Pentru celebritati precum Victoria si David Beckham, 45 de milioane de euro reprezinta un pret corect pentru o resedinta. Mai mult, astfel de extravagante sunt accesibile nu doar vedetelor si persoanelor publice, ci unei intregi categorii de oameni instariti, pentru care exista si o piata pe masura. Business24 iti prezinta un top al "cremei" pietei imobiliare londoneze, una dintre cele mai scumpe din lume.
Heath Hall, Bishops Avenue
77,5 milioane de euro
Pentru suma de 77,5 milioane de euro, poti sa devii posesorul uneia dintre cele mai costisitoare adrese de buletin - Bishops Avenue, situata in suburbiile Hampstead Garden, in nordul Londrei, un loc care geme de bogatasi.
Casa a fost construita de un magnat al zaharului, in 1910 si a intrat in posesia unui magnat imobiliar, pe nume Andreas Panayiotou, care a cumparat vila in 2006, informeaza Daily Mail.
Casa numara 15 dormitoare si 15 bai pline de marmura. In plus, este dotata cu bazin de inot, teren de tenis, cinema, sala de fitness.
Sala de cinema este vopsita in purpuriu si asortata cu canapele de culoarea florii de liliac. Beciurile pot adaposti 600 de sticle de vin de cea mai buna calitate.
Cu toate acestea, nu se inghesuie prea multa lume sa doarma in cele 15 dormitoare, de vreme ce Heath Hall a fost scoasa la vanzare pe piata imobiliara inca din 2011, la un pret de 100 de milioane de euro.
Vila in Campden Hill, Holland Park, vestul Londrei
77 milioane de euro
Casa are noua... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 10:58
Tabloul "Doua fete" semnat de pictorul Stefan Luchian conduce in topul celor mai bine vandute lucrari de arta la licitatiile organizate de la inceputul anului pana in prezent.
Opera lui Luchian, adjudecata la o licitatie din aprilie a casei GoldArt cu 300.000 de euro, este urmata de lucrarile "Intoarcerea de la targ" de Nicolae Grigorescu si "Ulcica cu flori de camp" de Ioan Andreescu, cumparate fiecare la o sesiune Artmark din luna mai la pretul de 150.000 de euro.
Pe urmatorul loc se situeaza tabloul "Costum verde de bal" sau "Colombina in verde" semnat de Nicolae Grigorescu, care a fost adjudecat la pretul de 142.000 de euro, la licitatia de primavara din luna martie organizata de Artmark.
Ce tablouri s-au mai vandut la preturi peste 50.000 de euro
In primele zece cele mai bine vandute lucrari la licitatiile de arta din acest an se mai regasesc: "Femei in parc" de Ioan Andreescu, la 130.000 de euro, "Noapte buna!" si "Venetiana" ("Putana") de Nicolae Tonitza, la 90.000 de euro, respectiv la 75.000 de euro, "Clown" de Ion Tuculescu, la 60.000 de euro, "Natura moarta cu narghilea si gutui" de Theodor Pallady, la 55.000 de euro, "Steaua" ("Etoile") de Ion Tuculescu, la 50.000 de euro, "Car cu boi, pe cale, de dimineata" de Nicolae Grigorescu, la 50.000 de euro.
In Romania exista 14 case de licitatii de arta in Bucuresti, Timisoara, Ramnicu Valcea, Cluj Napoca, Botosani, Miercurea Ciuc.
In primele sapte luni ale anului au fost organizate peste 60 de... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 10:39
Cele mai scumpe opere de arta vandute la licitatiile din Romania, in 2012, au fost semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian si Nicolae Vermont, iar preturile maxime s-au apropiat de pragul de 200.000 de euro.
Cea mai valoroasa este opera "Ciobanas cu turma de oi", care a costat 195.000 de euro, dar si "Trei Frati", a lui Nicolae Tonitza, adjudecata pentru 170.000 de euro, ceea ce demonstreaza inca o data ca dragostea pentru arta nu se lasa "prada" crizei.
Opera "Ciobanas cu turma de oi", de Nicolae Grigorescu, a fost vanduta in 2012, de casa de licitatii Artmark, pentru suma de 195.000 de euro, iar opera "Trei Frati", a lui Nicolae Tonitza, a fost adjudecata pentru 170.000 de euro, la aceeasi casa de licitatii.
Pe locul al treilea se afla tot un tablou semnat de Nicolae Grigorescu, "Intoarcerea la targ", pentru care unul din participantii la licitatia din 19 decembrie a oferit 165.000 de euro.
Potrivit informatiilor obtinute de Business24 de la cele mai mari case de licitatii din Romania, artistul cu cel mai mare succes in Romania in 2012 este Nicolae Tonitza, ale carui tablouri au fost extrem de interesante pentru participantii la licitatii: "Catrina" (142.000 de euro - Artmark), "Nud cu spatele" (140.000 de euro - Artmark), "Doua surori" (125.000 de euro- Artmark).
