Tot mai multe persoane isi indreapta atentia catre centralele termice pentru a-si aasigura tot confortul necesar pe timp de iarna. O centrala termica iti ofera sansa de a nu mai depinde de agentul termic obisnuit pentru incalzirea casei. Cu atat mai mult, in situatia actuala cand in multe zone caldura fie este insuficienta fie lipseste cu desavarsire.
In plus, o centrala termica iti ofera sansa de a beneficia tot timpul de apa calda. Astfel nu vei mai avea surpriza de a ramane fara apa calda cand iti este lumea mai draga.
Avantajele alegerii unei centrale termice pentru incalzirea locuintei sunt uriase. Iar confortul personal, pe toata perioada anului, este cel mai important criteriu de luat in calcul. Cu alte cuvinte, devii independent: ai tot timpul anului temperatura dorita in casa si, in plus, vei beneficia mereu de apa calda.
Este un mare avantaj mai ales cand stai la bloc.
Exista insa si dezavantaje, dar comparabil cu avantajele, acestea sunt minore. Unul dintre dezavantajele instalarii unei centrale termice este acela ca trebuie sa refaci reteaua de tevi din casa. Un alt dezavantaj sunt costurile. Pe langa costul centralei alese se adauga costurile instalarii si apoi cele ale combustibilului sau curentului, in functie de centrala aleasa.
Tipuri de centrale termice
La ora actuala, pe piata, existia mai multe tipuri de centrale termice. Acestea functioneaza cu diferite tipuri de combustibili (peleti, GPL, etc), cu gaz sau cu energie electrica.... mai mult
Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 16:54
Vremea s-a răcit destul de mult, ceea ce ne duce cu gândul că la iarnă este posibil ca temperaturile să scadă semnificativ. De asemenea, în mass media au apărut tot felul de informații cum că facturile la energia electrică și la gaze vor fi unele greu de suportat, așa că te gândești la ce soluții să apelezi pentru a mai reduce puțin cheltuielile. Avem și noi o sugestie pentru tine: folosirea unui termostat centrala, pentru costuri mai mici.
Termostat centrala - Un mic accesoriu în sprijinul tău
Da, se pare că iarna aceasta va fi una care ne va aduce mulți fiori reci, la propriu, dar și la figurat, atunci când vom primi facturile la principalele utilități. Autoritățile au anunțat că încearcă să găsească și ele unele soluții, dar este nevoie de ceva mai mult. Un termostat centrala poate reprezenta soluția problemelor tale, deoarece în acest fel ai siguranța unui consum rezonabil, dar mai ales al unui cost care să nu te lase fără toate economiile din casă.
Cum funcționează un termostat centrala?
Potrivit specialiștilor, nu este deloc complicat să poți înțelege cum funcționează un termostat centrala. Pentru că ai optat pentru montarea lui, ai posibilitatea să îi setezi centralei termice un anumit interval de funcționare, ca să nu mai adăugăm de avantajul de a stabili temperatura dorită.
Mai exact, poți să programezi centrala ta termică să funcționeze într-un anumit interval orar la o... mai mult
Marti, 14 Septembrie 2021, ora 18:31
Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat miercuri că unul dintre cele mai puternice argumente pentru ca banca centrală să înfiinţeze o monedă digitală este că ar reduce nevoia unor alternative private, cum ar fi criptomonedele şi stablecoins, transmite Reuters.
Întrebat în timpul unei audieri în Congresul Statelor Unite dacă o monedă digitală emisă de Fed ar fi o alternativă mai viabilă decât apariţia mai multor criptomonede sau stablecoins în sistemul de plăţi, Powell a fost de acord.
”Cred că este adevărat şi cred că este unul dintre argumentele care sunt oferite în favoarea unei monede digitale. Mai ales acela că nu ar fi nevoie de stablecoins, nu ar fi nevoie de criptomonede dacă ar exista o monedă digitală americană, cred că acesta este unul dintre cele mai puternice argumente”, a spus Powell în timpul audierii sale în Comisia pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanţilor.
Oficialii Fed vor analiza pe larg universul plăţilor digitale într-un raport care ar putea fi publicat la începutul lunii septembrie, a arătat Powell. El a descris raportul ca fiind un pas major care accelerează eforturile Fed de a stabili dacă ar trebui să emită propria sa monedă digitală.
Powell a afirmat că este sceptic că activele cripto pot deveni un vehicul principal de plăţi în Statele Unite, dar a spus că stablecoins ar putea să prindă teren. Cu toate acestea, şeful... mai mult
Joi, 15 Iulie 2021, ora 10:14
Intr-o lume economica in care rapiditatea si eficienta cu care se raspunde la provocarile pietei si la nevoile consumatorilor fac diferenta intre succes si esec, companiile si mai ales managerii acestora trebuie sa adopte solutii eficace si in timp real pentru a avea un cuvant de spus in industria din care fac parte.
