Cel mai scump tablou din lume, Salvator Mundi, semnat de Leonardo da Vinci, ajunge la Muzeul Luvru... din Abu Dhabi!

Sambata, 09 Decembrie 2017, ora 17:00
1438 citiri
Cel mai scump tablou din lume, Salvator Mundi, semnat de Leonardo da Vinci, ajunge la Muzeul Luvru... din Abu Dhabi!
Foto: Twitter / Louvre Abu Dhabi

Muzeul Luvru din Abu Dhabi a anuntat, vineri, ca tabloul lui Leonardo da Vinci, vandut la licitatie la mijlocul lui noiembrie cu 450 de milioane de dolari, a fost cumparat de autoritatile arabe, a doua zi dupa ce presa a sustinut ca proprietarul lucrarii ar fi un print saudit, scrie AFP.

"Luvru din Abu Dhabi asteapta cu nerabdare sa expuna tabloul 'Salvator Mundi' al lui Leonardo da Vinci. Opera a fost achizitionata de Departamentul de Cultura si Turism din Abu Dhabi", potrivit unui anunt al institutiei publicat pe Twitter.

Wall Street Journal anuntase joi ca printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed ben Salmane (supranumit MBS), ar fi cumparatorul tabloului. Potrivit cotidianului american, tanarul print ar fi recurs la un intermediar pentru a intra in posesia operei.

Miercuri, Luvru Abu Dhabi, inaugurat la inceputul lunii noiembrie, anuntase ca tabloul va fi expus in galeria sa.

Mesajele publicate vineri pe Twitter din partea muzeului nu au contrazis explicit aceste informatii de presa.

"Salvator Mundi" este ultima lucrare cunoscuta a lui Leonardo da Vinci care se afla in posesia unui colectionar particular. Dupa ce a fost mult timp atribuita unui artist si inventator contemporan, panza a fost autentificata in 2005.

Louvre Abu Dhabi is looking forward to displaying the Salvator Mundi by Leonardo Da Vinci. The work was acquired by the Department of Culture and Tourism - Abu Dhabi for the museum.

⠀⠀⠀⠀⠀

Photo: Kirsty Wigglesworth/ AP pic.twitter.com/4iSUOL5X5A- Louvre Abu Dhabi (@LouvreAbuDhabi) December 8, 2017 ...citeste mai departe despre "Cel mai scump tablou din lume, Salvator Mundi, semnat de Leonardo da Vinci, ajunge la Muzeul Luvru... din Abu Dhabi!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Salvator Mundi Leonardo, #Luvru Abu Dhabi , #Stiri Funny