Guvernul va adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru si pentru investitii si pentru companiile mari care nu pot sa acceseze IMM Invest, companii mijlocii si mari.
"Cred ca putem profita de o conjunctura economica internationala in care Romania poate fi o tinta atractiva pentru relocari importante de capacitati de productie, care vor fi relocate din anumite tari si noi suntem pregatiti pentru a oferi conditii cat se poate de bune pentru a putea atrage aceste companii care vor sa se relocheze.
Deja avem semnale favorabile in acest sens si cred ca poate fi un motor important de crestere. Pregatim, de asemenea, cateva masuri.
Dupa modelul IMM Invest, vom adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru si pentru investitii, si pentru companiile mari care nu pot sa acceseze IMM Invest, companii mijlocii, companii mari.
Este foarte important acest instrument, avem foarte multe companii mari care si-au pastrat activitatea, avem foarte multe companii mari care, chiar daca si-au suspendat pe o perioada scurta, si-au reluat activitatea, cum e cazul Dacia, cum e cazul Ford, cum e cazul multor alte companii, Pirelli, care isi reiau activitatea, dupa o perioada scurta de intrerupere", a declarat Ludovic Orban, luni, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.
Premierul a anuntat, in context, ca va deveni curand operationala o schema de ajutor de stat pentru care Guvernul a primit... mai mult
Marti, 05 Mai 2020, ora 09:54
Romania ocupa locul trei in editia 2014 a clasamentului regional Deloitte CE Technology Fast 50, cu sase firme in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute pe o perioada de cinci ani, au anuntat, marti, reprezentantii Deloitte Romania, intr-o conferinta de presa.
Potrivit managerului local al proiectului Fast 50, Alina Mirea, partener Deloitte Romania, patru dintre companiile romanesti prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele autohtone din top este de 589%.
Cinci dintre companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de Internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu.
Cine se afla in top
Cu o crestere de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul IV in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o ...citeste mai departe despre "Romania, in topul celor mai dinamice companii IT - pe ce loc ne aflam" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 11:35
Producatorii de ciment Lafarge si Holcim ar putea fi obligati sa vanda inclusiv fabrici din Romania, pentru a obtine aprobarea fuziunii din partea autoritatilor de concurenta, a declarat, marti, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-o conferinta organizata cu ocazia prezentarii raportului institutiei pentru 2013.
"Recunosc ca m-a ingrijorat cand am vazut stirea, pentru ca noi oricum eram preocupati de piata cimentului. Sunt doar trei jucatori, iar cotele de piata sunt mari. Este o piata pe care o monitorizam regulat. Dupa ce ca erau trei, acum ne trezim cu doi, evident ca nu ne ofera niciun confort. Cazul va fi gestionat de Comisia Europeana", a spus el.
Potrivit lui Chiritoiu, companiile ar putea fi nevoite sa renunte la active in Romania.
Doi giganti cu afaceri si in Romania isi unesc fortele - ce se intampla cu fabricile
"N-am primit nimic oficial pana acum, dar am inteles din presa ca aceste companii se asteapta ca procesul de aprobare a fuziunii ...citeste mai departe despre "Fuziunea care il ingrijoreaza pe Chiritoiu: Foarte posibil sa vanda fabrici din Romania" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 10:50
O noua editie a publicatiei "Major Companies in Romania" va fi lansata in acest an pe 14 noiembrie la Hotel Radisson Blu din Bucuresti, sala Atlas.
Publicatia Major Companies in Romania reprezinta un concept unic pe piata autohtona a publicatiilor de afaceri, bazandu-se pe o metodologie de scoring a companiilor, elaborata de EY Romania, prin care sunt analizate si clasificate cele mai importante companii din Romania.
Editia de anul acesta genereaza topuri de companii grupate pe 23 de domenii mari de activitate. Metodologia de evaluare a companiilor cuprinde un set de criterii cantitative (cifra de afaceri raportata de companie, indicatori financiari din contul de profit si pierderi si din bilantul contabil) si criterii calitative (contributia la construirea unui brand local, proiecte de CSR, numar de angajati).
