Top 10 cele mai scumpe obiecte cumparate in 2010

Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:39
3227 citiri
Top 10 cele mai scumpe obiecte cumparate in 2010

Criza nu i-a afectat pe bogatii lumii. Acestia au facut cumparaturi record anul trecut, platind sume fabuloase pentru case, iahturi, tablouri sau bijuterii. Vezi care sunt cele mai scumpe 10 obiecte de pe lista de shopping a miliardarilor.

Conform topului realizat de Business Insider, cei mai multi cumparatori de lux au fost din tarile emergente. 

Cele mai scumpe obiecte din lista - trei case, un iaht si un tablou - au fost cumparate de un india, un rus, un arab si un ucrainian.

1. Casa de 1 miliard de dolari

Cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, s-a mutat in propriul sau zgarie nori, o adevarata opera de arta, in octombrie 2010. Ambani, presedintele Reliance Industries, care are o avere neta de 29 miliarde de dolari, a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari pe "Antilla", noua sa locuinta.

Casa lui Ambani are 400.000 de metri patrati pe care ii ocupa miliardarul impreuna cu sotia sa, cei trei copii si mama sa.

2. Abramovich si-a luat iaht de 785 mil. dolari


Omul de afaceri rus si-a cumparat cel mai scump si cel mai mare iaht din lume, Eclipse, in decembrie 2010.

3. Penthouse de 308 mil. dolari in Monaco

Un membru al familiei regale din Dubai a cumparat un apartament cu trei dormitoare in Monaco de la fratii Nick si Christian Candy, in septembrie 2010.
Apartamentul, cunoscut ca La Belle Epoque, a fost detinut in trecut de miliardara Lily Safra.

4. Penthouse de 221 mil. dolari in Londra

Miliardarul ucrainian Rinat Akhmetov a platit 221 milioane dolari pentru un duplex in cea mai exclusivista cladire de apartamente din Londra, in august 2010. Apartamentul cu sase dormitoare vine cu dotari incredibile, cum ar fi o pista de curse virtuale, cinema privat si room service.

5. Un Picasso de 106,5 mil. dolari

"Nud, frunze verzi si bust" este cea mai scumpa opera de arta vanduta vreodata. Cumparatorul a ramas anonim, dar exista zvonuri cum ca acesta ar fi Roman Abramovich.

Pictura facea parte din colectia lui Sidney si Frances Brody din Los Angeles, care cumparasera tabloul cu 19.800 dolari in 1951.

6. Casa de 100 mil. dolari in Silicon Valley

Yuri Milner, un miliardar rus, s-a mutat intr-o casa de 100 de milioane de dolari in Silicon Valley, in martie anul trecut. Aceasta a devenit cea mai scumpa casa din California, detronand-o pe cea vanduta nu de mult pentru 70 milioane dolari.
Constructia are 30.000 de metri patrati.

7. Cea mai scumpa casa din Hong Kong

Un cumparator anonim a platit incredibila suma de 84,9 milioane de dolari pentru o casa din Hong Kong inconjurata de munti si de ocean. Piata imobiliara din Honk Kong devine din ce in ce mai fierbinte, atingand cea mai mare valoare medie din lume a unui metru patrat de locuinta.

8. Pictura chineza Zen

Anul trecut s-a vandut pentru fantastica suma de 65,5 milioane dolari opera "O viata lunga, o lume pasnica" a pictorului chinez Qi Baishi. Aceasta este cea mai scumpa pictura chinezeasca vanduta vreodata.

Pictura i-a fost prezentata liderului chinez, Chiang Kai-Shek, de catre autor, in 1946.

9. Un diamant roz de 46 mil. dolari

Aceasta a devenit cea mai scumpa bijuterie vanduta vreodata. Diamantul a fost scos pe piata de catre un colectionar anonim, dupa ce fusese vazut ultima data in urma cu 60 de ani. 10. Casa de 43 mil. dolari cumparata pentru a fi daramata David Tepper a cumparat o casa de 43,5 milioane de dolari in mai 2010. Incredibil, dar a cumparat-o pentru a o darama si a construi alta in loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartament lux, #casa lux, #cei mai bogati oameni, #cele mai scumpe obiecte, #iaht, #obiecte lux, #picasso, #roman abramovich, #top miliardari, #yaht , #Romania