Cele mai mari puncte de atracție din Cluj pe care să le vizitezi dacă închiriezi o mașină

Joi, 15 Iunie 2023, ora 17:39
283 citiri
Cele mai mari puncte de atracție din Cluj pe care să le vizitezi dacă închiriezi o mașină
FOTO: pricecarz.com

Orașul Cluj a devenit în ultimii ani o zonă turistică foarte atractivă datorită faptului că aceasta prezintă nenumărate obiective turistice cu o valoare culturală incredibilă, activități distractive de agrement, dar și una dintre cele mai frumoase arhitecturi din nord vestul României.

Dacă doriți să vă bucurați de un oraș plin de viată, istorie, cultura, dar și distracție, Clujul poate fi cea mai buna destinație de anul acesta.

Ce pot vizita în Cluj daca închiriez o mașină?

Având în vedere dimensiunea mare a orașului, deplasarea fără o mașină către obiectivele turistice poate fi foarte dificilă, de cele mai multe ori mijloacele de transport în comun fiind prea lente, iar zonele în care pot ajunge sunt limitate.

Una dintre cele mai populare și căutate opțiuni de către turiști este închirierea unei mașini pentru întreaga durata a vizitei. Mie personal mi-a plăcut Price Carz. Au venit de curând și în Cluj și vă pot pune la dispoziție o mașină modernă și performantă pentru a vă putea bucura de vacanța cu stil și cu un confort superior.

Eu am închiriat un Golf 7, foarte curat, și foarte îngrijit. Per total experiența a fost una super plăcută!

Sunt multe obiective turistice ce pot fi vizitate în Cluj cu o mașină închiriata, cele mai importante dintre acestea fiind următoarele:

Parcul Central Simion Bărnuțiu

Parcul a fost înființat în anul 1827 de către Asociația de Binefacere a Femeilor, însă abia mai târziu acesta a fost transformat și remodernizat cu alei pentru a fi utilizat de public. Acesta este unul dintre cele mai vizitate și frumoase parcuri din Cluj, fiind un prilej foarte bun atât pentru localnici, cat și pentru turiști să se relaxeze și să încerce diferite activități în aer liber. Parcul Central Simion Bărnuțiu mai este cunoscut și sub numele de Parcul Mare, fiind situat pe malul Someșului Mic.

Catedrala Sfântul Mihail

Catedrala Sfântului Mihail este un reper religios important în Cluj, reușind de fiecare data să captiveze atenția vizitatorilor prin arhitectura bogata, dar și prin istoria vasta ce începe încă din anul 1316. Aceasta este situata în centrul orașului, având elemente gotice și vitralii cu adevărat extraordinare. Este o adevărată comoara a Clujului, un obiectiv ce trebuie vizitat de orice turist cel puțin odată.

Muzeul de Arta

Vizitarea acestuia este o desfățare pentru toți pasionații de arta și nu numai. Amplasat în inima orașului Cluj, muzeul prezinta o colecție diversificata și bogata de opere realizate în stiluri deosebite, din diferite perioade istorice. O vizita la Muzeul de Arta este obligatorie, fie ca sunteți curioși sau cunoscători pentru a va delecta cu moștenirea artistica lăsată de nume faimoase din istoria României.

Gradina Botanica

Acest loc magnific poate fi cea mai buna ocazie de a evada din mediul urban. Veți putea admira nenumărate flori și specii de plante adunate din toate colturile lumii, iar din cauza faptului ca aceasta gradina este construita asemănător cu un parc, veți avea oportunitatea de a va relaxa și a va bucura de plante exotice și peisaje incredibile.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

Muzeul ascunde o comoara istorica foarte bogata a Transilvaniei, găzduind într-o clădire superba o colecție extinsa de artefacte medievale și arheologice, arta religioasa, documente istorice și multe altele. Vizitatorii pot explora exponatele muzeului pentru a observa o perspectiva unica asupra culturii, cat și evenimente importante ce au avut loc cu mult timp în urma.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Acesta este un alt muzeu important din Cluj care merita atenția tuturor turiștilor. Este o instituție culturala care prezinta diverse tradiții din regiune, fiind găzduită într-o clădire istorica din secolul al XVI-lea. Colecția expusa este formata din costume tradiționale, arta populara, expoziții interactive și multe alte elemente care va pot ajuta să înțelegeți mai bine rădăcinile și cultura poporului roman.

Cetățuia

Cetatea este așezată pe un deal cu o priveliște spectaculoasa a întregului oraș Cluj Napoca. Aceasta adăpostește o uimitoare istorie a trecutului, având rămășitele, zidurile și tunurile originale încă din acea vreme. Tot aici se afla și o mănăstire în care vizitatorii se pot plimba și admira peisajele trecutului. Este un loc superb pentru relaxare și fotografiere, mai ales la apusul soarelui. Cetățuia oferă un amestec impresionant de istorie și natura, fiind un punct turistic ce trebuie cu siguranță trecut în itinerariu.