Conferinta de lansare Major Companies in Romania. Leveraging new technologies and business models for growth, structurata in doua sesiuni va fi deschisa de dl. Dumitru Ion, Director General Doingbusiness.ro, si Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania. Evenimentul isi propune sa lanseze o provocare mediului de afaceri romanesc prin abordarea inovatiei ca tema principala in analiza competitivitatii la nivel de tara si ca model de crestere.
Prima parte a conferintei va gazdui discutii pe teme de inovatie aplicate diferitelor modele de afaceri la care vor participa: Valeriu Nistor, Country Director, IBM Romania, Presedinte AmCham, Jean-Francois... mai mult
Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 15:42
Constructorii romani sunt din ce in ce mai interesati de contractarea unor lucrari externe, destinatiile vizate fiind nordul Africii, Orientul Mijlociu, Rusia sau Asia Mica, dar si in Serbia si Albania, a declarat, joi seara, Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, la o conferinta de specialitate.
"Riscul major al statului roman in a nu plati lucrari de mult realizate este de a lovi direct in competitivitatea firmelor romanesti facand astfel ca acestea sa nu mai poata fi prezente la lucrarile finantate din fondurile europene din perioada 2014-2020. Noi estimam ca zona europeana, ca si zona americana va fi segmentata de cateva firme, nu multe, poate zece, ori 12, iar celelalte vor trebui sa lucreze pentru acestea. (...)
De asemenea, suntem foarte atenti ca, pe langa banii europeni, sa cream un cadru care sa permita parteneriatul public-privat pentru a atrage acele investitii straine necesare dezvoltarii locale, capital din Orientul Mijlociu, capital din China", a aratat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii - ARACO, potrivit Agerpres.
Conferinta, "Accesul constructorilor si dezvoltatorilor in piata globalizata. Etica si securitatea afacerilor", organizata de Patronatul Societatilor din Constructii, a dezbatut teme complexe pentru prezentul si viitorul acestui domeniu.
"Pe zona constructiilor nu putem vorbi de cresteri in anul 2013. Din pacate, 2013 este rodul proiectelor pregatite... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 09:29
Sase companii romanesti care activeaza in domeniul tehnologic au plasat Romania, pentru al treilea an consecutiv, pe locul I in clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50, ierarhie aflata la a 14-a editie, potrivit rezultatelor prezentate, vineri, intr-o conferinta de presa, de Deloitte Romania.
Raportul Deloitte Technology FAST 50 2013 indica o noua performanta a Romaniei, care este prezenta in clasament cu sase companii, confirmand, astfel, evolutia promitatoare a firmelor romanesti ce isi desfasoara activitatea in sectorul tehnologic.
Pentru al treilea an consecutiv, compania de servicii turistice online Vola.ro s-a plasat pe primul loc in ierarhie, cu o rata de crestere a veniturilor de 5.729%, in ultimii cinci ani. In acelasi timp, firma TeamNet International este prezenta in doua categorii ale clasamentului, respectiv Fast 50 (locul 17) si Big 5 (locul 3).
O alta premiera este confirmarea pozitiei de lider pentru compania INSOFT Development & Consulting, in cadrul celei de-a treia sectiuni - Rising Stars.
"In mediul actual, inovatia reprezinta o notiune cheie, in special pentru sectorul tehnologic, si nu ar trebui sa lipseasca din strategia managerilor de top ce isi desfasoara activitatea in acest domeniu. Companiile care ofera tehnologii si servicii inovative si diferentiate au toate sansele sa obtina rezultate spectaculoase pe parcursul urmatorilor ani. Prin performantele inregistrate, finalistele noastre au dovedit ca fac parte din aceasta elita... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:51
Infrastructura rutiera, infrastructura sistemului sanitar romanesc si birocratia sunt principalele probleme pe care le au companiile americane care au investit in Romania, spune consilierul economic al ambasadei SUA in Romania, Susan Garro.
Prezenta, joi, la Ploiesti, unde a avut o intalnire cu reprezentantii companiilor americane care au dezvoltat afaceri in judetul Prahova, consilierul economic al Ambasadei SUA la Bucuresti, Susan Garro, a afirmat, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari, ca problemele companiilor din Statele Unite ale Americii care au afaceri in Romania sunt aceleasi pe care le intampina, in general, si companiile romanesti.