In batalia constanta de a atrage cati mai multi clienti in detrimentul concurentei, un manager bun stie ca imaginea companiei, calitatea produselor oferite, satisfactia consumatorilor si eficientizarea costurilor sunt linii principale dintr-o strategie de business castigatoare.
In majoritatea domeniilor insa, competitivitatea este crescuta, produsele si serviciile sunt similare iar pretul acestora au marje mici de diferentiere. Asadar, pentru a depasi concurenta si pentru a fi un reper in domeniul din care face parte, compania trebuie sa isi mute focusul pe indeplinirea nevoilor clientului. Chiar daca produsele satisfac aceeasi cerinta de baza, un consumator poate alege o marca fata de o alta similara, doar pentru ca prima ii ofera in plus o interactiune de calitate.
In aceste conditii, oricat de mare sau de mica ar fi compania ta si orice produse sau servicii ai comercializa, un sistem telefonic prin care clientii pot lua legatura cu tine este vital. Fie ca te contacteaza pentru comenzile efectuate, fie ca vor sa afle cat mai multe detalii despre produsele pe care le oferi sau fie ca au nevoie de asistenta, faptul ca le pui la dispozitie un numar de... mai mult
Joi, 11 Martie 2021, ora 17:28
Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca Primaria Capitalei ar putea cumpara activele ELCEN in luna mai, in cel mai optimist scenariu, iar datoria istorica a fostului RADET poate fi negociata.
Edilul promite ca "iarna viitoare va fi mult mai bine", pentru ca va fi amenajata o centrala mobila pe linia de est a orasului. Edilul-sef al Bucurestiului afirma ca el are apa calda si caldura, pentru ca detine o centrala de apartament, intrucat locuieste intr-un cartier care nu are sistem de incalzire centralizata.
Intr-un interviu la RFI, Nicusor Dan precizeaza ca "problema apei calde si a caldurii vine dintr-o inactivitate si o subfinantare cronica, derulata timp de 30 de ani".
"Tot ce putem face in aceasta iarna este sa avem cele mai rapid posibile interventii de urgenta, ceea ce reusim sa facem si de asemenea sa comunicam, avem un call-center la care in sfarsit se raspunde si le spunem oamenilor cat dureaza.
Acum, tot ce putem sa facem si am facut deja este sa asiguram finantarea pentru iernile urmatoare, adica pentru reparatiile care sa faca astfel incat sa nu se mai intample ceea ce s-a intamplat iarna asta. Avem deja finantari de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiti de la Guvern. Din primavara asta incepem marile lucrari de reparatii ale conductelor".
Citeste si: Nicusor Dan: "O cincime dintre blocurile din Bucuresti primesc caldura sub parametri. Suntem in momentul cel mai de jos al... mai mult
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 11:20
Banca Centrala Europeana (BCE) va face abstractie anul acesta de orice crestere temporara a inflatiei provocata de atenuarea cererii, a afirmat marti Isabel Schnabel, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, intr-un interviu acordat publicatiei austriece Der Standard, transmite Bloomberg.
Eventuala atenuare a restrictiilor impuse pentru a stopa raspandirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) ar putea duce la "dezvoltarea unei anumite dinamici" a preturilor, de exemplu pentru calatorii sau mese la restaurante. "Dar evolutiile pe termen scurt de acest tip nu ar trebui confundate cu o crestere sustinuta a inflatiei, in conditiile in care se estimeaza un nivel extrem de scazut al inflatiei", a explicat Schnabel.
Oficialul BCE a adaugat ca din acest motiv cresterea temporara a preturilor "nu va afecta deciziile de politica monetara ale BCE, care sunt ajustate catre un orizont de timp mediu".
De asemenea, a avertizat Schnabel, "cea mai mare greseala din punct de vedere economic" ar fi retragerea prea devreme a masurilor de sprijin monetar si fiscal.
Conform datelor preliminare publicate de Eurostat, rata anuala a inflatiei in zona euro s-a mentinut la minus 0,3% in decembrie, comparativ cu luna precedenta. Rata anuala a inflatiei in zona euro este pentru a cincea luna consecutiv in teritoriul negativ, o consecinta a diminuarii cererii din cauza pandemiei, apreciaza analistii.
La ultima reuniune de politica monetara, care a avut loc in data de 10 decembrie,... mai mult
Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 14:46
Banca Centrala Europeana a anuntat vineri, 2 octombrie 2020, ca va incepe sa experimenteze o versiune digitala a monedei euro. In paralel va organiza o consultare publica inainte de a introduce aceasta tehnologie.