Cea mai scumpa opera vanduta la Goldart, 100.000 de euro
Cea mai valoroasa opera scoasa la licitatie si vanduta de Goldart este lucrarea "Crizanteme", a lui Stefan... mai mult
Joi, 14 Februarie 2013, ora 07:30
Cele mai scumpe opere de arta vandute in 2013 sunt un tablou de Picasso, unul de Bartolommeo, un portret realizat de Amedeo Modigliani si un tablou pictat de Berthe Morisot.
Opera lui Picasso a fost cea mai scumpa, fiind vanduta de casa de licitatii Sotheby's pentru 45 de milioane de dolari.
Topul, realizat de publicatia BornRich, vine dupa ce cativa milionari au dat "tonul" unor achizitii valoroase in 2012. Printre ei se numara si Steven Cohen, Carlos Slim Helu sau Francois Pinaul, ei demonstrand intregii lumi ca arta nu isi pierde din valoare, nici macar pe timp de criza.
Astfel, portretul 'Golden Muse' Marie-Therese Walter realizat de Picasso, portretul "Jeanne Hebuterne" realizat de Modigliani, "Madona si copilul" apartinand lui Bartolommeo si opera "Apres le dejeuner" apartinand lui Berthe Morisot, sunt cele mai scumpe obiecte de arta scoase la licitatie in 2013.
Picasso - "Golden Muse" Marie-Therese Walter
Foto: bornrich.com
Vandut pentru 45 de milioane de dolari, de casa de licitatii Sotheby's.
Portretul lui Jeanne Hebuterne pictat de artistul italian Amedeo Modigliani
Foto: bornrich.com
Vandut pentru 42 de milioane de dolari, de casa de licitatii Christie's, in Londra.
"Madonna si copilul" de Bartolommeo
Foto: bornrich.com
Vandut pentru 13 milioane de dolari, de casa de licitatii Christie's, in New York.
Berthe Morisot - "Apres le dejeuner"
Foto: bornrich.com
Vandut pentru 11 milioane de dolari, de casa de licitatii... mai mult
Luni, 11 Februarie 2013, ora 14:00
Cel mai scump tablou din lume a fost vandut statului Qatar pentru suma de 250 milioane de dolari. Desi vanzarea a avut loc anul trecut, pretul de achizitie al lucrarii "Jucatorii de carti" de Paul Cezanne a fost facut public recent de revista Vanity Fair.
Tabloul cumparat de familia regala din Qatar este unul din cele cinci pe acesta tema semnate de Cezanne, celelalte patru aflandu-se in colectii prestigioase precum cele de la Musee d'Orsay din Paris si Metropolitan Museum of Art din New York, potrivit Business Insider.
Tabloul a apartinut unui magnat grec George Embiricos, care a murit la sfarsitul anului trecut. Inainte de moartea sa, alti doi dealeri de arta, William Acquavella si Larry Gagosian i-ar fi oferit 220 milioane dolari pentru pictura, dar au fost refuzati.
Familia regala nu a facut vreun comentariu privind aceasta tranzactie privata, insa se crede ca tabloul ar putea fi expus la Muzeul National al Qatarului, aflat in prezent in renovare si urmand sa fie redeschis in 2014.
Pana la lucrarea lui Cezanne, cea mai mare suma platita pentru o pictura in licitatie publica este de 106 milioane de dolari, pentru un portret de Pablo Picasso, al iubitei sale Marie-Therese, cumparat anul trecut de la casa Christie's. mai mult
Duminica, 05 Februarie 2012, ora 15:29
Piata artei a sfidat criza economica in 2011, inregistrand o crestere de 11% fata de anul precedent, devansand marii indici bursieri de pe pietele internationale. Ce face ca acesta piata sa aiba succes si intr-un an zguduit de criza economica mondiala?
"Pretul pentru obiectele de arta nu este determinat in functie de fluctuatiile bursiere, ci in functie de balanta intre creatiile realizate si cele care dispar de pe piata. Nu sunt surprins de acesta crestere intrucat ea este determinata de lucrarile realizate in perioada 2008-2009", a spus Michael Moses, fondatorul indicelui Mei Moses.
Mei Moses All Art Index este indicele bursier care urmareste tranzactiile de arta din intreaga lume. Acesta a inregistrat in 2011 unele dintre cele mai bune rezultate. Cresterea numarului de tablouri vandute in New York si Londra pozitioneaza compania inaintea firmelor din S&P 500. Avansul inregistrat de Mei Moses este cel mai mare din ultimii ani si se datoreaza in mare parte pietii chineze, unde a crescut cererea pentru obiecte de arta, potrivit Financial Times.
Rezultatele Mei Moses au fost puternic influentate de operele traditionale chineze, numarul operelor tranzactionate fiind in crestere cu 20,6% in 2011 fata de anul precedent. Cererea pentru astfel de tablouri a crescut intrucat investitorii chinezi se straduiesc sa repatrieze bunurile culturale vandute occidentalilor.
