamant private, nu mai putin de 10.000 de angajati raman someri, totodata fiind afectati si 50.000 de prescolari si elevi.
Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus
Citeste si:
Intra in vigoare legea care acorda parintilor zile libere cand... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 16:49