Cum putem transforma locul de luat masa într-un element de decor cheie din locuința noastră

Luni, 08 Aprilie 2024, ora 18:34
0 citiri
Cum putem transforma locul de luat masa într-un element de decor cheie din locuința noastră
FOTO: iconist.ro

Când ne gândim să redecorăm locuința sau să amenajăm o nouă casă, ne dorim să dispunem de toate facilitățile, de confort și nu vrem să ducem lipsă de nimic. De cele mai multe ori, atunci când nu apelăm la specialiști, riscul este să aglomerăm spațiul sau să ne dăm seama că nu este suficient pentru toate elementele.

Astfel, printre primele lucruri la care se renunță, în speranța unei improvizări ulterioare, este masa de dining, din cauza dificultății în a găsi un spațiu oportun pentru amplasare. Însă, ce uităm adesea este că mesele de dining reprezintă și locul unde ne petrecem timpul cu familia, prietenii – practic, încurajează interacțiunea și legăturile sociale.

Mesele de dining pot fi realizate dintr-o varietate de materiale și stiluri pentru a se potrivi cerințelor fiecărei locuințe. De exemplu, o masă solidă, din lemn masiv, poate adăuga personalitate unei încăperi, în timp ce o masă din sticlă poate oferi un aspect modern și elegant. Se recomandă să luăm în considerarea durabilitatea și ușurința de întreținere, pe lângă încadrarea în decorul casei. Specialiștii știu să pună în valoare fiecare încăpere și să găsească soluții, astfel încât să transforme locul de luat masa într-un punct cheie al amenajării. Arhitecții Raluca și Mihai Pavel, de la ICONIST, ne-au dezvăluit câteva sfaturi utile pentru amplasarea mesei de dining:

„Atunci când alegem masa de dining să fim atenți și la mobilierul care trebuie să o completeze și să o alegem și în raport cu acesta. Scaunele potrivite, o comodă pentru depozitarea veselei care ne dorim să ne fie la îndemână și nu numai. După ce toate acestea vor fi cotate corect în plan, ne vom da seama care va fi dimensiunea maximă pe care ne permitem să o aibă masa și, de asemenea, forma potrivită pentru aceasta”.

Amplasarea mesei de dining, atunci când vorbim de o casă spațioasă, devine mai ușor de ales, însă, problema intervine atunci când avem o locuință care nu dispunde de spațiu suficient: „Dacă vorbim, de exemplu, de un living de apartament, care este open space cu bucătăria, atunci putem folosi o masă de dining care să fie o piesă de decor - locul care separă, vizual, bucătăria de zona de living, locul în care îți poți desfășura activitatea când gătești. De asemenea, daca va ocupa o poziție centrală, masa poate căpăta și un rol de socializare cu prietenii, nu doar pentru a lua masa. Poate fi loc de discuții sau jocuri de societate”.

La ICONIST găsim o varietate de opțiuni pentru masa de dining potrivită casei noastre, iar arhitecții ne stau la dispoziție cu sfaturi optime pentru ceea ce avem nevoie, se ocupă de întreg procesul de discuții cu furnizorii – totul pentru ca noi să putem beneficia de o experiență cât mai plăcută, produse de calitate și consultanță pe măsură.

#amenajare casa, #design casa, #dinning , #Stiri Casa