Cât au cheltuit romanii în 2021 pentru cumpărături online

Joi, 10 Februarie 2022, ora 18:04
588 citiri
Cât au cheltuit romanii în 2021 pentru cumpărături online

În 2021, an puternic marcat de pandemie, la fel ca şi precedentul, romanii au cheltuit, în medie, 52.6 euro pentru cumpărături de pe internet. Această valoare este cu 5,8% mai mare faţă de 2020, conform unei analize realizate de 2Performant, o companie de tehnologie ce operează şi monetizează, ce a fost listata pe piaţa AeRO a BVB. Romanii sunt foarte atraşi şi de campaniile de oferte, pentru că beneficiază de cupoane de reducere sau de multe alte beneficii.

69% din achiziţii au fost făcute cu telefonul mobil

Potrivit statisticilor, majoritatea achiziţiilor au fost făcute prin intermediul telefonului mobil. Mai exact, 69% dintre românii care au făcut shopping online au preferat acest instrument pentru adăugarea produselor în coş şi plasarea comenzii.

Chiar dacă majoritatea cumpărăturilor se fac de pe mobil, valoarea medie a coşului de cumpărături prin acest mijloc este mai mică decât cea a coşului de cumpărături realizate de pe desktop, ceea ce, potrivit specialiştilor de la Discount.ro, arată că atunci când fac achiziţii mai importante, în ceea ce priveşte preţul, romanii prefera desktopul.

Piaţa de comerţ electronic este estimată de Asociaţia Romană a Magazinelor Online (ARMO) la mai mult de 6 miliarde de euro.

Pe ce produse cheltuiesc romanii bani

Datele prezentate în cadrul aceluiaşi studiu au mai arătat că topul categoriilor de produse achiziţionate de romani de pe internet este dominat de Fashion (cu 363.000 de vânzări prin platforma 2Performant). Această categorie a înregistrat o creştere cu 30% faţă de anul precedent. Clienţii care au urmărit ofertele din această zonă au putut beneficia de preţuri reduse, cum se întâmplă în cazul celor care caută pe internet un voucher de reducere la Modivo.

Achiziţiile din zona fashion sunt urmate în acest clasament de cele din categoria Cărţi, Filme şi Muzică, unde au fost notate 338.200 de vânzări, cu 29% mai mult decât în 2020.

Pe poziţia a treia în topul achiziţiilor de pe internet se afla cumpărăturile din domeniul Beauty, unde au fost înregistrate 145.000 de vânzări, iar pe a patra achiziţiile Casă şi Grădină, cu 80.100 de vânzări, în creştere cu 46% faţă de anul anterior. Nici electronicele nu aveau cum să lipsească din acest top, ele înregistrând o creştere de 11,4%, cu un număr total de 79.900 de achiziţii prin platforma deja amintită.

Romanii se dau în vânt după reduceri

Ziua în care au fost înregistrate cele mai multe vânzări a fost 12 noiembrie 2021, în plină perioada de Black Friday, ceea ce arată că atracţia majoră o reprezintă ofertele. Fie că vânează un cod de reducere Somproduct sau alte oferte, romanilor le place să plătească mai puţini bani pentru produsele pe care şi le doresc, unele dintre ele fiind vânate pe o perioadă mai lungă.

Conform aceluiaşi studiu, sursa principală de trafic rămâne Google, cu 23,7 milioane, înregistrându-se o creştere de 65,3% faţă de anul 2020, iar pe al doilea loc în acest clasament se afla Facebook, cu 7,7 milioane de click-uri, în acest caz fiind vorba de o scădere cu 16,3% faţă de anul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli, #romani, #cumparaturi online , #Shopping