"Moneda euro apartine europenilor, iar misiunea noastra este de a fi gardianul acesteia", a declarat presedintele BCE, Christine Lagarde. "Europenii recurg tot mai mult la mijloace digitale atunci cand cheltuiesc, economisesc si investesc. Rolul nostru este de a asigura increderea in moneda. Aceasta inseamna garantarea adaptarii euro la era digitala. Ar trebui sa fim pregatiti sa emitem o moneda euro digitala, daca va fi necesar", a adaugat Lagarde.
BCE a subliniat ca o moneda euro digitala ar reprezenta o forma electronica de bani ai bancii centrale, care ar fi accesibila tuturor cetatenilor si firmelor, precum bancnotele, dar in format digital, pentru efectuarea platilor zilnice intr-un mod rapid, usor si sigur. Aceasta ar completa numerarul, fara a-l inlocui. Eurosistemul va continua, in orice caz, sa emita numerar.
Institutia de la Frankfurt precizeaza ca Eurosistemul va initia un dialog amplu cu cetatenii, mediul academic, sectorul financiar si autoritatile publice pentru a evalua in detaliu nevoile acestora, precum si avantajele si dificultatile pe care acestia se asteapta ca emiterea euro digital sa le genereze. O consultare publica va fi lansata la data de 12 octombrie. BCE a precizat ca, in paralel, va fi initiata o faza de experimentare, fara a... mai mult
Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 11:48
Fiecare locuinta trebuie sa beneficieze de un confort termic optim pentru ca locatarii acesteia sa se bucure de o sanatate optima indiferent de temperaturile exterioare. Chiar daca in ultimul timp tot mai mult iau avant sistemele de incalzire prin panouri fotovoltaice, trebuie spus ca in Romania inca este nevoie de investitii serioase pentru astfel de sisteme de incalzire. Prin urmare cei mai multi opteaza pentru sisteme de incalzire pe baza de centrale termice.
Din fericire oferta de astfel de sisteme de incalzire este foarte numeroasa si foarte diversificata. Investitia intr-un astfel de sistem de incalzire este de asemenea accesibila unui numar important de oameni, iar eficienta acestor sisteme de incalzire recomanda o centrala termica, indiferent de tipul acesteia.
Cum facem alegerea in cazul unei centrale termice?
Chiar daca este foarte bine ca pe piata centralelor termice exista foarte multe modele, tipuri si brand-uri, atunci cand trebuie sa ne oprim asupra uneia avem o adevarata provocare. Tocmai de aceea este foarte important sa stim care sunt punctele de la care pornim pentru a alege centrala termica perfecta pentru locuinta noastra.
Primordial este sa avem in vedere suprafata care urmeaza sa aiba nevoie de incalzire cu ajutorul centralei termice. Daca pentru apartamente putem opta pentru centrale termice cu o putere mai mica, trebuie spus ca pentru casele cu o suprafata mare este nevoie de centrale termice cu o putere mult mai mare. Doar astfel poti... mai mult
Joi, 03 Septembrie 2020, ora 17:30
Biroul Electoral Central a stabilit o serie de masuri care vizeaza accesul in sediul BEC si reguli de protectie in contextul pandemiei de COVID-19.
Acestea se refera la membrii BEC, personalul tehnic auxiliar, personalul de paza, curatenie, intretinere si aprovizionare, dar si la reprezentantii birourilor electorale de circumscriptie si alte persoane care intra in sediul Biroului Electoral Central.
"In cazul constatarii unei situatii de risc este informat de indata presedintele Biroului Electoral Central. La intrarea in sediul Biroului Electoral Central si in cele mai vizibile locuri se afiseaza regulile de conduita obligatorie pentru persoanele care intra in sediu, cu privire la prevenirea imbolnavirilor cu SARS-CoV-2", se arata in hotararea aprobata de BEC.
In ceea ce priveste accesul membrilor birourilor electorale de circumscriptie, acestia trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
* inainte de acordarea accesului in sediul Biroului Electoral Central, organele de paza le verifica temperatura corporala prin mijloace non-invazive (termoscanner sau termometru cu infrarosii);
* persoanelor care prezinta o temperatura corporala mai ridicata de 37,3 grade Celsius li se interzice accesul in sediul Biroului Electoral Central. Se instiinteaza, de indata, persoana desemnata pentru coordonarea masurilor de protectie la nivelul BEC. Situatia care a determinat interzicerea accesului se consemneaza de organul de paza intr-un proces-verbal distinct;
* in situatia... mai mult
Joi, 03 Septembrie 2020, ora 16:01