Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEO Conference - Shaping the Future

Cum se pregatesc liderii companiilor din Romania sa performeze intr-un mediu de business turbulent?

Cum se pregatesc liderii companiilor din Romania sa performeze intr-un mediu de business turbulent?


Pe 27 noiembrie 2019, CEO Conference - Shaping the Future - va reuni la Cluj-Napoca liderii celor mai mari companii din Romania pentru a discuta despre "Slowbalization - Leading in Turbulent times, intr-un eveniment marca Doingbusiness.ro.

In cadrul acestuia, lideri autentici, reprezentanti ai unor brand-uri puternice, executivi din companii care lucreaza in principale domenii ale economiei din Romania - de la finante, banci, asigurari, tehnologie, logistica, pana la automotive si consultanta isi vor expune viziunile si vor cauta solutii pentru o economie care, la nivel global, este tulburata de incertitudini politice si razboaie comerciale.

Pornind de la termenul inventat de futurologul Adjiedj Bakas, autorul cartii The New Renaissance, vom organiza, pentru a doua oara in Romania, o conferinta dedicata fenomenului de slowbalization - contextul economic in care globalizarea stagneaza, apare noul nationalism, iar regionalismul si patriotismul sunt invocate din ce in ce mai mult.

Vorbind in exclusivitate pentru Doingbusiness.ro, in mesajul transmis participantilor la CEO Conference, futurologul Adjiedj Bakas a explicat cum deschiderea granitelor ca urmare a globalizarii a transformat tarile din Estul si Sudul Europei in state furnizoare de asa numiti "youngsters".

"Italia, Portugalia, Romania isi exporta tinerii promitatori in Germania sau Scandinavia. Imbatranirea populatiei este deja o problema in aceste state, unde devine o chestiune si mai severa. Este important pentru tari precum Romania sa incerce sa inverseze procesul de emigrare. Imigratia dinspre alte popoare nu este o solutie", crede Bakas, care afirma, in contextul fenomenului de slowbalization, ca "nu poti construi un viitor pe baza copiilor altor natiuni".

Intrucat economia globala se confrunta cu o perturbare semnificativa a lanturilor de aprovizionare, iar banii devin din ce in ce mai scumpi, cresterea increderii intreprinderilor, a consumatorilor si a investitorilor, economistii spun ca escaladarea situatiei actuale ar duce la o noua recesiune.

Ce instrumente de management strategic sunt imperative liderilor companiilor romanesti
pentru atenuarea riscurilor si pentru a-si conduce organizatiile la performanta
in perioade de turbulenta?

Crearea unei organizatii agile si imbunatatirea fluxurilor financiare este prioritatea fiecarui lider de organizatie.

"Abordam subiecte de interes strategic si dezbatem impreuna efectele transformarii digitale, inteligentei artificiale si robotizarii asupra economiei noastre si despre ce oportunitati deschid acestea companiilor locale", a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

Conferinta CEO Conference - Shaping the Future este structurata in doua parti.

Primul panel este dedicat discutiilor despre leadership in vremuri de incertitudine:

Slowbalizarea - catalistul unei noi crize?
Noua logica a competitiei - in contextul schimbarilor modelelor de colaborare intre jucatorii economici si a exigentelor sporite ale consumatorilor
Guvernanta corporativa - sisteme de gestionarea riscurilor
Colapsul de competenta - crearea de structuri organizationale care sa preia responsabilitati in cazul unui colaps neintentionat de competenta manageriala
Criza de talent - este recalificarea fortei de munca o solutie?

In cel de-al doilea panel vom dezbate despre inovatii transformative si va cuprinde subiecte precum:

Criza de incredere - amplificarea pe retelele sociale a stirilor defaimatoare poate aduce prejudicii importante imaginii unui brand. Cum se pot evita sau gestiona astfel de situatii
Orientarea catre client - care sunt tehnologiile cele mai eficiente pentru care sustin excelenta in relatiile cu clientii
Proiecte transformative - rolul transformarii digitale in contextul cladirii unei organizatii agile
Inteligenta artificiala - o noua era de experimentare, co-creare, platforme si ecosisteme de business - toate alimentate de inteligenta artificiala si advanced analytics
Reorganizarea modelelor de business - cum poate fi abordata remodelarea organizationala pentru a combina cel mai bine capabilitatile tehnologice cu cele umane.

Printre speakeri se numara: Mark Davis, Country Director EBRD (European Bank for Reconstruction and Development); Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac Asigurari; Madalina Teodorescu, Vice-Presedinte FIRST BANK; Marius Persinaru, CEO Schneider Electric; Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare; Lucian Anghel - Presedinte BVB; Violeta Luca, General Manager Microsoft Romania, Florin Popa - Member of the Board and B2B Director Orange Romania; Gabriel Pavel, Balkans Sales Director Fujitsu Global; Gabriel Ivan, Country General Manager Chep Romania; Valentin Stanescu, General Manager Dell Technologies Romania; Costin Avram, General Manager Crystal System.

Inregistrarea la eveniment se poate face pe pagina evenimentului: www.ceoconference.ro.

Partenerii evenimentului sunt: FIRST BANK, Allianz-Tiriac Asigurari, Schneider Electric, Alliance Healthcare, EBRD, Microsoft Romania, Orange Business Services, Fujitsu, CHEP Romania, Dell Technologies Romania, Crystal System, WDP, Kompass Romania.

Promovarea evenimentului este sustinuta de parteneri de prestigiu, precum: Maramures Business Club, Asociatia Firmelor Timisene, Centrul de Dezvoltare Manageriala, Asociatia Firmelor Bihorene, AGERPRES, Financial Market, Transilvania Business, Spatiul Construit, Agora, SoftLead, CfNET, Faclia, Manager Express, Business24, Cariere, Jurnalul de Afaceri, Ziare.com.

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este platforma de business care ofera utilizatorilor informatii despre oportunitatile din economia nationala, precum si despre principalele companii active in fiecare domeniu.

Proiectele Doingbusiness.ro includ publicatiile Romanian Business Digest si Major Companies in Romania, in variante print si online.

Serviciile Doingbusiness.ro includ dar nu se limiteaza la, servicii de agentie de evenimente, servicii de comunicare si direct marketing - call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piata.

Doingbusiness.ro este organizatorul seriilor de evenimente proprii: CEO Conference - Shaping the Future, Bussines (r) Evolution, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit si Emerging Europe Investment Summit.

CEO Conference - Shaping the Future este evenimentul de referinta al liderilor marilor companii din Romania care, prin componenta unica a persoanelor influente pe care o reuneste, ofera mediului de afaceri romanesc o platforma exclusiva pentru discutii si solutii la nivel inalt.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1928 ori
Citeste mai multe despreCEO Conference 2019