"China este o tara bogata. Si cei bogati vor sa se laude cu achiziitiile lor de opere de arta. Nu este... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 08:49
Criza nu i-a afectat pe bogatii lumii. Acestia au facut cumparaturi record anul trecut, platind sume fabuloase pentru case, iahturi, tablouri sau bijuterii. Vezi care sunt cele mai scumpe 10 obiecte de pe lista de shopping a miliardarilor.Conform topului realizat de Business Insider, cei mai multi cumparatori de lux au fost din tarile emergente. Cele mai scumpe obiecte din lista - trei case, un iaht si un tablou - au fost cumparate de un india, un rus, un arab si un ucrainian. 1. Casa de 1 miliard de dolariCel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, s-a mutat in propriul sau zgarie nori, o adevarata opera de arta, in octombrie 2010. Ambani, presedintele Reliance Industries, care are o avere neta de 29 miliarde de dolari, a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari pe "Antilla", noua sa locuinta. Casa lui Ambani are 400.000 de metri patrati pe care ii ocupa miliardarul impreuna cu sotia sa, cei trei copii si mama sa. 2. Abramovich si-a luat iaht de 785 mil. dolariOmul de afaceri rus si-a cumparat cel mai scump si cel mai mare iaht din lume, Eclipse, in decembrie 2010. 3. Penthouse de 308 mil. dolari in MonacoUn membru al familiei regale din Dubai a cumparat un apartament cu trei dormitoare in Monaco de la fratii Nick si Christian Candy, in septembrie 2010. Apartamentul, cunoscut ca La Belle Epoque, a fost detinut in trecut de miliardara Lily Safra. 4. Penthouse de 221 mil. dolari in LondraMiliardarul ucrainian Rinat Akhmetov a platit 221 milioane dolari pentru un... mai mult
Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:39
"Tarancuta odihnindu-se", de Nicolae Grigorescu, a devenit cel mai scump tablou vandut pe piata romaneasca de arta, fiind adjudecat pentru suma de 270.000 de euro, miercuri, la licitatia casei Artmark din Bucuresti, informeaza Mediafax. Lucrarea a fost scoasa la vanzare in cadrul Licitatiei Artmark de Romantism si Art Nouveau. Recordul anterior era detinut tot de Grigorescu, prin vanzarea lucrarii "Carciuma la Rucar", pentru 230.000 de euro, pe 23 martie, la Licitatia de Primavara Artmark.
In cadrul aceleiasi licitatii, o alta lucrare a artistului - "La marginea padurii" - a fost adjudecata pentru 200.000 de euro.
De altfel, pretul de vanzare pentru tablourile lui Grigorescu a crescut din septembrie 2010, cand celebrul "Car cu boi" a atins suma de 155.000 de euro, iar ulterior, in decembrie anul trecut, lucrarea "Pastorita" a fost adjudecata pentru suma de 175.000 de euro, la licitatiile Artmark.
Pictura "Taranca odihnindu-se", prin tematica sa avand in centru reprezentarea femeii, face parte dintr-o dimensiune importanta a operei grigoresciene, una ce ofera un inventar pretios de informatii estetice, etnografice si de istoria artei si culturii, despre Romania inceputului de secol al XX-lea.
Optiunea pentru ilustrarea femeii, contextul in care aceasta este plasata, tipologiile personajelor feminine si sensul pe care artistul il atribuie imaginii sunt aspecte ce ridica probleme interesante asupra creatiei lui Grigorescu - una bogata in posibilitati de explorare,... mai mult
Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 23:33
Tabloul "Nu au Plateau de Sculpteur" (Nude, Green Leaves and Bust) de Pablo Picasso, vandut recent pentru cel mai mare pret obtinut vreodata intr-o sedinta de licitatie, este expus pentru prima oara in public la Londra, incepand de luni, la muzeul Tate Modern, informeaza Mediafax. Acest tablou dateaza din 1932 si nu a mai fost prezentat pana in prezent in capitala britanica.
Panza a putut fi admirata o singura data, in 1961, in timpul manifestarilor organizate cu ocazia celei de-a 80-a aniversari a lui Picasso.
Pictura a fost achizitionata de un colectionar privat a carui identitate nu a fost dezvaluita, in cadrul unei licitatii organizate de casa Christie's la New York, pe 4 mai 2010, pentru suma record de 106,5 milioane de dolari, un pret niciodata atins de o opera de arta.
Tabloul a fost imprumutat celebrului muzeu londonez si va fi expus intr-o sala speciala ce ii este consacrata operelor pictorului.
Tabloul o prezinta pe Marie-Therèse Walter, amanta si muza pictorului, care pozeaza goala in fata artistului.
Picasso a cunoscut-o pe tanara de 17 ani in anul 1927, pe cand el era in varsta de 45 de ani. Relatia lor a fost pastrata in mare secret timp de multi ani, din cauza faptului ca renumitul artist era casatorit, dar si pentru ca "muza" lui era foarte tanara.
Abia dupa ce pictura a fost expusa intr-o retrospectiva a operelor lui Picasso, sotia acestuia, Olga Khokhlova, a realizat ca in viata sotului ei exista o alta femeie, iar mariajul lor s-a... mai mult
Luni, 07 Martie 2011, ora 22:33