3 motive pentru care să alegi pavelele în amenajarea unei curți

Vineri, 17 Martie 2023, ora 19:47
85 citiri
3 motive pentru care să alegi pavelele în amenajarea unei curți
FOTO: shutterstock.com

Dacă ai ales să te muți la curte, înseamnă că abia aștepți să te bucuri de beneficiile pe care aceasta ți le oferă. Fie că visezi la un grătar în curte cu prietenii, la savurarea cafelei afară, în diminețile călduroase sau la multă joacă și alergare împreună cu cei mici, îți dorești cu siguranță o amenajare modernă pentru exteriorul casei tale.

Pavelele pot fi folosite pentru a compune o alee prin gradină, un drum delimitat către ușa casei, o zonă de recreere sau pentru a crea accesul auto. Trebuie menționat încă de la început că pavelele oferă un frumos aspect estetic și sunt foarte rezistente. Dacă încă te întrebai cum să îți amenajezi o curte frumoasă, îți spunem în rândurile următoare motivele pentru care să spui „da” pavelelor.

1. Diversitate de modele

Aspectul estetic joacă mereu un rol fruntaș. Așa cum ai avut grijă ca amenajarea interioară să aibă un rezultat ca în reviste, din nou intervine designul, de data aceasta cel exterior. Există pavele de diferite modele, texturi și mărimi, astfel că îți poți încuraja pe cât de mult latura creativă.

Poți face combinații de culori, texturi și suprafețe mixte, care să includă pe lângă pavele și borduri de beton, elemente decorative precum iarbă, nisip sau pietriș.

Dacă ai o curte mică, optează pentru pavele deschise la culoare și alege forme simple, geometrice. În cazul în care spațiul de care dispui în curte este mare, poți experimenta combinații îndrăznețe de pavele, cu forme și culori variate. Reține că pavelele trebuie alese nu doar în funcție de dimensiunea curții, dar și de zona de relief în care este amplasată locuința, precum și de stilul arhitectonic al casei.

2. Rezistența în timp

Cu siguranță atunci când ai un proiect de amenajare, alături de aspect pui foarte mult preț pe calitate. Pavelele îți oferă pe lângă aspectul estetic, rezistență în timp. Se comportă foarte bine indiferent de condițiile meteorologice. Umezeala, apa, înghețul, razele UV nu vor face ca pavelele din curtea ta să își piardă aspectul inițial. În plus, pavajul nu este afectat nici de oscilațiile de temperatură. Intemperiile și ciclurile multiple îngheț-dezgheț nu au vreun efect negativ asupra pavelelor.

Deci nu ai de ce să-ți faci griji că odată cu trecerea timpului va trebui sa schimbi pavelele. Se caracterizează prin durabilitate, deci nu se zgârie, nu crapă, nu se pătează, nu se decolorează.

3. Montare facilă

Vrei ca proiectul de amenajare al curții tale să fie gata cât mai repede? Dacă alegi pavelele, lucrarea poate fi terminată într-o singură zi, iar la finalul ei te poți plimba pe aleile pavate. Pavelele se montează pe un strat de nisip. Se măsoară terenul și se delimitează suprafața cu țăruși de lemn și sfoară.

Pavelele pentru o curte pot avea grosimi de 2 - 4 centimetri, iar pavelele de 5 - 6 cm grosime pot suporta traficul auto ușor, în cazul în care vrei să îți faci o cale de acces către garaj.

Nu doar montarea pavelelor se face ușor, dar și demontarea, în cazul în care vei întâmpina această nevoie. În plus, pavelele se întrețin într-un mod simplu. Este suficient să le speli bine.

În concluzie, pavelele reprezintă o foarte bună alegere pentru amenajarea curții tale. Găsești modele variate, sunt rezistente și se montează rapid.

#pavele, #amenajare curte, #curte pavele , #Gradina

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Se schimbă programul Prima Casă. Documentele la care se renunță din acest an
  3. TOP 7 cadouri de vară pentru copii
  4. Top 5 atracții turistice din Madeira: experiențe de neuitat pe insula eternei primăveri
  5. Tipuri de garduri din beton: care este opțiunea potrivită pentru curtea ta?
  6. TOP 5 detalii de care să ții cont când vrei un set de canapele living
  7. Cele mai utilizate plante medicinale: Sfaturi din bătrâni și obiceiuri sănătoase
  8. 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilat