Waterboyz, cea mai cunoscuta companie autohtona din sectorul locurilor de joaca si de agrement, le propune clientilor sai, in fiecare an, o imagine de ansamblu asupra celor mai noi metode de finantare, atat in ceea ce priveste fondurile europene, cat si diversele programe puse la dispozitie de autoritati la nivel national.
In ultimii ani, Waterboyz a amenajat cu succes sute de locuri de joaca in Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Constanta, Oradea, Sibiu, Iasi si in multe alte locatii din Romania, implementand proiecte precum:
POR 2.1, POR 2.1A si in derulare POR 2.2Start-Up Nation, ambele sesiuniProgramul Operational Capital Uman (POCU)AFIR sub-masura 6.2Ajutoarele de stat de la masura 2 din 2020-2021
Dupa un an dificil pentru multi antreprenori, 2021 vine cu vesti bune, in sensul ca fondurile AFIR pot fi folosite si pentru locurile de joaca sau de agrement!
Fondurile AFIR, prin Masura 6.2, se adreseaza firmelor nou-infiintate din domeniul rural, care urmeaza sa desfasoare activitati non-agricole. Acest program se aseamana cu Start-Up Nation, doar ca se limiteaza strict la mediul rural.
Daca in ceea ce priveste activitatile de productie, se acorda imprumuturi nerambursabile de pana la 70.000 de euro, pentru celelalte tipuri de afaceri se acorda fonduri nerambursabile de pana la 50.000 de euro, iar cea mai buna parte este pentru a le accesa, antreprenorii nu sunt obligati la cofinantare.
Bugetul alocat pentru Masura 6.2 (AFIR) in anul 2021 este de 50 de... mai mult
Miercuri, 16 Iunie 2021, ora 15:51
Cand criza generata de noul coronavirus va trece si lumea va reveni treptat la ritmul normal, vom avea, probabil o surpriza: multe afaceri se vor fi inchis si multe servicii vor ramane fara acoperire.
Tocmai de aceea, poate ar fi util sa privim in perspectiva, din linistea izolarii: ce am putea face pentru viitorul nostru, pentru atunci cand lucrurile vor reveni la normal?
Poate ca acum este momentul sa te gandesti la o afacere. Iar daca nu dispui de banii necesari, expertii AVISSO au alcatuit pentru tine un calendar cu urmatoarele perioade in care poti depune un dosar pentru a obtine fonduri nerambursabile pentru ideea ta.
Lista, desi nu este exhaustiva, include cele mai interesante tipuri de finantari nerambursabile disponibile pentru mediul de afaceri, cu tipurile de proiecte care sunt eligibile si detaliile aferente.
SMEs' Growth: Pana pe 28 mai 2020 poti apela la fonduri norvegiene pentru o finantare intre 200.000 euro si 2 milioane de euro
Rata de cofinantare este variabila (in functie de regiune de dezvoltare si tip de ajutor): minimum 10% contributie nerambursabila (pentru IMM-urile din Bucuresti) - maximum 70% (pentru regiunile mai putin dezvoltate).
Conform unor estimari prezentate de catre operatorul de program, pe apelul anterior, media ajutorului nerambursabil s-a situat la cca. 45% din valorile eligibile ale proiectelor.
Se acorda finantari in trei domenii:
● Green Industry Innovation (buget 11,06 milioane de euro):
- Dezvoltarea,... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 08:30
Proprietarii de terenuri care vor sa planteze paduri pot cere de acum ajutor financiar de la stat. Bugetul total disponibil este de 50 de milioane de euro.
Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura va lansa, luni, a doua sesiune a programului "Prima impadurire".
Cei care vor sa planteze paduri pe terenurile lor pot primi pana la 7 milioane de euro pentr proiect, fonduri nerambursabile de la stat, anunta TVR.
Banii din programul guvernamental pot fi folositi si pentru infiintarea de perdele forestiere, necesare mai ales pentru combaterea fenomenelor meteo extreme.
In prima sesiune a programului guvernamental, din primavara, 34 de proprietari de terenuri au primit finantare totala de 6,5 milioane de euro. Aproape 500 de hectare au fost plantate cu arbori si arbusti.
