Cauti un cadou "abstract". Vezi tablourile scoase la licitatie

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 00:00
3737 citiri
Cauti un cadou "abstract". Vezi tablourile scoase la licitatie
Tablou fara tiltlu, semnat de Zao Wou-Ki,400.000 de euro

Casele de licitatie din Europa organizeaza in acest weekend si saptamana viitoare expozitii de arta abstracta, bijuterii vintage si piese de mobilier din secolul XIX.

In plus, saptamana aceasta aveti ocazia sa participati la o licitatie organizata in Romania, unde se vor vinde lucrari semnate de Tonitza.

Daca sunteti in cautarea unor bijuterii pe care sa le purtati cu ocazia Sarbatorilor, sambata vor avea loc doua licitatii, la Arles si Lille, ce vor expune loturi de bijuterii.

Licitatia organizata de Holz Artles la Arles va include bijuterii cu aer vintage, in timp ce la Lille gama de bijuterii este mai variata si se axeaza pe bijuterii cu pietre pretioase.

Cea mai scumpa piesa a lotului expus la Arles este o bratara lata din aur galben, estimata la 3.000 de euro, restul bijuteriilor incadrandu-se intre 300 si 1.300 de euro, in timp ce in cadrul licitatiei de la Lille, organizata de Mercier & Cie,veti gasi ace de cravata cu design-uri deosebite, intre 50 si 100 de euro, butoni de mansete care pot ajunge pana la 300 de euro setul, sau diverse modele de inele, cercei si coliere,din diferite metale pretioase, ale caror pret maxim este de 2.000 de euro.

Simon Hantai, "Alb", 400.000 de euro

Colectionarii de arta abstracta si moderna au ocazia sa cumpere tablouri deosebite la licitatia de duminica de la Versailles, unde casa Perrin-Royere-Lajeunesse va expune un lot de tablouri moderne si abstracte.

Una din cele mai interesante piese expuse este lucrarea "Alb" din 1973, moderna realizata cu vopsele acrilice pe o panza cu monograma, a lui Simon Hantai, estimata la 400.000 de euro.

O alta capodopera scoasa la licitatie duminica va fi tabloul fara titlu, semnat de Zao Wou-Ki, pictor chinez abstract, influentat de arta lui Paul Klee, in 1951, care reprezinta vapoare pe un fond bleu si e estimat la 400.000 de euro.

Pentru cei interesati de arta rusa, luni, la Geneva va fi scos la licitatie un lot de arta ruseasca, ce cuprinde argintarie, mobilier, fotografii si icoane.

De aici, veti putea achizitiona un samovar rusesc, estimat la 500 de euro,lingurite de argint si alte obiecte de vesela, mici piese de mobilier dar si diverse port tigareturi deosebite, dintre care cel mai scump, estimat la 4.000 de euro, e decorat cu diamante luate de pe armele e lupta alte lui Guillaume al II-lea, regele Prusiei.

Piesa forte a licitatiei este o masa rotunda din mozaic, ce ilustreaza stilul mobilierului rusesc din secolul XIX, estimata la 40.000 de euro.

Masa de marmura,400.000 de euro

O alta licitatie interesanta de saptamana aceasta se va tine miercuri la Bucuresti, unde vor fi scoase la licitatie, tablouri de Nicolae Tonitza sau Nicolae Grigorescu. Casa de licitatie Artmark va scoate la licitatie unul din cele mai valoroase nuduri semnate de Tonitza, "In iatac", ou tablou evaluat la 150.000-250.000 de euro.

Colierul lui Liz Taylor, 300.000 de dolari

De asemenea, casa de licitatie Christie's din New York va scoate la vanzare miercuri si joi, o colectie de bijuterii a lui Elisabeth Taylor, dintre care piesa de senzatie este un colier superb cu rubine si diamante, estimat la 300.000 de dolari.

#licitatie bijuterii, #licitatie arta, #bijuterii Liz Taylor, #tablouri Tonitza, #arta abstracta , #Licitatii arta