Platforma audio online Spotify a lansat marti un test de podcasturi cu continut platit, fara deducerea comisionului in primii doi ani, in comparatie cu Apple, celalalt gigant din sector, scrie AFP.
Fiecare podcast va putea configura un abonament platit care va oferi acces la continut exclusiv, cel mai adesea, in completarea programelor sale accesibile, acestea sunt gratuite, a indicat Spotify intr-un comunicat.
Formula, inca in test, este rezervata pentru 12 creatori de podcast pentru moment, dar platforma audio prevede sa se extinda in toate productiile "in lunile viitoare".
In primii doi ani, Spotify nu va percepe niciun comision pe sumele platite podcasturilor de catre abonati. Inainte de 2023, se va impune un comision de 5%.
Apple a indicat saptamana trecuta ca va propune un serviciu echivalent in luna mai si va percepe 30% din sumele platite pentru podcasturile platite, o cota care va scadea la 15% dupa un an de abonament.
Apple este in prezent in competitie cu Spotify, care a investit sute de milioane de dolari pentru a se dezvolta pe acest segment.
Spotify a anuntat marti si un partenariat cu radioul public american NPR care ramane, in ciuda intensificarii concurentei, liderul mondial in podcasturi.
Acordul prevede ca cinci podcasturi de la National Public Radio sa poata oferi o versiune fara publicitate a programelor lor printr-un abonament platit, un punct de cotitura in istoria NPR, care privilegiase intotdeauna accesul liber la continutul... mai mult
Marti, 27 Aprilie 2021, ora 19:04
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat vineri, la o intalnire cu romani plecati la munca in strainatate, ca la CEC se lucreaza la un produs, ce va fi lansat probabil in luna septembrie, prin care se vor putea trimite bani acasa fara niciun fel de comision.
"Romanii trimit bani acasa, foarte bine. Platesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul si noi de la stat, fiind patronul acestei banci, va deschide cateva sucursale in tarile unde exista mari comunitati de romani, se vor incheia conventii cu bancile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri catre Romania sa se faca fara niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision si oamenii pot sa trimita acasa familiilor ce suma doresc, fara niciun cost", a declarat Teodorovici.
El a adaugat ca se intentioneaza totodata ca CEC-ul sa acorde garantii pentru creditele contractate de romanii de peste hotare, dar si sustinerea diferentei de cost a imprumuturilor pentru firme.
"Un roman vrea sa isi faca firma sa faca pahare, merge la banca, are un cost de imprumut. Spaniolul daca face acelasi lucru se duce la banca la el si are costul de finantare foarte scazut. Atunci, hai sa facem ceva daca nu vrem sa uniformizam acest cost al finantarii. Vor spune unii ca e riscul de tara, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru.
Concurenta nu mai e corecta intre dumneavoastra care faceti paharul in Romania si ala din Spania care face paharul in Spania. Pana fac eu... mai mult
Sambata, 17 August 2019, ora 07:04
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este unul dintre principalii parteneri ai Programului guvernamental Start-Up Nation, oferind si in cadrul celei de-a doua editii a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania.
FNGCIMM s-a pozitionat in campania 2017-2018 ca principal sustinator al start-up-urilor declarate eligibile si care au solicitat creditul punte, obligatiile de rambursare fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80%.
Incepand cu data de 25 iulie 2019, ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor inregistrate in activitatea de garantare a creditelor acordate in cadrul Programului Start-up Nation si eficientizarii unor mecanisme interne ale societatii, FNGCIMM a redus comisionul de garantare pana la 1,95% din valoarea creditului.
"Reducerea costurilor de finantare reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului START-up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare. "a declarat Gheorghe Lapadat-Director general FNGCIMM
Comisionul se va aplica garantiilor noi emise in favoarea beneficiarilor Programului Start -up Nation, inclusiv celor care au situatii financiare incheiate,... mai mult
Luni, 29 Iulie 2019, ora 14:29
Guvernul vrea sa scada comisionul de administrare pentru Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1%, iar din acest comision, jumatate, 0,5 puncte procentuale, vor reveni caselor de pensii, adica statului.