In prezent, in Romania, padurile mai acopera doar 28,3% din suprafata tarii, sub media europeana de peste 35%.
Citeste si cate paduri virgine mai are Romania, dar si Cum ajunge lemnul taiat ilegal sau abuziv din padurile virgine ale Romaniei mobila vanduta la Ikea - reportaj France 2
...citeste mai departe despre "Proprietarii care vor sa-si impadureasca terenurile pot cere statului fonduri nerambursabile de milioane de euro" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 16 August 2017, ora 23:20
Tinerii intreprinzatori si IMM-urile vor putea accesa, si in acest an, fonduri nerambursabile de la bugetul de stat, intrucat Directia de Implementare Programe pentru IMM-uri a lansat recent procedurile finale de implementare pentru 6 programe nationale.
In plus, o noua schema de ajutor de minimis, in cadrul careia IMM-urile pot accesa imprumuturi cu subventie partiala de dobanda, a fost lansata inca din ianuarie, fiind administrata de Fondul European de Investitii.
Directia Implementare Programe pentru IMM-uri a publicat recent procedurile finale pentru 6 programe pentru tinerii intreprinzatori si IMM-uri care ar urma sa se lanseze in perioada urmatoare.
Citeste mai multe despre IMM-urile pot accesa fonduri nerambursabile prin sase programe nationale. Cati bani sunt alocati in 2014? pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 11:00
Antreprenorii pot depune, incepand de miercuri, 28 august, cereri de finantare pentru schema de ajutor de minimis. Practic, oamenii de afaceri pot obtine o linie de finantare de 200.000 de euro de la stat din fonduri nerambursabile.
Autoritatile au decis suplimentarea fondurilor cu 100 de milioane de lei, pana la 500 milioane de lei (125 milioane de euro). Practic, 2.500 de companii vor beneficia de o finantare de 200.000 de euro de la stat din fonduri nerambursabile.
Cum obtii finantarea
Pasul I: inregistrarea online. Antreprenorii interesati sa acceseze aceasta linie de finantare trebuie sa completeze in prima faza un formular disponibil pe site-ul www.mfinante.ro.
Informatiile pe care trebuie sa le completeze antreprenorul sunt: denumire completa a companiei, Codul Unic de Inregistrare, Cod CAEN, valoarea proiectului de investitii, valoarea ajutorului de minimis solicitat, numele si functia reprezentantului legal.
Pasul II - Antreprenorul va primi o recepisa dupa completarea on-line a formularului. Se poate verifica daca dosarul a fost inregistrat in sistem intrucat autoritatile promit sa publice lista cererilor de acord pentru finantare inregistrate on-line pana la finele zilei anterioare.
Pasul III Depunerea documentelor la registratura: Cererea de acord pentru finantare, precum si informatii privind perioada in care se poate depune la Registratura Ministerului Finantelor cererea insotita de documentele justificative. In dosar va fi inlusa si... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 08:23
Ministerul Finantelor va deschide in data de 16 august 2013 sesiunea de depunere a proiectelor pentru acordarea de ajutoare de minimis, atribuite in baza Hotararii de Guvern nr. 274/2013.
Ajutoarele de minimis se acorda IMM-urilor sub forma de sume nerambursabile in procent de 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, in limita valorii maxime de 200.000 euro, echivalent in lei - pentru toate codurile CAEN mai putin pescuit, agricultura, procesare produse primare.
Plata efectiva a ajutorului nerambursabil se efectueaza in perioada 2014-2016.
Sunt considerate cheltuieli eligibile, cheltuielile legate de investitiile in active corporale referitoare la:
a) realizarea de constructii noi cu scop industrial sau achizitia de constructii cu scop industrial, destinate desfasurarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare;
b) echipamente tehnologice - masini, utilaje si instalatii de lucru;
c) aparate si instalatii de masurare, control si reglare;
d) mijloace de transport neinmatriculabile, pentru sustinerea activitatii intreprinderii;
e) echipamente IT.
