Qatarul, destinatia celui mai scump tablou din lume. Afla cat a costat

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 15:29
3760 citiri
Qatarul, destinatia celui mai scump tablou din lume. Afla cat a costat

Cel mai scump tablou din lume a fost vandut statului Qatar pentru suma de 250 milioane de dolari. Desi vanzarea a avut loc anul trecut, pretul de achizitie al lucrarii "Jucatorii de carti" de Paul Cezanne a fost facut public recent de revista Vanity Fair.

Tabloul cumparat de familia regala din Qatar este unul din cele cinci pe acesta tema semnate de Cezanne, celelalte patru aflandu-se in colectii prestigioase precum cele de la Musee d'Orsay din Paris si Metropolitan Museum of Art din New York, potrivit Business Insider.

Tabloul a apartinut unui magnat grec George Embiricos, care a murit la sfarsitul anului trecut. Inainte de moartea sa, alti doi dealeri de arta, William Acquavella si Larry Gagosian i-ar fi oferit 220 milioane dolari pentru pictura, dar au fost refuzati.

Familia regala nu a facut vreun comentariu privind aceasta tranzactie privata, insa se crede ca tabloul ar putea fi expus la Muzeul National al Qatarului, aflat in prezent in renovare si urmand sa fie redeschis in 2014.

Pana la lucrarea lui Cezanne, cea mai mare suma platita pentru o pictura in licitatie publica este de 106 milioane de dolari, pentru un portret de Pablo Picasso, al iubitei sale Marie-Therese, cumparat anul trecut de la casa Christie's.

#tablou Cezanne, #cel mai scump tablou, #Qatar tablou scump, #pictura scumpa , #Pictura