Masura apare in ordonanta anuntata de ministrul Finantelor, ce va cuprinde zeci de masuri fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019.
Insa fondurile de pensii private din Romania au printre cele mai reduse comisioane si costuri administrative (acestea fiind plafonate prin lege inca de la inceputul functionarii sistemului) dintre statele cu sisteme similare, subliniaza administratorii de fonduri private.
"In plus, toate costurile de administrare si tranzactionare sunt suportate de catre compania de administrare si nu de catre fondul de pensii insusi, fapt care reduce in realitate si mai mult nivelul efectiv de cost suportat de clientul final, comparativ cu practica internationala, unde aceste costuri administrative sunt suportate din fondurile de pensii sau de investitii, deci direct de catre clienti", se arata intr-un comunicat al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
La nivelul anului 2017, cele doua comisioane de administrare aplicate pe Pilonul II din Romania (maximum 2,5% din fiecare contributie si maximum 0,6% din activul net pe an) se cumuleaza la circa 1,1% din activul net pe an. Acesta este "indicele de cost" sau, in fapt, comisionul total suportat anual de fiecare participant la Pilonul II.... mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 10:37
TransferGo, companie de transferuri online internationale rapide, a anuntat miercuri ca lanseaza un serviciu international de transfer de bani complet gratuit, utilizatorii avand acum posibilitatea de a transfera bani in 47 de tari fara niciun cost.
TransferGo a anuntat ca va percepe comision zero si va opera transferurile la cursul mediu (interbancar) al pietei.
"Lansarea acestui serviciu inovator raspunde uneia dintre cele mai stringente nevoi ale utilizatorilor nostri - eliminarea taxelor impuse de companiile de transfer de bani. Noi credem in simplificarea structurii comisioanelor, iar in cazul serviciului Free, vrem ca utilizatorii nostri sa aiba toata increderea ca oferim un serviciu gratuit, fara comision de transfer si fara majorari ale ratei de schimb", a declarat fondatorul si directorul general TransferGo, Daumantas Dvilinskas.
Prin intermediul serviciului de transfer gratuit, banii ajung la destinatar in doua-trei zile lucratoare, potrivit companiei. Lansarea acestui serviciu a fost posibila datorita optiunilor Premium de transfer, precum TransferGo ACUM, care asigura transferul banilor in doar 30 de minute.
TransferGo, care are peste 700.000 de utilizatori in intreaga lume, va lansa, in 12 octombrie, o campanie de crowdfunding impreuna cu Seedrs, o platforma britanica de finantare online.
Pana in prezent, romanii au trimis peste 145 de milioane de euro prin intermediul serviciilor TransferGo, iar valoarea medie a fiecarei tranzactii a fost de... mai mult
Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 20:40
Autoritatile vor sa remunereze personalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) cu o cota din incasari si este posibil sa se ajunga in zona de fortare a textului legii sau la abuzuri, sustine Dan Badin, partener coordonator servicii fiscale si juridice la Deloitte Romania.
"Propunerea (privind remunerarea personalului ANAF, n.red.) a mai fost la un moment dat, s-a scos, acum sunt discutii sa se reintroduca. Eu cred ca o astfel de prevedere este discutabila.
Din moment ce toti avem niste obligatii de serviciu pe care trebuie sa le indeplinim si luam un salariu, nu ar trebui sa fim platiti altfel pentru indeplinirea obligatiilor de serviciu.
Trebuie vazut in modul in care este facuta legislatia salarizarii in domeniul public. O astfel de remunerare s-ar putea sa duca la niste dezechilibre care nu cred ca sunt neaparat acoperite de lege", a declarat joi Dan Badin.
Potrivit acestuia, din perspectiva contribuabilului, inspectorul fiscal ar trebui sa fie neutru.