Citeste continuarea articolului pe Avocatnet. mai mult
Joi, 27 Iunie 2013, ora 13:05
Romania va beneficia de fonduri nerambursabile de 181 milioane franci elvetieni printr-un program de cooperare elvetiano-roman, care are ca scop reducerea diferentelor economice si sociale, potrivit NewsIn.Programul asigura finantarea pentru proiecte in cadrul a patru domenii, respectiv securitatea, stabilitatea si sprijinul pentru reforme, mediu si infrastructura, promovarea sectorului privat si dezvoltarea sociala si resurse umane. La acestea se mai adauga o facilitate de pregatire a proiectelor.Proiectele se adreseaza autoritatilor publice, organizatiilor non-guvernamentale si IMM-urilor, conditiile fiind silimare schemelor acordurilor bilaterale si proiectelor europene.
Perioada de angajare a fondurilor este de cinci ani, iar cea de plati efective, de zece ani.Acordul Cadru intre Guvernul Romaniei si Consiliul Federal Elvetian, privind implementarea acestui program, a fost semnat in septembrie 2010. mai mult
Vineri, 25 Martie 2011, ora 12:34
Guvernul a incheiat marti cu Consiliul Federal Elvetian un acord cadru privind fonduri nerambursabile in valoare de 181 milioane de franci elvetieni (135 milioane euro) care vor fi acordate Romaniei pentru reducerea decalajelor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, precizeaza Mediafax."Programul de cooperare Elvetiano-Roman reprezinta un element important de consolidare a relatiilor bilaterale dintre Romania si Elvetia, urmarind, ca si obiectiv principal, sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale intre Romania si tarile mai dezvoltate din Uniunea Europeana extinsa, pe de o parte, precum si intre centrele urbane dinamice si regiunile periferice slab dezvoltate din punct de vedere structural", se arata intr-o informare de presa a Ministerului Finantelor.
Valoarea fondurilor nerambursabile care urmeaza sa fie virate Romaniei a fost aprobata de Parlamentul Elvetian in decembrie 2009.
Contributia acopera domenii tematice precum securitatea, stabilitatea si sprijinul pentru reforme (securitatea frontierelor, capacitate de management la nivel local si regional, modernizarea sistemului judiciar), mediu si infrastructura, promovarea sectorului privat, dezvoltarea sociala si a resurselor umane.
In cadrul acestei finantari, in general, beneficiarii trebuie sa asigure o cofinantare de minim 40% din totalul costurilor eligibile, cu exceptia cofinantarii asigurate de institutiile publice, caz in care contributia trebuie sa fie de minim 15% din... mai mult
Marti, 07 Septembrie 2010, ora 16:43
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va solicita, incepand cu prima sesiune de primire a proiectelor pentru "Modernizarea exploatatiilor agricole" din acest an, depunerea, la momentul contractarii,a dovezii capacitatii si sursei prin care beneficiarul va asigura cofinantarea, relateaza NewsIn.Aceasta regula se va aplica si pentru toate celelalte masuri de finantare in ordinea deschiderii sesiunilor de proiecte si nu va afecta beneficiarii care au depus cereri de finantare in sesiunile precedente.
Dovada capacitatii si sursei de cofinantare se va putea face prin documente specifice emise de catre institutiile financiare.
Astfel, vor fi acceptate extrasul de cont bancar (datat de banca si vizat cu cel mult cinci zile lucratoare inainte de data depunerii la Agentie, in cazul existentei unor surse de cofinantare de tipul: fonduri proprii, certificate de depozit nominative si dematerializate, cu o scadenta mai mica sau egala cu trei luni fata de data depunerii) sau extrasul de cont bancar vizat si datat de banca cu cel mult cinci zile lucratoare inainte de data depunerii in cazul existentei unor surse de cofinantare precum: granturi, sponsorizari, donatii, (insotit de un document care sa ateste sursa respectiva, emis de organizatia care a acordat-o); sau extrasul de cont bancar si Formularul de achizitie titluri de stat, emise si vizate de banca (in cazul cofinantarii prin titluri de stat cu o scadenta mai mica sau egala de trei luni fata de data... mai mult
Marti, 11 Mai 2010, ora 12:34