"Este nevoie de o infrastructura rutiera mai buna pentru a-si putea transporta produsele catre pietele de destinatie, infrastructura sanitara nu este intotdeauna atat de puternica pe cat ar trebui sa fie si adeseori trebuie sa faca fata la multa birocratie", a afirmat Susan Garro, referindu-se la problemele companiilor americane din Romania.
Pe de alta parte, reprezentanta ambasadei SUA in Romania a spus ca firmele americane sunt foarte multumite de inalta calificare a fortei de munca si ca, in cadrul intalnirii cu companiile americane din Prahova, a vorbit cu reprezentantii unei companii care au ajuns sa trimita specialisti romani in Statele Unite, ca sa-i instruiasca pe americanii de la firma mama. Este vorba despre o firma care produce subansamble pentru industria aviatica si care are sediul intr-un parc... mai mult
Joi, 05 Septembrie 2013, ora 16:45
Wizz Air va adauga a saptea aeronava Airbus 320 flotei sale din Bucuresti, investitia totala a companiei pe piata din Romania ajungand la circa un miliard de dolari, de la inceperea operatiunilor pe piata locala, a anuntat, miercuri, Gyorgy Abran, director comercial Wizz Air.
Noua aeronava va incepe sa opereze din 4 iulie si va avea 19 zboruri saptamanale suplimentare pe rutele deja existente si va fi prima aeronava alocata bazelor din Romania echipata cu sistemul pentru varful aripilor Sharklet, de economisire a combustibilului.
"Vom introduce o a saptea aeronava la baza din Bucuresti, ceea ce ne va ajuta sa crestem frecventa zborurilor pe anumite rute - cheie. Aceasta aeronava va veni odata cu 4 iulie. Toate aceste rute sunt esentiale pentru reteaua noastra, iar toate segmentele de clienti folosesc aceste rute.
Chiar si clientii de business vor gasi aceste rute mai atractive, pentru ca un serviciu zilnic sau chiar cu o frecventa mai mare decat una zilnica atrage intotdeauna clientii de business. Plus ca sunt destinatii catre litoral, de vara, care sunt atractive si pentru turisti", a spus Abran, intr-o conferinta de presa.
Tinta Wizz Air pe 2013: 3,3 milioane de pasageri romani
Potrivit acestuia, frecventele zborurilor vor creste, iar prin noua investitie vor fi transportati in plus 300.000 de pasageri in primul an.
Reprezentantul companiei a adaugat ca Wizz Air isi propune pentru 2013 sa transporte un total de 3,3 milioane de pasageri din Romania,... mai mult
Miercuri, 08 Mai 2013, ora 13:03
Ministrul Mediului si Schimbarilor climatice, Rovana Plumb, a anuntat, sambata, ca patru mari investitori, intre care companii din Germania si Austria, intentioneaza sa investeasca peste 500 de milioane de euro in Romania, in domenii precum industria auto, cea a lemnului sau resurse naturale.
Prezenta sambata, la Ploiesti, unde a participat la conferinta de alegeri a PSD Prahova, Rovana Plumb a afirmat, in discursul tinut in fata participantilor la intalnire, ca patru mari companii intentioneaza sa investeasca in perioada urmatoare peste 500 de milioane de euro in Romania.
Ulterior, Rovana Plumb a spus, intr-o conferinta de presa, ca este vorba despre investitori nemti si austrieci, din domenii de activitate precum industria auto, domeniul resurselor naturale sau industria lemnului.
"Avem o crestere a investitiei care a fost propusa de catre OMV de 150 de milioane de euro, la Suplacu de Barcau si mai avem si alte propuneri in ceea ce priveste industria lemnului si energia alternativa", a spus Rovana Plumb.
Printre acele companiile care vor investi in Romania, Rovana Plumb a mentionat firma Michelin, dar si o companie din Austria, care intentioneaza sa investeasca 150 de milioane de euro intr-o fabrica de cherestea in judetul Covasna. mai mult
Duminica, 31 Martie 2013, ora 09:14