"El este cel care vine si verifica daca legea a fost corect interpretata, deci vine in control. Daca am gresit, se recalculeaza impozitul, trebuie sa platesc dobanzi, penalitati si asa mai departe.
Daca, insa, acest inspector fiscal nu mai este neutru si el doreste sa ia cat mai multi bani de la mine pentru ca in functie de cat de multi bani ia, isi va lua un comision?
Noi credem ca vom mai avea o abordare neutra a inspectorului fiscal? Nu vom ajunge in zona de fortare a textului legii,... mai mult
Joi, 21 Decembrie 2017, ora 14:09
1Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral, a declarat, luni, intr-o conferinta de specialitate, Ruxandra Avram, sef serviciu Directia Stabilitate Financiara in cadrul Bancii Nationale a Romaniei.
"Vreau sa aduc in atentie o nemultumire, nu a mea personala, a celor care analizam piata produselor financiare din punct de vedere al costurilor care, de multe ori, si nu imi e frica sa va spun, sunt considerate putin imorale. Am sa va dau exemplul unui singur cost. Sincer, nu mi se pare normal, cel putin la cardul de debit, sa imi cereti comision de interogare a soldului.
Este, din punctul meu de vedere, un comision imoral. Eu imi incredintez banii la dumneavoastra, pe ei nu primesc nimic, atata timp cat ei sunt la vedere, in schimb sunt cateva comisioane inventate si considerate imorale. O sa vina o ...citeste mai departe despre "Oficial BNR: Nu mi se pare normal ca bancile sa ceara comision de interogare a soldului" pe Ziare.com mai mult
Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 13:00
Volksbank Romania (VBRO), la initiativa actionarului sau, Banca Transilvania (BT), va diminua datoria totala aferenta creditelor curente ale clientilor persoane fizice, indiferent de moneda imprumutului, cu echivalentul sumelor achitate de acestia ca si comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si nerestituite anterior.
Diminuarea datoriei totale aferente creditelor vizate se va realiza automat, pana la 30 septembrie 2015, informeaza un comunicat remis Ziare.com.
Banca Transilvania pregateste solutii pentru clientii Volksbank care au credite in franci
Cine beneficiaza de aceasta solutie
Solutia se aplica creditelor aflate in portofoliul Volksbank Romania, active la data transmiterii catre clienti a informarilor VBRO cu privire la modul de implementare a acesteia.
Din sumele cu care se va diminua datoria totala se vor retine cu prioritate eventualele restante pe care clientii le au fata de Volksbank Romania la data implementarii ...citeste mai departe despre "Volksbank reduce datoriile clientilor: Elimina automat comisionul de risc" pe Ziare.com mai mult
Luni, 17 August 2015, ora 16:29
Doar patru dintre bancile mari din Romania le ofera clientilor posibilitatea de a-si interoga gratis soldurile la bancomat.
Astfel, pentru interogare sold la BCR clientii platesc 0,2 lei, pentru administrare cont curent comisionul este de 4,5 lei, pentru incasarile interbancare se iau 4 lei, iar cele intrabancare sunt gratuite, arata Ziarul Financiar.
La BRD interogarea soldului este gratuita, pentru administrarea contului curent comisionul este de 4,2 lei, incasarile interbancare costa 4 lei, iar cele intrabancare sunt gratuite.
Clientilor de la Banca Transilvania li se opresc 0,3 lei pentru interogarea soldului, administrarea contului curent este gratuita, incasarile interbancare sunt intre 2,7 lei si 18 lei, iar cele intrabancare costa intre 1,5 lei si 8 lei.
La Raiffeisen pentru interogare sold clientii platesc 0,3 lei, pentru administrare cont curent comisionul este de 2,5 lei, pentru incasarile interbancare se ia intre 3 si 7 lei lei, iar cele intrabancare sunt ...citeste mai departe despre "Doar 4 dintre marile banci de la noi nu iau comision la interogarea soldului la bancomat" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 25 Iulie 2015, ora 21:22