Insolventele bancilor americane au provocat pagube in valoare de 165 miliarde de dolari, in ultimii 35 de ani, se arata intr-un raport oficial al SUA.
Aceasta suma a fost suportata de platitorii de taxe si a fost folosita pentru a salva institutiile financiare cu probleme.
Estimarile au fost realizate de Oficiul Guvernamental de Contabilitate din Statele Unite, care arata ca sunt necesare masuri de precautie.
"Criza financiara din 2007-2008 a demonstrat ca riscurile la adresa sigurantei si sanatatii sistemului bancar nu trebuie evaluate doar in functie de activitatea si performantele individuale ale institutiilor financiare. In schimb, autoritatile care reglementeaza ...citeste mai departe despre "Bancile, salvate de cei care platesc taxe: Costurile ajung la 165 de miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 26 Iunie 2015, ora 10:28
Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis vineri doua banci, ridicand numarul de falimente din acest an la 22, potrivit Reuters, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de banci americane, in mare parte de mici dimensiuni.Carson River Community Bank (Nevada) si Rainier Pacific Bank (Washington) sunt ultimele victime ale crizei financiare, potrivit Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA.
FDIC a indicat in aceasta saptamana ca numarul bancilor americane "cu probleme" a crescut cu 27% in ultimul trimestru al anului trecut, pana la 702, ceea ce reprezinta cel mai inalt nivel din 1993 si demonstreaza ca redresarea sectorului bancar american se mentine inegala.
FDIC, care asigura depozitele pana la un plafon de 250.000 dolari, se asteapta la un varf al falimentelor bancare in acest an. Din ianuarie 2008, au intrat in faliment 187 de banci americane.
La finalul lunii ianuarie, FDIC estima ca falimentele bancare ii vor aduce costuri de circa 100 miliarde dolari in perioada 2009-2013. mai mult
Sambata, 27 Februarie 2010, ora 18:31
Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis vineri trei banci, ridicand numarul de falimente din acest an la patru, potrivit Reuters, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de banci, in mare parte de mici dimensiuni.Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA, a anuntat ca Town Community Bank and Trust din Antioch (Illinois), Saint Stephen State Bank din Saint Stephen (Minnesota) si Barnes Banking Co din Kaysville (Utah) sunt ultimele victime ale crizei financiare.
Cele trei banci erau de dimensiuni reduse. Barnes Banking Co, Town Community Bank si St. Stephen State Bank aveau active de 828 milioane dolari, 70 milioane dolari, respectiv 25 milioane dolari.
FDIC, care asigura depozitele pana la un plafon de 250.000 dolari, nu a precizat cauzele celor trei noi falimente, dar estimeaza costurile pentru fondul de garantare la circa 296,3 milioane dolari.
Agentia se asteapta ca ritmul falimentelor bancare sa ramana ridicat in acest an, dupa ce anul trecut au fost inchise 140 de banci, cel mai ridicat numar dupa 1992. mai mult
Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 16:10
Inca 7 banci din Statele Unite au fost inchise de autoritatile de reglementare, ridicand numarul falimentelor din acest an la 140, de peste cinci ori mai mult decat in intregul an 2008, iar agentia ce administreaza schema de garantare a depozitelor se asteapta la noi falimente, potrivit Bloomberg.Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), agentie care administreaza schema de garantare a depozitelor in SUA, a anuntat ca sapte banci din sase state americane, cu active totale de 14,4 miliarde dolari, au fost inchise vineri.
Doua din banci sunt din California: Federal Bank of California si Imperial Capital Bank. Celelalte cinci banci inchise vineri sunt Peoples First (cu sediul in Panama City, Florida), New South Federal (Irondale, Alabama), Independent Bankers' (Springfield, Illinois), RockBridge Commercial (Atlanta) si Citizens State (New Baltimore, Michigan).
Federal Bank a fost cea mai mare banca inchisa vineri, avand active de 6,1 miliarde dolari si depozite de la clienti de 4,5 miliarde dolari, potrivit FDIC.
De asemenea, Imperial Capital Bank avea active de 4 miliarde dolari si depozite de 2,8 miliarde dolari.
Falimentele anuntate vineri vor reprezenta pentru FDIC costuri de 1,8 miliarde dolari, potrivit agentiei.
In prima parte a acestei saptamani, FDIC si-a majorat bugetul pe 2010 cu 56%, la 4 miliarde dolari, pentru a face fata situatiei anul viitor, cand se asteapta la noi falimente.
De asemenea, personalul agentiei va creste cu peste 1.600 de angajati,... mai mult
Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 13:06
Numarul bancilor inchise in Statele Unite in acest an a ajuns la 123, record dupa 1992, dupa ce autoritatile americane au inchis inca trei banci, potrivit Bloomberg.Doua din cele trei banci, Orion Bank si Century Bank din Florida, au fost preluate de Iberiabank, cu sediul in Louisiana, care si-a marit, in urma operatiunii, depozitele cu 2,5 miliarde dolari si reteaua cu 34 de sucursale.A treia banca, Pacific Coast National Bank din California, a fost preluata Sunwest Bank, din acelasi stat, care si-a asumat depozite de 130,9 milioane dolari si active de 134,4 milioane dolari.Schema de garantare a depozitelor din SUA, Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), va avea costuri de circa 980 milioane dolari in urma celor trei falimente.Numarul de falimente bancare din SUA a ajuns in acest an la cel mai inalt nivel din ultimii 17 ani, in ciuda iesirii din recesiune in trimestrul al treilea. in 1992, numarul de banci inchise a fost de 179. mai mult
Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 14:53