Palatul Culturii

Palatul este aflat în inima orașului, având o structura impunătoare cu influente neoclasice și baroc. Acesta reprezintă patrimoniul bogat al Clujului, unde sunt găzduite nenumărate opere de arta și culturale, fiind una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, dar și un centru istoric cu o importanta semnificativa.

Piața Unirii

Nu în ultimul rând, Piața Unirii din Cluj este o locație ce nu trebuie omisa, având un aspect medieval și este unul dintre cele mai puternice simboluri ale orașului. În mijlocul acesteia se afla Biserica Sfântul Mihail și grupul statuar Corvin. Piața Unirii este un loc unde mulți localnici se întâlnesc, fiind punctul zero al orașului. Având în vedere locația centrala, în jurul ei se afla nenumărate clădiri istorice, cat și muzee ce așteaptă să fie descoperite.

Cum pot închiria o mașină în Cluj?

Orașul Cluj are multe lucruri incredibile de oferit, de aceea trebuie să va asigurați ca îl vizitați cu stil și confort. În acest sens, Price Carz va oferă oportunitatea de a calatori și a va bucura de istoria îndelungata a orașului alături de o mașină închiriata performanta.

Procedura de închiriere este foarte ușoara, aceasta desfășurând-se în mediul online. Va fi necesar să completați pe site-ul oficial câteva date precum selectarea modelului auto prefera, a datei și locației de preluare / returnare și vârsta șoferului. După ce ați ales mașina preferata, introduceți datele de contact pentru a permite unui reprezentant să ia legătura cu dumneavoastră și să finalizeze rezervarea.

Exista vreo limita de vârstă pentru închirierea unei mașini în Cluj?

Vârsta șoferului este o condiție importanta atunci când doriți să închiriați o mașină. Din fericire, la Price Carz aceasta limita este mult mai redusa în comparație cu alte servicii asemănătoare, fiind necesara împlinirea vârstei minime de 19 ani și deținerea permisului de conducere de cel puțin 1 an.

Daca ați îndeplinit aceste doua condiții, veți putea închiria modelul auto preferat și veți avea oportunitatea de a vizita obiectivele turistice însemnate din Cluj mult mai ușor și mai confortabil.

Ce documente sunt necesare pentru închirierea unei mașini în Cluj?

Contractarea unui serviciu de închiriere auto este o procedura foarte ușor de realizat, nefiind necesara adunarea unui număr prea mare de acte. Firma Price Carz dorește să simplifice acest proces și să va ofere șansa de a va bucura cat mai repede de concediu alături de familie și prietenii dumneavoastră.

Pentru a închiria mașina ideala, va fi necesar să prezentați următoarele doua documente:

 • Carte de identitate sau pașaport;
 • Permis de conducere valabil.
Exista locuri de parcare sigure în Cluj pentru mașinile închiriate?

Da. Datorita investiților masive în infrastructura și supraveghere, autoritățile locale au pus la dispoziția localnicilor, cat și a turiștilor zone de parcare protejate împotriva furturilor și a riscului de ridicare a mașini. Chiar daca de cele mai multe ori acestea sunt cu plata, în acest fel va veți putea bucura de obiectivele turistice fără să va faceți griji în legătura cu mașina închiriată.

Clujul este un oraș cu o istorie bogata și cu nenumărate obiective culturale însemnate, de aceea alegeți să îl vizitați alături de o mașină performanta închiriată pentru a va bucura de confort și un mod mai stilat de a călători.

FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra fostului președinte Trump
FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra fostului președinte Trump
FBI a anunțat că a reușit să deblocheze telefonul lui Thomas Matthew Crooks, individul care a tras cu arma asupra fostului președinte american Donald Trump în timpul unui miting. Există...
Autostrada Unirii suferă noi amânări. Contractul de aproape 4 miliarde de lei care stă fără constructor
Autostrada Unirii suferă noi amânări. Contractul de aproape 4 miliarde de lei care stă fără constructor
Compania de Drumuri a prelungit, din nou, pentru 24 iulie, respectiv 31 iulie, depunerea ofertelor pentru proiectarea și execuția loturilor de munte Pipirig – Leghin și Miercurea Nirajului –...
#inchirieri auto, #inchirieri auto Cluj, #inchiriere masina , #Stiri Auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
 1. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
 2. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
 3. O familie de 4 persoane are nevoie de 2.000 de euro lunar pentru a trăi decent: “Să-şi asigure mâncarea, să-şi plătească facturile şi să supraviețuiască”
 4. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
 5. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
 6. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
 7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
 8. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara
 9. O firmă românească se extinde peste hotare cu un model de afacere atipic. Ținta următoare este Europa de Vest
 10. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”