Iti doresti o vacanta intr-o destinatie turistica de top? Iata orasele care definesc luxul

Luni, 30 Iulie 2012, ora 13:52
2551 citiri
Iti doresti o vacanta intr-o destinatie turistica de top? Iata orasele care definesc luxul

O calatorie intr-un oras scump, impregnat de cultura, reprezinta visul multor persoane care dispun de resurse financiare. Cele mai scupe destinatii turistice atrag prin obiectivele lor turistice, mostenirea culturala si conditiile de cazare de lux.

Persoanele care muncesc mult incearca sa compenseze efortul depus prin efectuarea unor calatorii memorabile in locuri deosebite. Reporterii de la The Richest People au identificat cele mai scumpe destinatii de calatorie din lume.

Paris, Franta

Paris este unul dintre cele mai scumpe orase din lume, fiind in acelasi timp si unul dintre cele mai "verzi". Cazarea la un hotel de patru stele costa 293 de euro pe noapte, iar suma medie pentru un transport cu taxiul este de opt euro. O pizza costa aproximativ 21 de euro, iar costul obisnuit al unei bauturi alcoolice este de 28,82 de dolari.

Paris primeste 28 de milioane de turisti pe an. Opt milioane din aceste persoane vin sa viziteze Muzeul Luvru, cel mai pretios obiectiv de acest gen din Franta unde se afla cunoscutul tablou Mona Lisa al lui Leonardo da Vinci si sculptura Venus din Milo din Grecia Antica.

Sase milioane de turisti vin la Turnul Eiffel, iar alte obiective turistice includ Catedrala Notre Dame de Paris si si Bazilica Sacre-Coeur.

Zurich, Elvetia

Zurich este cel mai mare oras din Elvetia unde afluenta turistilor ramane la acelasi nivel. Cazarea la un hotel de patru stele costa 249,65 de euro pe noapte, iar pretul pentru o calatorie cu taxiul ajunge la 33,84 de euro. O pizza este vanduta la 15,76 euro, in timp ce o bautura alcoolica ajunge sa coste 8,96 euro.

In timpul verii, turistii care vin la in acest oras prefera sa se relaxeze pe Lacul Zurich. Iarna, acestia schiaza in Muntii Alpi. Preturile cresc pe perioada verii.

Zurich este considerat orasul cel mai scump din Europa, are multe banci si muzee, precum Muzeul National Suedez and the Kuntshaus.

Londra, Marea Britanie

Jocurile Olimpice 2012 au determinat administratia locala sa investeasca sume importante in infrastructura orasului. Persoanele care vor sa se cazeze la un hotel de patru stele trebuie sa plateasca 243,28 de euro pe noapte, iar costul mediu al unei calatorii cu taxiul ajunge la 26,18 euro. O pizza poate fi cumparata la un pret de 15,69 euro, iar o bautura alcoolica este comercializata la 18,32 euro.

Londra este cel mai mare oras din Marea Britanie si contine patru obiective turistice incluse in patrimoniul mondial al UNESCO: Turnul Londrei, Gradinile Kew, Palatul Westminster si Observatorul Greenwich. Alte obiective turistice includ Palatul Buckingham, London Eye, Trafalgar Square si Stadionul Wembley.

Tokyo, Japonia

Tokyo imbina cultura straveche cu avansul tehnologic. Cazarea la un hotel de patru stele din Tokyo ajunge la 272,28 de dolari, in timp ce o calatorie cu taxiul ajunge sa coste 37,7 dolari. O pizza este comercializata la un pret de 35,43 de dolari, iar costul obisnuit al unei bauturi alcoolice este de 26,57 de dolari.

Turistii vin in acest oras pentru a vizita Muntele Fuji, Disneyland, Muzeul National Tokyo si Parcul National Ogasawara, inclus in patrimoniul mondial al UNESCO.

New Yok, Statele Unite ale Americii

New York nu duce lipsa niciodata de turisti. Cazarea la un hotel de patru stele din acest oras costa 324,38 de dolari, in timp ce costul mediu pentru o calatorie cu taxiul ajunge la 12,5 dolari. O pizza costa 11,99 de dolari, iar costul obisnuit al unei bauturi alcoolice este de 18 dolari.

Printre obiectivele turistice cele mai vizitate din New York se numara Statuia Libertatii, Times Square si Madison Square Garden.

Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro este cel mai vizitat oras din Emisfera Sudica. Cazarea la un hotel de patru stele din acest oras costa 302,58 de dolari, iar costul mediu al unei calatorii cu taxiul ajunge la 8,9 dolari. O pizza costa in mod obisnuit 12,11 dolari, iar o bautura alcoolica este comercializata la 21,37 de dolari.

Rio de Janeiro este foarte cunoscut pentru carnavalurile sale, samba, statuia lui Hristos Mantuitorul, aflata in varful muntelui Corcovado si multe plaje de-a lungul coastei sale, foarte apreciate de turisti datorita standardelor ridicate de calitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#destinatii turistice de lux, #preturi destinatii turistice lux, #orase de lux , #Destinatii turistice